Monday, September 21, 2009

persiapan raya..

on last friday, bebuka puasa with yul coz all my housemates dah blk kg masing2..so, tinggal sorang2 je kat umh n yul pon ajak buke sama..naseb baek yul book tempat awal2..ingatkan da xramai sgt org, but since byk kedai yg tutup, so nasi lemak cinta sayang pon penuh ngan org..lagi2 pulak mase nk maghrib tu ujan turun dengan lebatnya..so, ley dok kat dalam je la..

after buka, yul ajak g jusco bukit raja to buy her things..tempat tu pon penuh org n parking pon penuh jugak..dah settle smua benda, baru gerak from s.alam around 11pm utk g umh abg kat sg besi..amek qis kat situ n gerak terus balik jb..kitorang hegeh2 blk hari jumaat sbb qis still keje ari jumat tu..so, kene tunggu dye balik keje baru ley blk jb sama2..

dalam 12 lebey gak la ktorang gerak from tol sg besi tu..highway mmg sgt meriah..pesta balik kampung..jalan penuh ngan kereta..even lane kanan pon kereta slow sebab terlampau byk kereta..cuma sesak sekejap je kat nilai..after tu, jalan still lancar even banyak kete..

berhenti makan kat RNR melaka, mmg sgt la ramai org..nk masuk ke RNR tu mmg jam..tapi bile da smpai tangkak, jalan da start lengang n sangat berkabus..Alhamdulillah, selamat smpai umh pukul 4.30 n terus je sahur..even yul yg drive sorg, tp aku xberpeluang utk tido..risau gak if yul ngantok..tapi qis kat belakang mmg tido je la..lepas sahur, smua tido smpai tgh ari..

umh mmg xkemas langsung masa ktorang smpai..sbb xde org kat umh..so, keje xjalan la..after renovate umh aritu, hall mmg xpenah guna sbb penuh ngan barang2..ktorang start kemas pukul 2petang n malam raya settle la smua..

hall mase ngah bersepah..

ni lak mase dah clear habes..

tadaa...dah cantik kan??tetibe lak colour kerusi ley sama ngan curtain..

p/s : malam tu aku tido kol 3pagi sbb gantung langsir..sakit kot pinggang aku sbab memanjat2..

6 comments:

Ejay said...

woah.. deco bersama eric ke nih?
hahaha

nicely done!

iyllienaz said...

ejay..
haha..bkn la..ni deco besama my mom..

NUke_Rude said...

hahah.. x dpt deco sama eric pun tak apa. dgn mom pun layan kan?

anyway, selamat hari raya and do enjoy ur raya ok!

Irine Nadia MaRceLLo said...

Selamat Hari Raya dude~!:)

iyllienaz said...

nuke..
tau xpe..dgn mom lagi best kot..

irine..
selamat hari raya jugak!!

:: Bu Boyz :: said...

LaWa (^_*)