Tuesday, May 19, 2009

saket hati kisah lama-part 2

sambungan entri yg lepas, (saket hati kisah lama)..so, bile da dgr suare pompuan yang angkat, terdiam aku..ok..mayb slh no..sebab slalu je jd cross line mxs ni..nk call org laen, dpt kat org laen yg no nye lebey kurg same tp no ujung laen..dlm ati dok pikir camtu la kot..so,dgn sopannya ak ckp sorry slh number..

so, i dialled again..also same person answered my call..aku da pelik semacam..ok, let me put name to that person yg angkat my call tu..joyah la..haha..sedap je ak letak name kan??..

illi : ni siape?
joyah : aik u yg call, u la bg tau ni siape..
illi : ni illi..ni number hasan kan?
joyah : a'ah number dye..tp dye xnk ckp ngan kau la..
illi : aik..apasal lak??dye ade mslh ngan saye ke?
joyah : dah dye xnk ckp ngan ko..ko xphm bahasa ke??

terus minah tu letak fon..aku ngan blank nye terpana jap..ade la xbergerak 2minit..
pastu tros ak kuar bilik n panggil kwn2 ak yg rapat..4 org..aku pon citer la pe yg jd td..dorg soh call hasan blk n buat loudspeaker..ak pon call la hasan tu..

illi : mane hasan?
joyah : kan aku da ckp dye xnk ckp ngan ko..
illi : nape lak dye xnk ckp ngan aku?(ckp ngan nade baek)
joyah : dye penat..

aik..klo penat xkn pompuan laen tlg angkatkan fon??

illi : ye la..tp klo dye xnk ckp pon, nape dye xmsg ckp dye penat?nape mesti org laen yg ckp kan??
joyah : dah dye xnk cakap ngan ko..
illi : smpai bile?
joyah : klo dye nk ckp ngan ko, dye call la ko..yg penting dye da xske ko..

aik minah ni..lebey plak..

illi : nape lak??baru smalam aku kuar ngan dye, ok je..
joyah : itu luaran..ko tau ke dalam hati dye mcm mane??

aik..sape gf hasan now ni??aku ke dye??care dye ckp mcm dye kenal sgt si hasan tu lebey dpd aku..padahal aku kenal hasan ag lame dr dye..dye setakat baru kenal 1sem..aku ni da kenal hasan 5thn..

illi : mmg la..klo dye xckp macam mane aku nk tau hati dalaman dye cam mane..ko ley bace ke dalaman dye??

terdiam minah tu..

joyah : emm..dah la..xyah contact dye ag..dye mmg da xsuke ko..dah la..aku mls la nk layan..jgn call ag..aku rimas la..

tros minah tu ltak fon..semua kwn2 aku bengang..sebab cara joyah tu ckp mmg kurang ajar gile..n aku la ckp sgt baek..dorg sdri kate,klo dorg kat tmpat aku, mesti pompuan tu da kene maki dah..

xdela, klo dye ade msalah ngan aku, nape xley ckp n bincang ngan aku?nape mesti ade pihak laen lak yg masuk campor??selama ak idup ngan dye 3thn, bley je dye bincang ngan aku if dye ade pape prob..if ade xpuas hati, mmg kitorg bincang elok2 b4 dis smpai la prob selesai..tp apesal lak kali ni pelik sgt..

mase tu aku xtau nape hasan wat aku camtu..semalam nye, mase kuar elok je,g d'curve..tibe2 lak camni..mase tu aku mmg da xtau nk caye ckp si joyah tu ke or ape..

aku trus call kwn hasan yg aku kenal (mamat bukan name sebanar)..dye satu college ngan hasan..aku cite kat dye smua bende tu..mase tu aku da xley thn ag, tros aku nanges kat mamat..teresak2 jugak la..pastu mamat da xtau nk ckp camne ngan aku, dye cume ley mintak aku sabar, dye try cari hasan katne mase tu..nant dye call aku blk..

ade la dekat sejam gak, baru mamat call aku n dye ckp, hasan ade bwh pokok besar..tp dye sorg je..fon hasan xde pade dye..dye soh ali(bukan name sebenar) pegang..

aku xtau la nape dye soh ali pegang fon dye..mamat kate hasan soh ali pegang fon dye sbb ade hal sket kaetan ngan kolej.

after je kejadian tu, aku try contact hasan, tp dye pon mcm endah xendah je nk layan call aku..so, mmg lame aku try pujuk dye sampai aku g kolej dye byk kali semata2 nk selesaikan masalah tu, tp dye wat bodoh je..

mayb sebab aku syg dye sgt la aku try selamatkan relationship ktorg..tp, if aku sorg je beriya n dye wat xtau je, nk watpe??aku tros decide mintak break ngan dye sbb tau dye dah maken xsayang aku..n bile aku mintak break kat dye, dye cume ckp, if tu yg illi nak, ok..hasan terima je..

hello00..ko lelaki, nampak sgt xsyg aku..sng2 je ko ley ckp mcm tu kan???aku susah payah tanye ko pe msalah kite, beriya2 dtg kolej ko risau sbb ko ade masalah, n ari2 aku nanges sbb ko, ko ley ckp mcm tu..

mmg sah la ko xsyg aku..mase tu tamat la sudah kisah aku dan hasan..bukan aku xtry slamatkan hubungan ktorg...klo xcaye, ley tnya dak2 lelaki kelas aku, dorg yg tlg ak wat cd utk pujuk hasan blk mase tu..sbb dorg tau sgt yg aku mmg sayang hasan...aku pegi class ngan mate bengkak hari2...dorg semua ingt aku stay up belajar awal2 sem..ape hal nk blajar awal sem, jadual test pon blom kuar lagi..

kesimpulannya result aku sem tu sgt teruk(paling teruk yg penah aku dpt)...sbb aku mmg susah nk lupakan dye..smua housemates aku ckp, hasan tu mmg xpernah bersyukur..kire ok la dpt gf mcm aku ni, ade semua cume ye la, manusia mane ade yg perfect kan..

at last aku dpt tau, si joyah tu mmg ade perasaan kat hasan..n tu yg dye kena kan aku gile2 sbb mase tu joyah dok ngan ali n ali soh joyah angkat fon mase aku call..start after tu, aku mmg benci dak satu universiti ngan hasan..(narrow minded kah?)..aku pedulik ape..semua perangai dorang yg ak kenal same je..

sebab tu la until now, aku susah nk terima lelaki dlm idup aku..aku sgt xbersedia utk dikecewakan lagi..mungkin dah bukan jodoh aku ngan hasan..so, now ni da xde pape perasaan ngan hasan lagi..tp bkn senang nk get over him actually..susah sgt..org yg tau mcm mane aku bangkit blk ialah housemates aku..dorg yg byk paksa aku utk makan, sbb aku mmg xlalu mkn langsung mase tu..sgt berterima kasih pada mereka..kerana telah beri byk sokongan dan kate2 semangat..

14 comments:

Mohd Fakhrurazi Jamaludin said...

Letak la gmbr & U mana...baru smart...huh! lelaki smua sama jer...

iyllienaz said...

fakhrurazi..dye kawan ko jugak la..ko kenal dye..

:: Bu Boyz :: said...

Bu juga terpena... hati tersentak dek kesayuan situasi ini.

Mohd Fakhrurazi Jamaludin said...

Kawan aku?Ha?Spe?...Serius nie?

iyllienaz said...

serius..xtipu..even ko xrapat ngan dye pon, tp bile ko dgr name dye, ko tau la dye yg mane 1..

iyllienaz said...

bu..terpena??hee..benda lama xyah ingat dah..

xuen adyla said...

kepada joyah itu
meh sini xuen jiruskan asid
busuk gila mulut dia
sesuka je nyibuk angkat fon org

kak iylie syg
maybe its ok
god have other plan and someone really good to pair u up with
dont be sad ya

hugs*

pal7 said...

illy..
saba yek illy..
biasalah..asam garam semua tuh..
kalo ade jodoh x kemana..
saba illy k..

iyllienaz said...

xuen..wah garang betoll adeq sorang ni...hmm..mayb, mane tau my future husband more handsome and rich kan kan kan???hee..

pal..tu la..klo jodoh xke mane..hee..pal lak camne??

pal7 said...

pal masih dalam pencarian..lalala

Unreformed said...

"ape hal nk blajar awal sem, jadual test pon blom kuar lagi.."

i na dis entry is a bit sad..bt cant help laufin la at this statement..adoi!

neway..i na u hav heard diz a lot..bt yeah..Allah has plans fer u..i bet on it..

p/s: jerit "NEXT!!" kuwat2 yaa..

iyllienaz said...

pal..cari lah..smpai jumpe tau..

unreformed..ooo..u gelak ye bca entry i yg ni..cehh..tau la u ngah bhagia..ok "NEXT"(dengan nada kuat)..haha..cheerish moment jd single dulu larh...

:: Bu Boyz :: said...

Maaf, "terpana"...
Kisah silam... jangan dibawa ke hari ini... heee

Tapi, ia sebagai pedoman, mendidik jiwa supaya kuat dan kental. Tabah gitu.

Anonymous said...

illi......... bangkit2.. :)