Tuesday, June 16, 2009

jalan2 ngan qis n k.sarah..

semalam, setelah habes kerja di site, teros balik umh dgn harapan tinggi menggunung utk tido..penat gile kot berdiri sepanjang hari tu bawah matahari panas terik..mase tu ade la around 11.30am..so, sampai je umh, aku dah switch on kipas yg paling laju sekali, dan bersedia utk merebahkan badan ke tilam aku yg memang empuk tu..

tiba2, hp aku bunyik..kuar name k.sarah..kak sarah ni kakak ipar aku..
"illi, ktorg nk g jln2 ni, jom la dtg sini..qis nye fon dah mati..dye soh bwk charger fon skali.."

adoyaii..semangat aku yg berkobar2 nk tdo tadi terus hancur musnah..yelah, qis kan dtg kl sbb ade interview sime darby, so dye dok tumpang kat umh abg aku dlm kem sungai besi tu..tp abg aku xde pon, dye weekend je blk umh, kakak ipar aku la melayan qis, siap cuti lagi aritu utk anta dye g interview..terpaksa la aku tukar baju n bersiap2 utk g sg besi jumpe dorg..

sampai kem sg besi, around 12.3o camtu..aku kena thn ngan askar yg jaga depan tu..mmg aku dah lama xdtg umh abg aku tu..jalan nk masuk ke umh dye dlm kem tu ingt2 lupa je..
askar tu tnya, "nk g mane?.."
aku jwbla, "umh abg..kat blok C3..rasenya kat dlm kan.."
aku mcm yakin umh dye kat dlm kem..tp askar tu cam blur je..
dye ckp "btol ke ade kat dlm??"
"rasanya btol la kot.."aku jwb lagi..
"blok baru ke??"askar tu tnya..
"a'ah..tp xingat la jalan ape..ingat camne nk ke sana je.."
"ok..masuklah.."

aku pon xtau pe motif dye tahan aku..bile aku smpai jumpe k.sarah, cite la kat dye, dye ckp slalu siang jarang je dorg tahan org..oo..mayb sbb dorg2 tu xpenah nmpk kete aku pnh dtg situ kot..

so, pas solat zuhur, ktorg(aku, qis, k.sarah) kuar naek kete k.sarah..smpai dpn kem tu pon, kete k.sarah kene stop..
"aik..xpenah2 lak tahan, dah la ade sticker..", k.sarah bebel..
dye saje je kot, cam boring2 so, nk lupakan kaki dorg yg dah cramp sbb bediri tu, amek la pluang nk bercakap2 ngan org sekeliling..haha..senang aku wat conclusion..

ktorg g mid valley, makan kat laksa shake, pastu jalan2 ag, teman k.sarah beli kasut, bayar bil, n beli bantal..masuk FOS, k.sarah blanja ktorg sliper comel..haha..siap k.sarah beli 1 utk diri sdri..


after bejalan2 and beli macam2..ktorg pon nk gerak blk..skali jumpe la ledai kat gardens ni display cake yg harga mencecah RM6oo lebey..adoi..klo aku beli, mesti la aku xkan makan cake tu..wat display je kat dlm umh..haha..

cake elephant

cake handbags

bear 2ekor kat part bwh cake


kereta n pelbagai..siap ade bear baring tepi kete tuh..ni kat part atas cake.


haa..ni overall nye..hebatkan..comel lak tuh..

so, bayar parking, tekejut sbb murah..haha..rm2 je kat gardens..lupe plak sbb weekdays kan..murahla..cube try pergi weekend n public hols, mau bayar parking je lebey dari bayar makan..haha..

blk umh, lepak2, tgok dari atas, dorg dak2 upnm ni kene kerah berlari ikut group sambil nyanyi lagu2 askar kot..hee..sian btol tgok dorg..mesti penat.ntah bape round la kene pusing tu..tp xpe..dorg mesti dah biasa n xrase pon penat kan..kate askar..mesti la dorg ni dah dilatih utk jd tough2 belaka..

kwn k.sarah yg pregnant jugak pon datang teman k.sarah tdo umh mlm tu..k.sarah masak special btol mlm tu..kerang ada, udang pon ade..wah, mmg mkn saje sampai abes smua lauk..haha..

k.sarah ajak tido sana malam tu, tp mane mungkin aku nk gerak pagi2 dtg s.alam, adoii silap2 xsedar nk bgon awal, kan payah nk g keje..qis dah ckp nk tman k.sarah check up esok so aku xdpt la ikot..mayb esok dah ley tau baby boy ke baby girl..wah..sronok nya..aku pon gerak blk dlm kol 9.45mlm..btw, malam2 camtu pon dak2 upnm tu ada berkawad kat jalan raya..adoii..sgt kesian..

at last aku smpai umh dlm kol 10.30pm tros je tdo lepas solat..penat jugak berjalan2..dah lenguh2 kaki aku ni..

p/s: qis ajak dtg sg besi ag mlm ni, tp aku xlarat kot..

11 comments:

Farhana said...

Wah.. Kalau wat kek kawen mst comey. Hak hak hak.. =p

pal7 said...

hehe..
seronoknya jalan2..
bila nk bwk pal jalan2 lak nih?..

Mohd Fakhrurazi Jamaludin said...

Selipar bulu-bulu.Hahaha.Kalo hati kering,sila pakai selipar tersebut jalan-jalan kat shooping kompleks.

John Iverson said...

Askar tu tahan sbb nk ngorat kamu haha... Apapn best la jln2... lama x lepak mid valley hehe

iyllienaz said...

hana..
wat la kek kawen utk hanan nant..illi tumpang makan je..nak tunggu illi kawen mmg lambat lagi..haha

pal..
seronok la jugak..bile nk bwk pal jalan2??alamak, xtau bile..pal la bawak illi jln2..

razi..
ko xtau ke aku dah round 3 kali FOS pkai selipar tu..aha..ko berani ke??

john..
haha..nk ngorat??xde maknanye..klo dye tau sape abg illi, confirm dye akn cuak tarik diri..hee..
best jln2..lama xlepak mid??kan dekat je..skali2 nk release tension, kuarla jalan2..jgn dok dlm um tu je..bosan..

xuen adyla said...

setuju w gege
dia nak ngorat kak iyllie

btw cute selipar

kek tu cam best
nak satu kak iyllie

pas beli kita tgk je
xmkn
hahahah

mRs.jUkoGYu said...

cumil nyer siper...sukeeeeeee... ;)

A.R.A.S.H. 910 said...

alahai comelnya cake2 itewww..

tengku_fir21 said...

huhuhh
tk ajak pun..

iyllienaz said...

xuen..
cute kan slipper..nant i'll buy 4..what colour u nk??
cake tu mmg best..tp btol la,kt tgok je, pastu lelong kasi harge naek lagi..

mrs jukogyu..
i like it too!!hee..

arash..
cake tu mmg comel kan..

tengku fir..
bukan xnk ajak..tp xsempat nk ajak pon..tu pon dorg ajak last minute..camne nk ajak org laen..

i.am.belle said...

dasat arrr kek tu. tapi mmg kreatif lah si pembuat kek tersebut.


xD tak reti pakai selipar bebulu. geli i. haha