Wednesday, September 30, 2009

saket hati sekali lagi..

dalam 1minggu ni mcm2 yg dah jadik..pening nk pikirkan...benda yg xdisangka2..suatu masa dulu aku percaya ngan kata2 dye..tp arini xmungkin ag aku nk dgr sdikit pon alasannya..mesti ramai yg pening ngan ayat2 ni..tp bkn skarang masa utk menceritakan hal tersebut..bile aku dah ok, dah recover btol2 n xterasa hati lagi baru aku akan ceritakan di entri yg laen..

aku bersyukur Tuhan telah tunjukkan awal2 lagi padaku yg dye bukan yg terbaik utk ku..tp mmg sentap ngan ape yg terjadi hari tu..saket hati ni mmg susah nk sembuh..

p/s:semoga hari2 yg mendatang lebih cerah dpd hari2 semalam..

dearest sister..

to my beloved systa miss NURUL BALQIS NAZRI,
happy 25th bufday..
may all ur dreams come true..
hope Allah always be with u..

p/s:cari la boyfriend cepat wey..umur dah meningkat tu..

Wednesday, September 23, 2009

hari raya pertama

hari raya pertama, seperti biasa operasi bergambar bersama keluarga..tahun ni raya xcukup orang..abg n isterinya xdapat balik beraya sbb xdapat cuti..so, yg ade kat umh cuma 6org je la adek beradek..

gambar 1family yg ade masa pagi raya..
dari kiri atas:yul, qis, illi, ana
dari kiri bawah:adeq, ayah, mak, wiq

again 1family..

my parents

adek beradek perempuan ngan my mom..

adek beradek perempuan ngan my dad..

with my adeq, wiq..

with akak..qis

bergambar kat dapur..

kat dapur lagi..

sedap betol tgok adeq makan..

after bergambar2 baru gerak g umh nenek yg jauhnya cume selang 4 buah umh je..jumpe sedara-mara belah emak yg laen..tahun ni agak meriah jugak sambutan raya even kami masing2 xde baju raya pon..haha..smua pakai baju yg dah sedia ada..sgt bersederhana kan kami??hehe

p/s: xde yg nk bagi duet raya ke??

Monday, September 21, 2009

persiapan raya..

on last friday, bebuka puasa with yul coz all my housemates dah blk kg masing2..so, tinggal sorang2 je kat umh n yul pon ajak buke sama..naseb baek yul book tempat awal2..ingatkan da xramai sgt org, but since byk kedai yg tutup, so nasi lemak cinta sayang pon penuh ngan org..lagi2 pulak mase nk maghrib tu ujan turun dengan lebatnya..so, ley dok kat dalam je la..

after buka, yul ajak g jusco bukit raja to buy her things..tempat tu pon penuh org n parking pon penuh jugak..dah settle smua benda, baru gerak from s.alam around 11pm utk g umh abg kat sg besi..amek qis kat situ n gerak terus balik jb..kitorang hegeh2 blk hari jumaat sbb qis still keje ari jumat tu..so, kene tunggu dye balik keje baru ley blk jb sama2..

dalam 12 lebey gak la ktorang gerak from tol sg besi tu..highway mmg sgt meriah..pesta balik kampung..jalan penuh ngan kereta..even lane kanan pon kereta slow sebab terlampau byk kereta..cuma sesak sekejap je kat nilai..after tu, jalan still lancar even banyak kete..

berhenti makan kat RNR melaka, mmg sgt la ramai org..nk masuk ke RNR tu mmg jam..tapi bile da smpai tangkak, jalan da start lengang n sangat berkabus..Alhamdulillah, selamat smpai umh pukul 4.30 n terus je sahur..even yul yg drive sorg, tp aku xberpeluang utk tido..risau gak if yul ngantok..tapi qis kat belakang mmg tido je la..lepas sahur, smua tido smpai tgh ari..

umh mmg xkemas langsung masa ktorang smpai..sbb xde org kat umh..so, keje xjalan la..after renovate umh aritu, hall mmg xpenah guna sbb penuh ngan barang2..ktorang start kemas pukul 2petang n malam raya settle la smua..

hall mase ngah bersepah..

ni lak mase dah clear habes..

tadaa...dah cantik kan??tetibe lak colour kerusi ley sama ngan curtain..

p/s : malam tu aku tido kol 3pagi sbb gantung langsir..sakit kot pinggang aku sbab memanjat2..

Sunday, September 20, 2009

SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI
MAAF ZAHIR & BATIN

p/s: penat berhempas pulas mengemas umh..

Wednesday, September 16, 2009

Bersyukur dengan apa yg ada..



my friend just show me this video..and seriously i really proud of him..make me feel more grateful with what i have ryte now..Alhamdulillah..

Tuesday, September 15, 2009

seminggu sebelum raya..

smua org da sebok packing barang utk cuti raya n balik kampung..tapi aku??hee..sebok blaja..utk test high voltage khamis ni..tyme tu ak rasa mmg da lengang kot dalam campus..tapi xpe..aku xkesah sgt..sbb ak akan blk jb ngan kakak2 aku yg sorang da start cuti ari jumaat n ag sorang ari jumaat pon keja lagi..so, aku xkesah pon ade test ni..confirm aku balik jumaat malam atau pon ari sabtu..nant after cuti raya, xde la banyak sgt test..tinggal nk settlekan projek yg berlambak2..

pasal project plak..setiap subject yg aku amek dis semester ade project..and semua nk kene present after raya..high voltage da dpt tajuk..naseb baek cabut undi dpt topic yg sng n byk isi..'Lightning strikes n effect to human being"..hee..senang kan??dgr macam senang..tapi bile nk buat tu, confirm la susah..smua nk kene ade kaetan ngan high voltage...

subject entrepreneurship plak, project nya kena design 1teknologi baru yg belom wujud lagi di dunia ni..ktorang da decide utk wat projek yg berkaetan ngan game paintball..ktorg akan design 1cara baru utk maen paintball..macam smua dah tau, yg bile kite maen paintball, terasa saket bile kena peluru dye..n now kitorg akan design 1 gun yg guna laser n 1jacket..so, bile seseorang ditembak, n jacket tu detect ade laser yg terkena pada jacket tu, kira nya pemain tu telah ditembak.dengar macam canggih kan..so, kitorang akan wat proposal n blueprint je utk project ni..bukan buat betol2..but sape tau, mayb someone will make it 4 real??..

next lak project power utilize n final year project...yg 2 tu masih dlm idea2 n lom banyak yg gerak..so, xtau nk cite pe kat sini..

ok..picture di atas masa buka puasa di tanjung harapan klang..malas nk cite bnyak pasal bebuke kat situ..ok..now nk out g faculty..study sana..sbb yg amek high voltage hnya 2 org je dak pompuan n selebihnya seramai 26orang dak lelaki..so, kena study ngan dorang laa..

p/s: sape nk bagi illi kad raya??

Tuesday, September 8, 2009

berbuka di subang parade

actually semalam plan utk berbuka ngan classmates..tibe2 dorang xsetuju..so, ktorang cuma pegi ngan dak2 pompuan je la..LADIES NIGHT..

g Subang parade utk teman lin beli baju raya..haha..baju raya aku??ntah la..ade ag baju kurung kat umh yg xpenah pakai lagi..so, itula baju raya aku..xyah nk bazir byk2 utk baju raya..yg penting aku ni bukan kesah sgt bab baju2 ni..asal lawa n boley pakai, ok lah tu..still bersyukur ngan pe yg ada..Alhamdulillah..

balik pada berbuka ngan dak2 pompuan ni..senang je..sampai subang parade, xyah susah2 nk pikir makan ape..sebab dorang jenis xkesah n xbanyak songel macam dak2 laki yg xjadi join tu..

actually, b4 g subang parade, dak2 pompuan ni dah plan, buke kat dataran s.alam, aku pon ok je la..sekali dak2 laki ni xsetuju..aku pelik betol..tujuan yg utama skali buke sama2, mesti la nk tnya macam2 pasal life dorang sbb dah lame xjumpe n hang out same2..menu berbuka tu dah jadi no 2..

so, sepatotnya xjadi masalah..tapi dak2 laki ni demand macam2..xnk bebuka kat dataran, nk buka kat kedai..xkesahla..last2 dak2 pompuan ni cancel kan teros je..abes cite..korang nk demand macam2, korang buka puasa sendiri, ktorang buka puasa sendiri..

even aku pon agak disappointed gak..sbb masing2 bkn ade masa nk hang out lagi..after ni dah bertambah2 busy..n aku xpaham nape benda ni ley jadi isu..masing2 dah besar..patot pikir nape ktorang ajak bebuka bersama..bukan sebab food semata2 utk berbuka..

ok tutup kes tu..

kat subang parade plak, ktorang g reserved tempat kat kenny rogers..masing2 semua suke makan ayam..so, on je la..

after makan..

kat cermin mane ntah..


after solat maghrib, masuk parkson jap..i bought perfume..=) n also kad raya for a few of my friends yg kat oversea..

sape tau perfume ape??
yeay..wangi sangat..tp DUET ABES!!

Thursday, September 3, 2009

lagu dodoi..

i want to listen this song from him..

tanya sama hati,,apa asal sayang,,
adakah tandanya nampak dipandang,,,
kumbang rayu bunga,,
bulan dan bintangnya,,
punya tanda-tanda,,hubungan mesra ,,,

u owe me this ok..make sure sing it perfectly for my bedtime song..=)

Wednesday, September 2, 2009

ejanne..claim souvenir!!

to EZANIE ISMAIL..
claim souvenir from perhentian..lame da aku ternak penyu ko ni..

Tuesday, September 1, 2009

buka puasa and celebrate linlan's bufday..

on last saturday, piko told me to buka puasa together with a few of my friends..of course la my ex-schoolmates..titans..they decided to make it at mid valley since near to their place..i went to pick up raie at her house in bangi..

linlan, chem, n aposh were already there when we arrived around 6.45pm..they came earlier and booked reservation at pizza hut for our buka session..pyko and dydo came a little bit late bcoz of finding a cake for celebrating linlan's burfday..so, just take a look at all dis pics...






linlan with her boyfriend..happy 22nd burfday!!

burfday card for her..


rindu zaman bergambar ala2 skema..





btw, after celebrate linlan's bufday, i went to raie's house and overnight there..we have a long chat that night since we did not have chance to meet each other for about 1 year..

p/s : thanx pyko for inviting me and plan all this thinggy..
chem, aposh, linlan, dydo n raie thanx for sacrificing ur time for this gath..
also thanx a lot to raie for the souvenir..really cute!!