Sunday, May 10, 2009

bad day??

hari ni mmg sgt malang..bgon pagi2 ngan harapan semuanye bejalan lancar..tiket pukul 11 pg..tp kol 10 ag dah slamat smpai kat larkin..my mom anta..so, dok la jln2 kat bus station tu..tepat kol 10.50 aku dah dok dpn bus,
pastu tnya pakcik tu, "dah bley naek ke??"
pakcik tu ckp "boleh.."
"ni g s.alam??"aku tnya ag..
"a'ah" jwb pakcik driver india tu..

aku pon naek la dlm bus tu..tgok2 bus tu kosong xde org n enjin bus xidup ag plus xde aircond..after ak naek ade la 2org abg tu naek..dorg pon gelisah semacam je sbb panas..tunggu la pakcik tu start enjin asek2 mati je..dlm hati aku dok pikir btol ke bus ni ley smpai s.alam??at last abg 2 org tu kuar isap rokok..tunggu2 jugak naseb baek ley idup enjin bus tu..pastu punye la bosan aku menunggu dlm bus yg smaken pnoh tu..tgok2 jam aku kol 11.55..ceh..time tu baru nk gerak..nape ko xtules je tiket aku kol 12??bengang jugak..tp still cool ag la..
pastu g amek ag penumpang kat tun aminah..

sampai sban, rmai gak yg turun..bile nk masuk tol blk, tbe2 bas tu mati enjin..tgok2 xley start..rmai yg trun sbab bus tu agak panas..pastu stelah ramai jejaka2 dlm bus trun n tolong tolak bus tu, dpt la bus tu bergerak..lame jugak stuck kat sban tu..after je tol sban, pakcik driver tu bentikan bus kat tepi n wat announcement sape nk turun pudu ley naek bus yg kat dpn tu..so, ade la beberapa yg turun dr bus tu..

bus ni pon teruskan perjalanan menuju ke klang..bile smpai batu tiga je aku pelek btol sbb pakcik tu xmasuk pon tol batu tiga..tros je straight smpai klang..aku dah start rase cuak la..sudah..dah la hp batt empty..tyme2 ni la jugak dye nk mati..smpai je klang central dlm kol 4.30, bus tu benti n smua org trun..aik.aku sorg je ke yg nk trun s.alam??aku pon tnya pakcik driver tu, td kate trun s.alam nape xbenti kat s.alam pon??pastu pakcik india tu wat muke blur plak..haish..sape yg patot blank now ni??pastu dye ckp, xde2..benti sini..mane ade benti s.alam..ceh..dlm ati aku dah sumpah seranah dye..td ckp laen, ni ckp laen..

nk xnk aku kne trun situ jugak..aku tros cr public fon utk call pyko yg ngah tunggu ak kat station bus s.alam..dah la coins pon ade seciputt je..slalu smpai kembung2 beg duet ak ngan duet syiling..tp tyme nk gune la jugak,xde..adoii..call pyko, tekejut dye aku ckp aku kat klang central..dye sdri xtau katne..aku ingat nk naek je bus tambang tu blk s.alam..tgok2 xde yg straight g s.alam..kne g bndr klang dlu, tukar bus kat situ baru smpai s.alam..adoii..

lemah btol aku bab2 naek bus ni..call blk pyko, dye kate nk dtg..huhu..selamat aku..syan pyko struggle carik jln g klang central..setelah diberi petunjuk dr aku, dye pon slamat smpai around 6.30..haha..seb baek dye ade..klo x, nganga la aku, ntah2 now pon blom smpai umh ag..pas je smpai s.alam, tros g kdai makan..perut dah lapar gile..pastu pyko anta aku blk n dye pon gerak blk kuala pilah..syan dye kene drive mlm..dah lame xnaek bus, jd camni la..adeii..ade la 2 thun kot xnaek bus..sabar je la illi..jadikan ni sbagai pengalaman idup..

p/s : sgt beterima kaeh buat pyko..luv u babe..sorry la nyusahkan ko..

sempena hari ibu..

Hajah Zainab Binti A. Bakar
Selamat Hari Ibu..
u r always in my heart..
jasamu akan kukenang selamanya
semoga sentiasa tabah menghadapi dugaan hidup..
may Allah always bless u with great health and beautiful life..
luv u always..

2 comments:

pal7 said...

itu la..
pal kata nak antakan illy xnak..haha

iyllienaz said...

pal..eley..illi blk pon pal xtau..