Monday, April 6, 2009

submit project...

yesterday, akibat lapa and g breakfast before test, terlambat dtg utk my machine's test....test supposedly start at 9.30..bile sampai je, all students dah dlm hall..tibe2 dgr lecturer ckp.."u may start now"..hah?? sudah start tp aku xmasok hall lagi..tu la Illi..sape soh ko gatal nk g breakfast kat kedai mamak td??aku teros masok n lupe nk bwk masok sweater..


bile masok, En Nik ckp, "teros naek atas stage ek..kat bwh da penoh"...for ur information, aku xpenah amek test atas stage..huhu..gile penoh hall tu..pe perasaan kat ats stage tu??hee..rase macam raja..kat atas tu dapat tgok smua students dlm hall..dah la sejuk hall tu..sbb tetinggal sweater kat luar, terpakse la thn sejuk..


after finished my machine's test, rushed to faculty to complete my german's project..bile dah settle project tu, mlm tu nk kne burn dlm new cd plak..try burn tru laptop bib, xdpt gak burn..after 58% je, tros hang..aish..xley jadik..try gune cd laen, boley plak..tp cd tu dah penoh ngan project subject laen..tp bile cd tu je xbley burn..xterpikir lgsg yg cd tu corrupt..adoi..smpai esok pagi xsettle2 ag..nk kne submit b4 10.30 am..naseb mmg lecturer tu xajar arini sebab dah abes syllabous..so, aku n ann gerak tros g sek 2..and bile bukak project yg ade dlm pendrive aku kat cc, pc kat cc tu xsupport format la plak..ktorang dah cuak dah..


ann teringat pasal project yg dah burn dlm cd aku tu..pastu akak kat cc tu ckp, dye ley burn kan klo cd tu ade..ahh..sudah..cd tu ann ckp kat umh..xpe la..ktorg pon syap nk gerak blk umh utk amek cd tu....tibe2 ann ckp, "aku xingat la letak kat mane cd tu"...adoii..tibe2 aku terpikir.."dlm laptop ko kot!!"..ann teros bukak laptop dye..mmg sah!dlm laptop dye..haih..asal la ko ni pelupe ann..naseb baek xgerak ag..klo x wat penat je..tros turun from kete utk msok dlm cc blk..naseb baek ley burn kat cd baru..Alhamdulillah..pas kuar dari cc tu teros g makan roti telur kat kedai ..haha..lapar...

ini cd yg dah siap di burn..



rupe2nye cd yg corrupt..ceh..mmg byk sgt problem occur mase nk siapkan projek ni..mmg dugaan betoll...tp at last, anta on tyme jugak..now dah lepas 2 tugas berat (test machine n project german)...esok ade test management lak..n now ngah wat report lab smbil tules blog..haha..mmg bijak kan??ok..wish me luck for this whole week yg bz..


p/s : miserable sgt now ni..Semoga Allah permudahkan perjalanan hidup kami..Amin..

3 comments:

pal7 said...

hidop ini memang byk dugaan..

wish u luck illy..chaiyok2..haha

nadira said...

aku rs..xperlu la kan ko tulis aku ni pelupe haha malu la aku.
tp kan.wif all the obstacles dat we've gone tru.i am damn proud of our so-called-lakonan hahah
next sem nk buat lagi laa

iyllienaz said...

pal..
thanx ek..

ann..
btol2..nk wat lagi jugak..tp klo dah pack sgt lagi tension wey..