Wednesday, June 24, 2009

interview+escape+jalan2..

on monday teman qis g interview..kat auto bavaria glenmarie tu..so, aku mintak la excuse utk kuar jap aritu..hee..


g anta qis kat situ..then, tgok kete mahal2 je kat situ..adoii..bile la aku ley pakai kete mahal camtu..huh..berangan je..tp watpe nk beli kete mhl2..membazir je kot..ag pon aku ni bukan yg jenis minat kerete sgt..asal ade kete yg selesa n xgune minyak byk,ok je utk aku..

laen dari yg laen kan..ade org nk guna kete mahal2 sbb mayb minat n impian dr kecil..tp aku dah xminat..so, nant da keje ak gune kete msia je..senang..hehe..xde la berat sgt nk byr..berangan lagi..haha

after abes interview, g sacc mall jap..qis nk cari barang kat guardian..dandan lak jumpe her friend kat body shop..after da meround sacc yg xde pape tu, gerak la blk..bile smpai kete, tekejut tgok ade balloon ikat kat side mirror..wah..ade secret admirer ke yg bg??


pd hal x pon..mmg every kete dpt balloon..haha..from HSBC..


after that, lunch kat belanga..wah..sdap wey mkn situ..mmg ngam ngan tekak aku..

p/s : da xde duet setelah terpaksa membayar bil lektrik yg tertunggak sekian lama..da dpt notis nk potong lektrik baru hegeh2 nk bayar..housemates2 aku jgn lari ek..

Monday, June 22, 2009

tkc perform..

ok..nk upload tru blog lembap..so aku upload tru you tube..tgok la tkc perform..disney festival..mmg mantap..

SBP wind orchestra finale 2009

on last saturday, i went to PICC to watch sbp wind orchestra..

results :
1st-TUNKU KURSHIAH COLLEGE
2nd-SEKOLAH DATO ABDUL RAZAK
3rd-SEKOLAH MENENGAH SULTAN ABDUL HALIM

consolation prize : SAS, SSP, STAR, MCKK, CLUSTER

more information can read here..

TKC won the Wind Orchestra Finale 2009 and bagged the Best Conductor Award..

opening..

with one of my senior..congratz k.huda..she is pregnant right now..

illi, elly n zully

with my junior..cs kecik..mira..

tkc perform..

all on stage..

they deserved it..

the trophy..

video


video

ni cume upload video masa announce results je..i will upload video dorg perform later..

Congratulations girls!! you emerged as the best among the best..keep our flag flying high..

perodua eco challenge competition

ok..actually before we went to PICC on last saturday..ktorang g perodua eco challenge..at hentian USJ..

each university yg involve in dis competition akan dpt 1 myvi utk dimodifiedkan..which myvi yg akan pergi plg jaoh with only 1litre minyak will win in this competition..

in this competition, usm won 1st place and uniten got 1st runner up..

myvi from uitm

at starting point

uniten n unimap

explanation kat booth uitm

model kete..

siap banner ag from uitm..kobar sgt..good2..

video

Thursday, June 18, 2009

BENGANG!!

BENGANG NI..
CAM NK CAMPAK HP AKU DR TGKT 10..
BIAR DYE RASE BERKECAI SAMA MCM MANA BERKECAINYA HATI AKU..
BILA ADE ORG CALL JE, MESTI DYE MATI ON THE SPOT..
MSG MASUK PON MATI JUGAK..
APETAH AG KLO AKU YG NK CALL ORG LAEN..
AG DYE SERONOK MEMATIKAN DIRI..
KLO MMG KENE TYME URGENT TU LAGI LA PANAS HATI AKU NI..
NAK BELI BARU MMG XDE PELUANG LA..
PADAHAL DAH MELAYANG DUIT SEBAB BAIKI HP HARITU..
AKU RASA BARU JUGAK..DLM BULAN 4..
NI DAH BUAT HAL BALIK..
SO, NOW NI TERPAKSA HIDUP TANPA HP..
haih..TABAH LA ILLI..

Tuesday, June 16, 2009

jalan2 ngan qis n k.sarah..

semalam, setelah habes kerja di site, teros balik umh dgn harapan tinggi menggunung utk tido..penat gile kot berdiri sepanjang hari tu bawah matahari panas terik..mase tu ade la around 11.30am..so, sampai je umh, aku dah switch on kipas yg paling laju sekali, dan bersedia utk merebahkan badan ke tilam aku yg memang empuk tu..

tiba2, hp aku bunyik..kuar name k.sarah..kak sarah ni kakak ipar aku..
"illi, ktorg nk g jln2 ni, jom la dtg sini..qis nye fon dah mati..dye soh bwk charger fon skali.."

adoyaii..semangat aku yg berkobar2 nk tdo tadi terus hancur musnah..yelah, qis kan dtg kl sbb ade interview sime darby, so dye dok tumpang kat umh abg aku dlm kem sungai besi tu..tp abg aku xde pon, dye weekend je blk umh, kakak ipar aku la melayan qis, siap cuti lagi aritu utk anta dye g interview..terpaksa la aku tukar baju n bersiap2 utk g sg besi jumpe dorg..

sampai kem sg besi, around 12.3o camtu..aku kena thn ngan askar yg jaga depan tu..mmg aku dah lama xdtg umh abg aku tu..jalan nk masuk ke umh dye dlm kem tu ingt2 lupa je..
askar tu tnya, "nk g mane?.."
aku jwbla, "umh abg..kat blok C3..rasenya kat dlm kan.."
aku mcm yakin umh dye kat dlm kem..tp askar tu cam blur je..
dye ckp "btol ke ade kat dlm??"
"rasanya btol la kot.."aku jwb lagi..
"blok baru ke??"askar tu tnya..
"a'ah..tp xingat la jalan ape..ingat camne nk ke sana je.."
"ok..masuklah.."

aku pon xtau pe motif dye tahan aku..bile aku smpai jumpe k.sarah, cite la kat dye, dye ckp slalu siang jarang je dorg tahan org..oo..mayb sbb dorg2 tu xpenah nmpk kete aku pnh dtg situ kot..

so, pas solat zuhur, ktorg(aku, qis, k.sarah) kuar naek kete k.sarah..smpai dpn kem tu pon, kete k.sarah kene stop..
"aik..xpenah2 lak tahan, dah la ade sticker..", k.sarah bebel..
dye saje je kot, cam boring2 so, nk lupakan kaki dorg yg dah cramp sbb bediri tu, amek la pluang nk bercakap2 ngan org sekeliling..haha..senang aku wat conclusion..

ktorg g mid valley, makan kat laksa shake, pastu jalan2 ag, teman k.sarah beli kasut, bayar bil, n beli bantal..masuk FOS, k.sarah blanja ktorg sliper comel..haha..siap k.sarah beli 1 utk diri sdri..


after bejalan2 and beli macam2..ktorg pon nk gerak blk..skali jumpe la ledai kat gardens ni display cake yg harga mencecah RM6oo lebey..adoi..klo aku beli, mesti la aku xkan makan cake tu..wat display je kat dlm umh..haha..

cake elephant

cake handbags

bear 2ekor kat part bwh cake


kereta n pelbagai..siap ade bear baring tepi kete tuh..ni kat part atas cake.


haa..ni overall nye..hebatkan..comel lak tuh..

so, bayar parking, tekejut sbb murah..haha..rm2 je kat gardens..lupe plak sbb weekdays kan..murahla..cube try pergi weekend n public hols, mau bayar parking je lebey dari bayar makan..haha..

blk umh, lepak2, tgok dari atas, dorg dak2 upnm ni kene kerah berlari ikut group sambil nyanyi lagu2 askar kot..hee..sian btol tgok dorg..mesti penat.ntah bape round la kene pusing tu..tp xpe..dorg mesti dah biasa n xrase pon penat kan..kate askar..mesti la dorg ni dah dilatih utk jd tough2 belaka..

kwn k.sarah yg pregnant jugak pon datang teman k.sarah tdo umh mlm tu..k.sarah masak special btol mlm tu..kerang ada, udang pon ade..wah, mmg mkn saje sampai abes smua lauk..haha..

k.sarah ajak tido sana malam tu, tp mane mungkin aku nk gerak pagi2 dtg s.alam, adoii silap2 xsedar nk bgon awal, kan payah nk g keje..qis dah ckp nk tman k.sarah check up esok so aku xdpt la ikot..mayb esok dah ley tau baby boy ke baby girl..wah..sronok nya..aku pon gerak blk dlm kol 9.45mlm..btw, malam2 camtu pon dak2 upnm tu ada berkawad kat jalan raya..adoii..sgt kesian..

at last aku smpai umh dlm kol 10.30pm tros je tdo lepas solat..penat jugak berjalan2..dah lenguh2 kaki aku ni..

p/s: qis ajak dtg sg besi ag mlm ni, tp aku xlarat kot..

Monday, June 15, 2009

award from razi..

thanx to Razi for this award..agak xley blah la ayat2 ko..

Peraturan:
  • Kena letak award ni di blog
  • Bagi award ni kepada 10 blogger yang rapat dengan anda atau yang anda suka/minat atau yang anda senangi dan memberi inspirasi kepada anda
  • Memberitahu penerima award ni dengan memberikan komen di blog mereka
penerima2 award seterusnya :
-bu boyz
-farhana
-xuen
-pal
-cr
-belle
-john iverson
-ajid
-topex
-cik jukogyu

Saturday, June 13, 2009

aku bukan siapa2 untukmu..

arini..ade something yg membuatkan mata aku mengalirkan air mata..iye..aku menangis..xtau la nape sejak kebelakangan ni, sensitif sgt..xtau la mane hilangnya smua semangat aku..kenapa la kememeh sgt??

btw, my result not bad jugak..xsangka la bley dpt camtu..risau kene repeat paper je..Alhamdulillah smua lulus..and berterima kasih xterhingga kepada lecturer2 yg begitu hebat mengajar ku sehingga aku bertungkus lumus meminjam notes dak2 class laen utk belajar sdri..

thanx to all my friends yg bg pinjam notes..beruntung jd mereka..mungkin bukan rezeki ku utk dpt lecturer yg mengajar mereka....aku tetap bersyukur dengan ape yg aku dapat atas usaha sendiri..3.33..hey..not bad what..lawa ape number..haha

*to qiss>>good luck ur interview with sime darby on dis 15th..haih..cepatla ko dpt keje.bley blanja adek ko ni..always pray 4 u sys..

Friday, June 12, 2009

one word can describe everything..

ALHAMDULILLAH..

signing off~

Saturday, June 6, 2009

kittens

td after maghrib, turun kedai bwh n suddenly dgr bunyi kucing meow2..skali tgok ade 2 ekor ank kucing yg agk baru lahir kat dlm longkang..xpandai jalan lagi..dok ngesot2..sian tgok..

bile tnya macha, sape nye kucing, n mane mak kucing tu..macha ckp mak dye xde,dah ilang mane..dr smlm ag kucing tu kat situ..sian tgok 2ekor tu, i decided to bring them home..macha tu mmg soh bwk blk pon..takot lak mati kucing tu nant..so, for a while, the kittens will be with me..

pas bg dorg minum susu td, tros 2-2 tdo..

p/s : sape2 yg nk bela, dont hesitate to tell me..

guys, need ur help to find name for them..any idea??

home alone~

arini, sendirian di rumah..

lin da gerak blk perak pg td + ann da keluar dating

so, umh ni da sunyi sepi..haih..my dad and adeq ade kat kl now ni..so ngah tunggu my bro reply msg..ingt nk ajak dye jln2..bosan sungguh dah ni..

btw, semalam lin ajak tgok movie..nk tgok night at the museum..tp sold out..yg tinggal 1st row kot..downn!!..ingtkan citer tu dah lame kuar, xde la org nk tgok..tp laen lak jadik..so, aku n lin tgok HANNAH MONTANA..ilham n ann tgok SEVENTEEN AGAIN..sementara nk tunggu masuk movie, tgok la org rmai2 practise maen ice hockey..bercita2 gak nk try..haha..without hockey stick pon terkedek-kedek, lagi nk join maen ice hockey..silap2 menggelungsur tros aku tekeluar from rink..haha


waa..agak best gak cite ni..bukan agak kot..best sgt..citer tu klakar..aku da gelak gile2 dok dlm cinema tu..

sempat bergambar nk tunggu movie start..

haha..dandan arini aku washing la, ari macam nk ujan..redup je, xnk pulak panas terik..tp bile tyme aku g site, tyme tu la nk panas terik matahari memancar2..adoii..

p/s: tdo je la kat umh arini..

Thursday, June 4, 2009

lampu jalan..

meeting hari ini, langsung tidak senyum..muke ketat semata..memalingkan muka pada org yg berkenaan shj..selebihnya, focus pada tgn yg ligat melukis butterfly di buku nota..dlm hati ni, xhenti2 doa..cepat la abes meeting ni..malangnya, maken panjang lak bebelan penyelia tu..muka aku dah panas ditenung sepasang mata..tp aku tetap buat bodoh..

abes je meeting, teros aku kluar..2 org abg ajak minum..yg pasti mereka berdua ni, bujang lagi..so, aku join dorg after inform en ezree n en roshariman yg nk g breakfast kejap...after minum, sementara nk tunggu en ezree bersiap, en roshariman dgn tanpa dipinta menerangkan pada aku sdikit sbanyak tntang lampu jalan n aktiviti harini..

ini ape yg ade dlm bilik en roshariman..en roshariman terangkan pada aku berdasarkan schematic diagram ini..


hanya 2 lampu yg tengah saje masih digunakan sekarang(sodium)

selepas enjin lori dihidupkan, kami bergerak ke kg melayu subang..

first tyme aku dok dlm box tu..naseb baek aku bukan jenis yg gayat..tp syok dok ats tu..angin kuat..plus matahari tegak atas kepala..

ni lampu yg xnyala..


lori dr atas..


pemandangan dari atas..


ape yg ade dlm box lampu jalan..ignitor, choke n capacitor..

bukan sng keje tu..tambahan lak ade arus elektrik yg mengalir..smua langkah2 keselamatan mmg wajib diambil..silap sedikit, melayang nyawa akibat rencatan elektrik..sbb tu, test pen ktorg wajib bawak ke mana saje..mmg respect pada encik2 technician yg hebat2 ni..

ini ade video yg aku record masa dok kat bawah..


video


video

p/s : pengalaman yg menarik hari ini..diharap dapat belajar lebih pd hari esok..

Tuesday, June 2, 2009

kenapa AKU???

nape aku menjadi pilihan SUAMI ORANG???

mane pergi smua lelaki2 yg bujang??

ke aku ni mmg xlaku utk lelaki2 yg xkahwin lagi??

elloo..aku ni perangai mcm budak2 tau..xmampu utk jadi isteri ke 2..haih..

adoi..

p/s: sgt sdey dgn perasaan sekarang..
kepada yg berkenaan, sedarlah sket..ko tu dah ade isteri..xmungkin aku jd dalang peretakan umh tangga org..

Monday, June 1, 2009

titans lagi..

malam jumaat, elly beriya2 nak tdo umh aku..actually, we thought of visiting dydo that night..tibe2, plan terpaksa postponed bcoz of dydo was 'on call' plak mlm tu...blank sgt..da siap2 plan smua, tgok2 org yg nk divisit xfree..so, elly decided to go to plaza alam central to buy tickets of man u vs msia at al-ikhsan..i just accompany her since im not so interested with football..sampai alam central, around 9.30pm, byk kedai yg da start tutup..al-ikhsan da tutup half dah..so, bile tnya ticket abes, yg tggl rm68..punya kecewa elly tu..

so, dgn perut yg lapar, we was heading to kfc..surprisingly, jumpe syafiq(my little bro mase kat school dulu) with his brothers..mmg tau dye ade kat msia now ni, but im not expected that he was in s.alam that day..so, cume borak sekejap je ngan syafiq, sbb mcm dye pon nk spent tyme ngan abg2 dye..xnk la kaco kan..gmbr ngan dye pon xsempat..really disappointed...so, cume ade gmbr ngan elly je..haha..da boring sbnanye gambar ngan elly..


illi with elly

setelah bangon agak awal pd pg ahad, tgok tv sambil tunggu elly yg bgon kol 1..plan aritu plak adalah utk mengemas umh elly..n angkot skali smua barang dye from seksyen 6 ke seksyen 7(umh matun)..buddy wajib tolong..so, ktorg g bukit jelutong utk amek buddy n lunch tros kat ttdi jaya..

sampai umh elly dlm kol 2.30pm, berkemas n bepeluh2 angkat barang elly..after da settle smua barang elly, ktorg benti kat 1kedai jual air klapa disebabkan terlampau haus plus elly lak nk blanje..mase kete aku benti tu, abg tu xde customer lgsg..kosong!!wah..tibe2 je mase ktorg da abes beli n nk blah, baru aku prasan ade 2buah kete n 3 motosikal yg stop utk beli kat kedai tu..muke tambah rezeki btol ktorg ni..abg tu should thanx us tau..tambah2 ade kami yg comel2 ni..buat mereka tertarik utk dtg kedai abg tu...haha

after beli air klapa tu, ktorg tros gerak g cheras utk jumpe dydo..da smpai HUKM, call dydo, xpandai btol bg direction..last2 ktorg cari sdri je, n luckily la xsesat n jumpe umh dye..parking kat tepi sambil tunggu dydo yg lambat bersiap tu..ade la 15minit gak..xde keje ag, amek gambar again..

illi n elly lagi..


illi, elly n buddy


ni picture after dydo smpai..illi, elly, dydo n buddy...

pastu ktorg g mid valley utk shopping n makan..

ni pic kat foood court..buddy, elly, illi n dydo..


dydo n illi sambil merehatkan kaki after penat berjalan..

after da penat borak n bergelak ketawa, start gerak g anta dydo kat umh dye..smpai umh dydo around 11pm..nak naek gak tgok umh budak medic..hee...smpat ag bergambar kat umh dye..

dlm bilik dydo..


dalam umh dydo..nampak pemandangan indah..

after gerak from dydo's house, anta buddy balek n kene tlg elly angkat wardrobe dr dlm kete dye masuk umh..dlm kol 12.30tgh malam gak la..dengan segala besi wardrobe tu terjatuh la plak..n mengeluarkan bunyi yg kuat..sorry to residents kat situ yg mayb dah tido..haha..xsengaja..

at last smpai umh kol 1.30pagi..mase tu mmg penat sgt la kan..kaki n tangan dah lenguh2 akibat segala aktiviti yg dijalankan pd ari tu..malam tu tidur ngan nyenyak tanpa sedar n cume sedar pkul 6.45am utk solat subuh n bersiap nk pegi keje..even penat aritu, tp ktorg sronok dpt hang out lame2 stelah bape tahun xjmpe dydo..

p/s : pasni nk kene angkut brg2 elly utk masuk umh aku plak..wah..penattt..xde sape2 nk tlg ke??