Friday, May 29, 2009

kucing dan tikus

td pagi after assembly, tros lepak ngan abg2 technician..dorg baru blk..mlm td ade shut down..sian sungguh..xtdo ag dorg dr semalam..dorg bwk blk present 4 ktorg yg xpegi malam tadi..

ape hadiah tu??ade seekor tikus yg dah 'dimasak'..tikus tu masok kat celah2 vcb (vacum cct breaker)..pastu bile shut down, meletop, dan tamatlah riwayat cik tikus tu..

tibe2 dtglah sekor ank kucing ni, abg2 tu suroh kucing tu mkn tikus yg dah 'dimasak' tu..tp kucing tu xberminat lgsg..haha..macam2 hal dorg ni..

video
gelagat anak kucing tu..

Wednesday, May 27, 2009

aku adeq buddy??

alright..smlm ryte after punch card, ingt nk balek umh tros..tp tibe2 teringat buddy..dye kat s.alam now ni..tros call dye..katanya nk maen badminton..haha..da lame xbersenam ni..so tros g sec 13 utk join dye..sampai umh dye, dye xsiap ag..tpaksa la tunggu dye smbil tgok roda impian..smpai abes kot..haha..buddy mmg siap lambat..

kat court lak, ktorang maen badminton penuh semangat..haha..seronok jugak..jmpe la course mate buddy, n amazingly lebey dari 3 org ckp aku ni adeq buddy..wah..muke ak n buddy ni serupe ke??dah sah2 la xsame lgsong ok..

tapi ak penuh rase bangga bile dorg tnya, "adeq buddy ya?"..nape bangga??sbb sure ak nmpk ag mude dr buddy..sbb tu dorg tnya camtu..

*soalan :
nape dorg x tnya camni, "kakak buddy ya??"
haha..pandai2 la pikir..

ni gmbr2 ngan buddy, try tgok..mane same..

buddy, illi


buddy, illi


shazsheikh, buddy, illi


exact, apeen, buddy, illi


karu', illi, buddy, pyko


ejanne, buddy, illi, pyko, hans


illi, buddy

p/s : buddy..sorry ya..saye nampak lagi muda dari kamu..haha

Tuesday, May 26, 2009

hari minggu saat indah..

saat ini..log book utk 2nd week telah slamat disiapkan..Alhamdulillah..yeay!!!hahaha..seronok betol..tu pon setelah ditangguh beberapa hari..mmg xde kesedaran langsung..weekend xingat langsung pasal log book..mcm gaya2 dah siap..padahal..xstart pe pon ag..

last friday, lin ajak mkn at plaza masalam, sek9..hee..lame xjejak kaki situ..rasenye last tyme pegi situ mase farah hilang purse n kene g JPN utk wat ic baru..masuk2 je tgok2 stage penuh warna warni..

ni pe yg ade atas stage..maybe ade event on weekend kot..

bile tgok that picture, tros teringat kat my mom..hmm..miss her a lot..

on saturday lak, we were invited to wedding ceremony..razi nye akak kawen..disebabkan bgon pon agak lewat that day, so after bgon je tros siap2 utk g..dengan semangat nye aku bersiap2 ngan baju kurung colour hijau..

hah..bile smpai hall sec11, punya la best, theme family tu plak mmg green colour..adoii.. ak ni da mcm sedara mara dorang la plak..haha..maluu..*blushing*..marah kat razi, sbb xbg tau awal2 theme colour hijau..hee..xpelah..nmpk sgt aku semangat utk memeriahkan majlis dorg tu..

mase smpai tu pengantin da bersanding kat atas stage..ye la, ktorang smpai pon lewat kan..while eating, dengar la emcee tu berceloteh menceritakan pasal camne pengantin ni kenal each other..haha..klo aku confirm da conscious2 kat ats stage tu..and paling hebat skali, uncle yg jd emcee tu siap nyanyi ok..lagu faizal tahir-sampai syurga..waa..big clap to that uncle sbb suare sedap n nyanyi ngan cara tersendiri..mmg sedap..after mkn n bergambar, ktorang pon balik sbb xthn ngan cuaca yg panas terik..

on sunday lak, lin's aunt ajak makan kat umh dye..haha..ktorg bile dgr pasal makan je, confirm la xtolak kan..so, ktorang gerak after Zuhur since bangon pon da lambat..umh aunty dye kat sepang, so cam xjaoh sgt ..around 45 minutes je..sampai je, mula2 mkn nasi..pastu, belasah roti jala, buah, kueh..siap ade lemang n rendang tau..n last before balik makan laksa penang plak..memang kenyang la aritu..

umh aunty dye ade kucing jugak..haha..macam dixy, cume that cat jantan n xbape gemok sgt..dah 10months..kesian tgok kucing tu..bulu dye byk gugur..bile pegang je, abes bulu dye gugur..

teringat dixy kat umh..my sys ade bg 1pic dixy yg baru..hee..

macam carpet plak..

sape yg xpenah tgok dixy, can click here to see more pictures..

ok..tyme to sleep..tomorrow must wake up early..

signing off!!

Friday, May 22, 2009

konsert siti nurhaliza..

sape nk blanja illi??
pyko jom..

munajat cinta

Malam ini, ku sendiri,
tak ada yang, menemani,
seperti malam-malam,
yang sudah, sudah

Hati ini, selalu sepi,
tak ada yang, menghiasi,
seperti cinta ini,
yang s’lalu, pupus


Tuhan kirimkanlah aku,
kekasih yang, baik hati,
yang mencintai aku,
apa adanya

Mawar ini, semakin layu,
tak ada yang, memiliki,
seperti, aku ini,
semakin, pupus

Tuhan kirimkanlah aku,
kekasih yang, baik hati,
yang mencintai aku,
apa adanya

Thursday, May 21, 2009

zaman sekolah menengah...

ok..waktu ni sgt best..ingat ag mase 1st2 masuk sini mase f1 rase mcm nk quit n lari blk umh..haha..sebab homesick n slalu kene marah ngan senior..tp tu awal2 la..biasa la jd junior..semua bende kene wat..tp da lame dok situ rase seronok yg xnk kuar..hee=)
mase ni muke mmg bulat2..gemok..haha..muke innocent jugak..tp byk makan dok sana..makan enak2 n sgt mewah..wah..tu pasal montel...


ni form 2, street soccer..

ok ni f3..bulat sgt ekk..

my batch, after pmr

dancers..yg ni mase f4...

sport's day f4

wah..ni sgt gemok ni..mase f5 wat banner utk f3 pmr..

ni pon gemok gak..beza ngan epok yg kecik betol tuh..

smua yellow house..the only one green!!on sport's day..

mase nk g kursus kepimpinan..haha dgr mcm skema gak ak ni..

all athletes..

mase kol bape pagi ntah..snyap2 keliling college..

my classmates 5N

my batch TITANS 0004 mase english drama..

hmm..miss all my girlfriends..wish i could turn back time..haha..nk dok dlm college ag..

Wednesday, May 20, 2009

zaman sekolah rendah..

bile bace entry xuen, cite smua kesah mase skolah..teringat blk zaman2 mase skolah dulu..waa..serius rindu...


mane 1 agaknye illi ek??

gambar ni mase skolah rendah..hee..muke innocent..dan mungkin juga comel..haha..

Tuesday, May 19, 2009

saket hati kisah lama-part 2

sambungan entri yg lepas, (saket hati kisah lama)..so, bile da dgr suare pompuan yang angkat, terdiam aku..ok..mayb slh no..sebab slalu je jd cross line mxs ni..nk call org laen, dpt kat org laen yg no nye lebey kurg same tp no ujung laen..dlm ati dok pikir camtu la kot..so,dgn sopannya ak ckp sorry slh number..

so, i dialled again..also same person answered my call..aku da pelik semacam..ok, let me put name to that person yg angkat my call tu..joyah la..haha..sedap je ak letak name kan??..

illi : ni siape?
joyah : aik u yg call, u la bg tau ni siape..
illi : ni illi..ni number hasan kan?
joyah : a'ah number dye..tp dye xnk ckp ngan kau la..
illi : aik..apasal lak??dye ade mslh ngan saye ke?
joyah : dah dye xnk ckp ngan ko..ko xphm bahasa ke??

terus minah tu letak fon..aku ngan blank nye terpana jap..ade la xbergerak 2minit..
pastu tros ak kuar bilik n panggil kwn2 ak yg rapat..4 org..aku pon citer la pe yg jd td..dorg soh call hasan blk n buat loudspeaker..ak pon call la hasan tu..

illi : mane hasan?
joyah : kan aku da ckp dye xnk ckp ngan ko..
illi : nape lak dye xnk ckp ngan aku?(ckp ngan nade baek)
joyah : dye penat..

aik..klo penat xkn pompuan laen tlg angkatkan fon??

illi : ye la..tp klo dye xnk ckp pon, nape dye xmsg ckp dye penat?nape mesti org laen yg ckp kan??
joyah : dah dye xnk cakap ngan ko..
illi : smpai bile?
joyah : klo dye nk ckp ngan ko, dye call la ko..yg penting dye da xske ko..

aik minah ni..lebey plak..

illi : nape lak??baru smalam aku kuar ngan dye, ok je..
joyah : itu luaran..ko tau ke dalam hati dye mcm mane??

aik..sape gf hasan now ni??aku ke dye??care dye ckp mcm dye kenal sgt si hasan tu lebey dpd aku..padahal aku kenal hasan ag lame dr dye..dye setakat baru kenal 1sem..aku ni da kenal hasan 5thn..

illi : mmg la..klo dye xckp macam mane aku nk tau hati dalaman dye cam mane..ko ley bace ke dalaman dye??

terdiam minah tu..

joyah : emm..dah la..xyah contact dye ag..dye mmg da xsuke ko..dah la..aku mls la nk layan..jgn call ag..aku rimas la..

tros minah tu ltak fon..semua kwn2 aku bengang..sebab cara joyah tu ckp mmg kurang ajar gile..n aku la ckp sgt baek..dorg sdri kate,klo dorg kat tmpat aku, mesti pompuan tu da kene maki dah..

xdela, klo dye ade msalah ngan aku, nape xley ckp n bincang ngan aku?nape mesti ade pihak laen lak yg masuk campor??selama ak idup ngan dye 3thn, bley je dye bincang ngan aku if dye ade pape prob..if ade xpuas hati, mmg kitorg bincang elok2 b4 dis smpai la prob selesai..tp apesal lak kali ni pelik sgt..

mase tu aku xtau nape hasan wat aku camtu..semalam nye, mase kuar elok je,g d'curve..tibe2 lak camni..mase tu aku mmg da xtau nk caye ckp si joyah tu ke or ape..

aku trus call kwn hasan yg aku kenal (mamat bukan name sebanar)..dye satu college ngan hasan..aku cite kat dye smua bende tu..mase tu aku da xley thn ag, tros aku nanges kat mamat..teresak2 jugak la..pastu mamat da xtau nk ckp camne ngan aku, dye cume ley mintak aku sabar, dye try cari hasan katne mase tu..nant dye call aku blk..

ade la dekat sejam gak, baru mamat call aku n dye ckp, hasan ade bwh pokok besar..tp dye sorg je..fon hasan xde pade dye..dye soh ali(bukan name sebenar) pegang..

aku xtau la nape dye soh ali pegang fon dye..mamat kate hasan soh ali pegang fon dye sbb ade hal sket kaetan ngan kolej.

after je kejadian tu, aku try contact hasan, tp dye pon mcm endah xendah je nk layan call aku..so, mmg lame aku try pujuk dye sampai aku g kolej dye byk kali semata2 nk selesaikan masalah tu, tp dye wat bodoh je..

mayb sebab aku syg dye sgt la aku try selamatkan relationship ktorg..tp, if aku sorg je beriya n dye wat xtau je, nk watpe??aku tros decide mintak break ngan dye sbb tau dye dah maken xsayang aku..n bile aku mintak break kat dye, dye cume ckp, if tu yg illi nak, ok..hasan terima je..

hello00..ko lelaki, nampak sgt xsyg aku..sng2 je ko ley ckp mcm tu kan???aku susah payah tanye ko pe msalah kite, beriya2 dtg kolej ko risau sbb ko ade masalah, n ari2 aku nanges sbb ko, ko ley ckp mcm tu..

mmg sah la ko xsyg aku..mase tu tamat la sudah kisah aku dan hasan..bukan aku xtry slamatkan hubungan ktorg...klo xcaye, ley tnya dak2 lelaki kelas aku, dorg yg tlg ak wat cd utk pujuk hasan blk mase tu..sbb dorg tau sgt yg aku mmg sayang hasan...aku pegi class ngan mate bengkak hari2...dorg semua ingt aku stay up belajar awal2 sem..ape hal nk blajar awal sem, jadual test pon blom kuar lagi..

kesimpulannya result aku sem tu sgt teruk(paling teruk yg penah aku dpt)...sbb aku mmg susah nk lupakan dye..smua housemates aku ckp, hasan tu mmg xpernah bersyukur..kire ok la dpt gf mcm aku ni, ade semua cume ye la, manusia mane ade yg perfect kan..

at last aku dpt tau, si joyah tu mmg ade perasaan kat hasan..n tu yg dye kena kan aku gile2 sbb mase tu joyah dok ngan ali n ali soh joyah angkat fon mase aku call..start after tu, aku mmg benci dak satu universiti ngan hasan..(narrow minded kah?)..aku pedulik ape..semua perangai dorang yg ak kenal same je..

sebab tu la until now, aku susah nk terima lelaki dlm idup aku..aku sgt xbersedia utk dikecewakan lagi..mungkin dah bukan jodoh aku ngan hasan..so, now ni da xde pape perasaan ngan hasan lagi..tp bkn senang nk get over him actually..susah sgt..org yg tau mcm mane aku bangkit blk ialah housemates aku..dorg yg byk paksa aku utk makan, sbb aku mmg xlalu mkn langsung mase tu..sgt berterima kasih pada mereka..kerana telah beri byk sokongan dan kate2 semangat..

jawapan soalan quiz semalam..

A = dixy

B = breena

tgok yg kiri ni dixy..kanan breena..

buat pengetahuan semua, dixy ag besar dr breena..tahniah kepada yg jwb ngan betol..kepada yg salah jwb sila cuba laen kali ye..

jawapan kepada soalan blogger bu boyz..

breena suke dok di sini..



dlm bakul..

Monday, May 18, 2009

QUIZ : mana 1 breena n mane 1 dixy??

sila beri jawapan untuk quiz terbuka ini..jika anda hebat dan telah membaca entri sebelum2 ni..yang mane 1 breena n yg mane 1 dixy..

gambar terbaru..macam cermin kan??

sila jawab soalan mudah ini..=)

Sunday, May 17, 2009

saket hati kisah lama

tibe2 teringat pasal 1 kisah yg lame..kisah yg menyedihkan plus menyakitkan hati..bende ni dah lame happened..bulan januari last year..mase tu i still have a boyfriend..let me just put his name as "hasan"..wah..sedap btol name..ala2 sarjan hasan gitu..whatever is his name, pliz careful with him ya..i dont want diz happen to others..

ok, at that time, i really love him bagai nak rak..looks like he is everything la, sacrifice everything 4 him, try to make him happy even kadang2 nmpk sgt not fair for myself, n bla bla bla..mcm2..but i dont know that he try to make my heart hurt actually..

one night, i called him as usual..n bad news, i really surprised..the person that answered my call was a girl..

ok..tomorrow will continue this entry..

mate da ngantok sgt..esok nk kene bgon awal g keje..semalam ngan arini da bejalan sakan..disebabkan da khatam buku angels n demons, ktorg mmg da plan utk tgk cite tu..so, td tgok angels n demons kat klcc..best2 citer tu..suke jalan citer nye..penat gile..drive merate ari ni sebab anta barang2 qis..dye nk tdo umh kawan..ok, umh telah kosong n sunyi now ni seperti hari2 biasa..mase utk tido..
sekian~

Tag : soalan bahasa melayu

According to the person who tagged me, we need to answer this in full Bahasa Melayu. So, this is it! struggle wat tag ni dengan ayat2 bm yg mantap2..hee =)

1. Bekas kekasih saya adalah :
orang yang telah saya lupa..

2. Saya sedang mendengar :
lagu munajat cinta di dalam blog saya.

3. Mungkin saya patut:
tidur sekarang kerana mata saya sudah hampir tertutup..namun saya tetap gagah untuk menghabiskan tag ini.

4. Saya suka :
makan cokelat dan jika saya seorang yang kaya raya, tidak mustahil untuk saya menjadi terlampau gemuk dengan hanya memakan cokelat.

5. Sahabat-sahabat baik saya :
sangat rajin menemani saya menonton wayang kerana mereka tahu saya tiada teman lelaki .

6. Saya tak paham :
kenapa mesti ada orang yang sentiasa sibuk untuk mengetahui segalanya tentang saya terutamanya orang yang saya tidak kenal dan tidak ada kaitan langsung dengan saya.

7. Saya kehilangan :
seorang kawan tanpa tahu apa sebab dan puncanya.

8. Ramai yang berkata :
saya perlu ada teman lalaki buat masa sekarang kerana umur saya yang semakin lanjut.

9. Makna nama saya :
adalah lemah lembut dan penyayang.

10. Cinta itu adalah :
setia, jujur dan ikhlas.

11. Di suatu tempat, seseorang sedang :
memikirkan tentang saya..haha..betulkah ada??

12. Saya akan cuba :
menghadapi semua dugaan dengan tabah.

13. Ayat SELAMANYA membawa maksud :
hingga akhir hayat.

14. Telefon bimbit saya :
jarang digunakan..hanya digunakan apabila kecemasan sahaja..

15. Bila saya terjaga dari tidur :
terus melihat jam untuk mengetahui pukul berapa.

16. Saya paling meluat apabila :
menunggu orang.

17. Pesta/Parti adalah :
masa untuk bersuka ria.

18. Haiwan yang paling comel yang saya pernah temui ialah :
kongkang(betul kah nama nya?)

19. Peringkat umur yang paling menyeronokkan bagi saya ialah :
peringkat remaja kerana masih belajar dan tidak perlu memikirkan masalah yang besar-besar.

20. Hari ini :
saya sangat letih kerana keluar sehari suntuk demi menemani kakak saya..

21. Malam ini saya akan :
mimpi yang indah-indah.

22. Esok pula saya akan :
keluar lagi untuk menonton wayang.

23. Saya betul-betul inginkan :
hidup yang bahagia.

24. Ketika saya lihat wajah saya di hadapan cermin pagi ini :
saya sedang berfikir apa yang akan saya lakukan hari ini.

25. Antara pusat membeli-belah atau arked permainan saya memilih:
pusat membeli belah kerana itu adalah tempat pertama yang saya tujui selepas tamat peperiksaan..

26. Antara makanan Barat atau Jepun saya memilih:
makanan barat..ayam potong(setelah dialih bahasa ke bahasa melayu)..kelakar sungguh nama itu..

27. Antara bilik yang terang atau gelap saya memilih:
bilik yang terang kerana saya takut gelap.

28. Makanan segera adalah :
makanan yang paling menggemukkan.

29. Ayat terakhir yang anda katakan pada seseorang?
Tidak boleh!

30. Siapa yang saya hendak Tag?
awak.

Saturday, May 16, 2009

pwtc on saturday..

hari sabtu yg indah, dikejutkan oleh my sys seawal 8pg..seperti yg dirancang, fara(kwn qis) akn amek kami di umh utk ke pwtc..parking di umh bibi, di villa putera(blakang the mall)..n overnyte kat sini sebab esok nk g klcc plak..teman qis utk jmpe kawan2 dye..

kat pwtc, mmg ramai sgt org..smpai kol 11 am..xterkata ramainye, hanya gambar saje yg boley menggambarkannya..haha..mls nk tules panjang2..so, these are the pictures..

on the way to pwtc..


inside the hall..






haa..ramai kan??petang tu plak, ktorang pergi jln2 kat jln tar..pasar malam..n i eat a lot today..

Friday, May 15, 2009

dixy..

kali ni nk citer pasal dixy..after breena(mak dixy) dah di anta ke kedai utk dikawenkan ngan garfield yg sebijik mcm breena jugak, a few months later tanggal 28.08.08, breena tlh lahirkan 5 ekor anak..tp disebabkan jenis kucing mcm breena, xbape reti jage anak, hanya sekor je yg survive..my mom yg kasi name kat ank breena..DIXY..so, ni nk tunjuk picture dixy dari dye kecik until now..

ni mase dlm kotak ag(14.09.08)


dixy mase umur dye xsmpai sebulan(20.09.08)


dixy ngan mak nye breena(23.09.08)


ni hampir sebulan..(26.09.08)


ni pon..(26.09.08)


suke msok dlm beg(02.10.08)


tgok dye sgt kepoh(02.10.08)


breena yg blakang, dixy yg dpn.hampir same besar(14.11.08)


umur dixy 2bln lebey(20.11.08)


ni dye da pndai maen, melompat sane sini(20.04.09)


tekejot tgok dixy bile blk cuti aritu..dixy da gemok(09.05.09)


(09.05.09)


(09.05.09)


lebat bulu dixy..(09.05.09)


pe yg dixy nk wat tu?(13.05.09)


dixy pelik tgok kertas masuk dlm printer(13.05.09)


yg ni dye pelik camne kertas ley kuar..kepoh betol(13.05.09)


katne dixy dok tu?(13.05.09)


laa..atas printer tros rupenye..(13.05.09)

ok..itu la citer pasal dixy..my family n i sgt syg kucing2 tu..yg bwh ni plak picture breena(mak dixy) now ni..perbezaan antara breena n dixy, breena muke garang, tp dixy muke kesian yg mcm mintak belas kasihan tu..haha..tu je kot pasal kucing2 kesayangan..nant if ade picture ag, akan diupdatekan di entri yg laen..

breena(mak dixy) semaken gemok dan garang..