Tuesday, September 15, 2009

seminggu sebelum raya..

smua org da sebok packing barang utk cuti raya n balik kampung..tapi aku??hee..sebok blaja..utk test high voltage khamis ni..tyme tu ak rasa mmg da lengang kot dalam campus..tapi xpe..aku xkesah sgt..sbb ak akan blk jb ngan kakak2 aku yg sorang da start cuti ari jumaat n ag sorang ari jumaat pon keja lagi..so, aku xkesah pon ade test ni..confirm aku balik jumaat malam atau pon ari sabtu..nant after cuti raya, xde la banyak sgt test..tinggal nk settlekan projek yg berlambak2..

pasal project plak..setiap subject yg aku amek dis semester ade project..and semua nk kene present after raya..high voltage da dpt tajuk..naseb baek cabut undi dpt topic yg sng n byk isi..'Lightning strikes n effect to human being"..hee..senang kan??dgr macam senang..tapi bile nk buat tu, confirm la susah..smua nk kene ade kaetan ngan high voltage...

subject entrepreneurship plak, project nya kena design 1teknologi baru yg belom wujud lagi di dunia ni..ktorang da decide utk wat projek yg berkaetan ngan game paintball..ktorg akan design 1cara baru utk maen paintball..macam smua dah tau, yg bile kite maen paintball, terasa saket bile kena peluru dye..n now kitorg akan design 1 gun yg guna laser n 1jacket..so, bile seseorang ditembak, n jacket tu detect ade laser yg terkena pada jacket tu, kira nya pemain tu telah ditembak.dengar macam canggih kan..so, kitorang akan wat proposal n blueprint je utk project ni..bukan buat betol2..but sape tau, mayb someone will make it 4 real??..

next lak project power utilize n final year project...yg 2 tu masih dlm idea2 n lom banyak yg gerak..so, xtau nk cite pe kat sini..

ok..picture di atas masa buka puasa di tanjung harapan klang..malas nk cite bnyak pasal bebuke kat situ..ok..now nk out g faculty..study sana..sbb yg amek high voltage hnya 2 org je dak pompuan n selebihnya seramai 26orang dak lelaki..so, kena study ngan dorang laa..

p/s: sape nk bagi illi kad raya??

3 comments:

John Iverson said...

Lighning is pure energy sis... i suprise klu ada org survive.... Paintball guna teknologi laser eh? tentera amerika guna gak teknologi tu dalam latihan diorng... nice stuff.. mount kt rifle and flak jaket.. cuba la sis... sy sanggup jd test subject hehe

mRs.jUkoGYu said...

budak laki ramai ek..itu sudah bagus..dapat memarketkan diri dgn mudah....sukeeeeeee tau....huhuhuhu

iyllienaz said...

john..
haha..sanggup jd test subject tu..xpe2..nant ape2 hal illi akan contact john k??

mrs j..
haha..klo budak lelaki ramai je mesti suke ye??tau la kat tempat mrs j xde org melayu yg hensem2..hee =)