Saturday, November 28, 2009

my 22nd birthday..

hey guys..lame xupdate..ade class every day..pastu malam je, lepas telan ubat selsema, terus tido..effectnya macam mkn ubat tido..haha..actually entri ni nk cite pasal birthday yg dah disambut last month..

masa tu, my family smua dtg from jb sebab nk pergi konvokesyen qis except for ana yg dok kat hostel..haha padan muke xdpt ikot..dye pon sebok nk exam..so, alang2 datang, menyambut sekali birthday aku..tapi masa tu, ayah n wiq pegi sepang sbb nak tngok motoGP..yg laen2 iaitu my mom, yul, qis, adek n aku g ikea..haha..addicted kot..

adek n aku..

adek n qis..

mak pilih2 lampu..

adek pon sebok memilih barang..

dah lepas beli belah ntah macam2 benda kat situ, masing2 da merungut lapar..so, g the curve utk cari tmpat nk makan..at last g makan kat ayam penyek..masa tu da nk kol 4, tapi still ramai n penuh kedai tu ngan org yg lambat lunch macam ktorg..rules kat situ, kena order sdri n bayar dulu sebelom dapat food..tiba2 smua soh aku g bayar..padahal yul n qis lagi dekat ngan cashier..tapi xpela..aku kan adek yg baek..g la order..

kakak cashier tu tnya la aku, nk ayam jenis ape..haha..aku mana la nk tau jenis ayam yg kakak2 aku n mak aku nk..so, aku patah la balik table..aku pelik tgok yul n qis da xde..tinggal mak n adek je..bile tnya, mak ckp dorg g toilet..pelik lagi sekali..pada hal before masuk dlm restaurant ni smua dah g toilet beramai2..asal nk g toilet lagi??

lpas da order n bayar, nk duk balik kat table, beriya2 mak soh aku dok sebelah dye..aku yg dah duduk, mmg malas nk bgon..ckp je la, xpela mak..malas nk bgon..dok sini je la..sama gak..tu kan tmpat qis tadi...

rupa2nya, qis and yul g beli cake..konon nk wat surprise..tapi bile dorang masuk, aku yg duduk mengadap pintu masuk nmpak abg waiter tu pegang cake..so, cam da ley agak laa..patut mak beriya soh aku tukar tempat..rupa2nya nk wat surprise n xnk aku nmpak dorang bawak cake..haha..tapi kan aku degil..so jadi xsurprise..tapi aku wat2 xtau je..

after makan n dah kenyang, aku ajak smua blah..tp smua wat xtau je..yul g kaunter bengang2 sbb sbenanya abg waiter tu mmg da deal ckp boleh tolong set up lilin and bawakkan cake kat table..tapi sbb dorang terlampau sebok, last2 yul amek cake tu n pasang lilin sdri atas table ktorang..haha..xjadi la surprise dorang..

ni la cakenya..chocolate indulgence..

menyanyikan lagu happy bufday..

muka semangat tiup lilin..

adek n qis..

ngan yul..

yul, mak n illi..

adek n qis..

so, itulah kesahnya..after dah makan tu, tros balik umh abg kat sg besi..kat situ, berpisahla..my family balik jb..aku n yul blk s.alam smula..smpai je, s.alam aku siap2 nk g faculty..tmpat ktorang belajar hari2..sbb exam aku da dekat..28hb..masa tu ada 3ari je lagi..so, kena struggle abes2 la..

tibe2 nuhek, izzaida, ayue n adek dye datang pulak..wat surprise..bawak cake lagi..cheese cake..lupe plak nk bergambar..thanx sangat..sayang korang..=)

kat class pulak, dorang makan cake yg aku bawak ni..stan siap bawak durian..bukak n makan dlm class..gambar nant la upload..still pada pidot..

thanx sgt buat family yg sanggup susah payah ingat n celebrate bufday illi..xlupa gak buat semua yg wish tru call n message..kat facebook gak..lebih seratus org jugak yg wish..lepas exam baru curi masa sket2 utk reply post dorang..thanx again..hope umur yg ke 22 ni lebih mematangkan diri n menempuh hari2 yg mendatang dgn lebih baik..harap jugak aku dapat menempuh segala dugaan yg diberi dengan tabah n sabar..semoga Allah murahkan rezeki..Amin..

Thursday, November 19, 2009

harapanku..

jikalau dia sedar, harap dia boleh teruskan hidup dengan ceria dan sihat..tetapi jika dia bertambah sengsara dgn apa yg dia lalui sekarang ni, harap ALLAH berikan apa saja jalan yg terbaik buat dirinya..

aku redha dan pasrah dengan segala ketentuanMu ya Allah..

Wednesday, November 18, 2009

abah terlantar di hospital..

salam..

sejak kebelakangan ni agak kelam kabut sedikit..byk janji2 yg dah dibuat terpaksa ditangguh..sorry sangat korang..

hari sabtu lalu bersamaan 14 nov , dah bertolak balik ke shah alam dari johor bahru pukul 10pagi ngan adek..balik awal ke s.alam sbb ada course on dis 23rd..ok nape course start 23 tapi 14 ari bulan dah blk??awal betol..sebabnya dah janji ngan classmates nk pergi port dickson ngan dorg on 14th malam tu..and ade farewell party alex and daniel on 18th sbb dorg akan blk germany..

sampai s.alam ptg 14hb, malam tu terus gerak g port dickson 17 orang..tapi entri ni bukan pasal port dickson..port dickson akan update nant..

esoknya 15hb, kembali smula ke s.alam n sepatutnya akan stay s.alam smpai start course tu..
tapi baru 1 ari dok s.alam, 16hb nov dlm pukul 6.30ptg, abang aku yg dok sg besi call n ckp abah(atuk) sakit kuat n doctor suruh panggil ahli keluarga smua blk sbb mcm xde harapan..abg tnya aku, nk ikot dye blk ke x??pastu aku terus decide follow abg blk jb malam tu..sbb course aku start lambat lagi n aku mmg xbuat pape kat s.alam.

call yul n qis, dorg terpaksa blk esok paginya sbb yul nk kluar dr umh sewa dye terus dr s.alam n kena kosongkan umh tu sbb dye da abes belajar n akan blk jb smpai dye dpt keje, so byk barang nk kena kemas n angkut bawak blk..qis plak baru blk keje n akan tlg yul kemas n teman yul balik esoknya..

malam tu jugak, lepas maghrib, aku drive g sg besi n smpai je, teros gerak from sg besi dlm kol 9.30mlm..naek kete abg berlima..aku, abg, k.sarah(wife abg), dania(ank abg), and adek.smpai jb around kol 1lebey..blk umh, tapi xde org, kak sarah tukar pampers dania dulu pastu terus ktorg gerak g hospital besar sultanah aminah utk tgok abah..

semua adek beradek mak dah ada kat situ kecuali family pakngah sbb dorg from sban n dlm pejalanan..yg boleh naek tgok abah cuma 2 org je..so, call mak n bg tau ktorg dah smpai..mak turun n aku naek ngan adek aku..

sedey sgt tgok keadaan abah..xterluah kat sini..walau apa pun nenek tetap setia di samping abah..keadaan abh dalam keadaan koma..xsedarkan diri..

aku agak beruntung sbb sebelum aku blk ke s.alam sabtu lalu, aku dah jumpe abh n nenek n berbual ngan mereka..abah dalam keadaan sihat waktu tu..

nenek bg tau aku, abh ade ngadu mcm sesak nafas n xley tdo malam, so ayah bawak nenek n abah g hospital utk check up..sebelum g hospital, ayah siap bawa dorg g makan kat uda n abh mmg keadaan sihat n siap boleh berjalan..bila smpai hospital, so check kat doctor, doctor ckp air lebih dlm badan..patient yg wat dialisis mcm abh xley ade air lebih dlm badan..so, doctor sedut air from abah n xtau la mana silapnya atau mungkin dah ditakdirkan, abah collapse smpai la now ni..

aku hope and berdoa semoga Tuhan berikan jalan yg terbaik buat abah..aku mmg btol2 sedih bile lihat keadaannya..harap korang smua boleh doakan sekali..doa dan semangat dr korang mmg aku harapkan n hargai sangat2..

*hanida, sorry i xdpt jmpe u..nant i blk s.alam i roger u..

**wan farah, i xdapat join farewell alex and daniel yg patut hari ni..hope dorang xterasa n paham keadaan i..i'll always pray that they will success in their life and have safe journey to their hometown germany..

***k.aishah, sorry xsempat bagi notes yg akak nk pinjam masa blk s.alam aritu..nant bile illi dah ade kat s.alam, illi dtg anta sdri notes tu k??

Thursday, November 12, 2009

anak-anak kucing..

entri ni cume nk tunjuk gambar breena dan anak2..

ni masa baru2 lahir lagi..





anak2 breena skarang..

breena maken kurus..

Wednesday, November 11, 2009

Selamat pengantin baru widatul nadiah..

ok now continue pasal majlis widat ari sabtu beberapa minggu yg lepas..pagi tu bgon lewat sbb mlm tu da lepak kat pakli ngan sallerk, nuhek, mimi, piko n ajer smpai 2pagi..bgon2 je piko da call soh amek beng kat comuter station..dydo n ashu pon call soh amek kat comuter station..tapi pada waktu yg berbeza..adoii..xpela..kawan2 nye pasal..gagahkan diri jugak..

after amek beng, gerak g umh piko lak n amek piko skali..pastu call nuhek sbb ramai yg tdo umh dye mlm tu..dorg smua ngah bersiap lagi..lmbt btolll bersiap..ktorg pon tungu kat shell dulu..tibe2 teringat yg present widat tertinggal kat umh aku..haha..naseb baek dekat je shell ngan umh aku..so, mmg xde masalah la..bile da amek present pon, dorg still xsmpai2 lagi..mmg mcm siput dorg ni..tyme tu dah kol 2 kot..perut pon dah lapar..

after dorg smpai je, terus la aku lead jalan..smua 4 kete..xjaoh pon umh widat..ade dlm 5minit je..

ni la muke kami ondaway jalan nk masuk umh widat..

sampai2 je, rupa2nya da ade titans laen yg dah smpai..so, agak mcm gathering la jap..pastu cari2 widat, ngah makan beradab..terus kami serbu..

org sebok makan, ktorg sebok bergambar..

after da kenyang..masing2 sebok bercerita n mereka2 ni sgt suke bergambar..

sebok bergambar padahal pengantin xde pon..

with dydo n ida..

qisha, illi, aja..

bersama pasangan pengantin..

pengantin bersanding..



lama jugak dok kat umh widat..after dah jumpa smua titans, baru la ktorg gerak g hakim..utk berborak2 lagi..bile dah jmpe titans, mmg susah nk berpisah..ada je byk activity..

dah brapa meja bersambung ni..ramai sgt..

lepas tu ada plak plan g jusco bukit raja malam tu sbb dorang nk tgok papadom..tp ada separuh yg tgok and yg xtgok tu g makan lagi kat food court n kfc..hari tu asek makan je..

kat jusco bukit raja..

teman dorang makan..

bergambar ngan deco deepavali..

dan sempat lagi nk promote..

ok..itu sahaja utk hari perkahwinan widat..betapa meriahnya majlis tu dgn kehadiran titans..smua sebok nk amek berkat kononnya nk kawen awal mcm widat..haha..ape2 la kan..dorg mmg slalu merepek lebih2..

to widatul nadiah hassan din and husband:
selamat pengantin baru..semoga kekal hingga akhir hayat..Amin..

Tuesday, November 10, 2009

right now in johor bahru..

salam..yeay!!finally..finished my last paper yesterday..hmm..smua SUSAH ok..(owh.. plz do pray 4 me..)harap2 smua lepas..insyaALLAH if yes, next sem i will not going to sit any paper 4 my final exam..yesterday will be my last paper larr 4 degree ni..dah nk abes..tggl ag 1sem je..*sigh*

semester ni sgt cepat berlalu..awal2 tu byk cuti..siap cuti 1week sbb H1N1..pastu tibe2 xde study week 4 final exam n blajar sungguh2 gile time dkat2 nk exam..g clas cam xbalaja sbb xphm..huh..at last, da abes smester ni n xtau la ape kesudahannya..tunggu je la result next month..

ohh..lupa nk type awal2..now ni dah ade kat jb..gigih balik arini sbb sabtu ni da kena blk s.alam..dorg ajak g picnic konon2nya..if xujan bley la nk pegi..tp main point blk s.alam sbb ade course comptia A+..so, mayb next balik jb pon raya haji nant..

bile smpai umh td, terkejut jap tgok dlm cage dixy..tibe2 ade sekor lagi kucing laen yg sgt besar n cantek..name neo..rupenya2 ayah nk kawen kan dixy tu..sangat beza besar dixy n neo..cam nk kebas je neo bawak blk s.alam..haha

ni la neo..

tgok laa..besar badan aku si neo ni..

neo dalam cage..

dixy dlm cage..

dixy n neo..=)

tetanya2 gak breena dok katne..kat dlm umh la..mane lagi....seronok la dye dok dlm umh..lupe lagi nk cite..pasal breena da slamat lahirkan anak dye 2 ekor..(haha bukan lupa, padahal dah lame gile xupdate blog ni..xsempat nk online pon time exam week..)..lawa n comel sgt..tp xamek gmbar lagi..2-2ekor ngah tdo td..so, yg ada cume gmbar neo n dixy...gmbar breena n anak2 entri yg laen k..

dont worry..now dok kat umh, xde bnda nk wat, so akan update pasal kisah2 yg byk da tertangguh..1st skali pasal reception wedding widat, n then my sister nya konvo, pastu my bufday celebration, lagi pasal jd usher kat umh ejanne masa wedding abg dye, what else..hmm..ya, pasal ank buah aku yg baru lahir..

ohh dan thanx jugak beribu kali 4 all ur supports pasal entri yg lepas..dan yg byk beri kata2 semangat n sokongan kat facebook..byk sgt..x reply pon 1-1..sorry laa..but seriously much appreciated..=)

Sunday, November 1, 2009

perempuan gila message aku benda ni...

saya awek ismail, emelia.
ismail bagitahu saya atr dia dgn awk cuma kwn biasa atas dasar kerja sahaja. dia tidak ada apa-apa perasaan pd awk, cuma awk yg tergila2 dan tak faham2 bahasa nak cari dia juga.tak tahu malunya awk nie.
kami dah nak kahwin bulan 12, jadi jangan ganggu dia lagi. sebab dia kata awk tak faham2 bahasa nak mesej, nak call, nak ym dia lagi. jadi jika awk susah nak faham bahasa sgt, meh sini saya fahamkan. sampai dia terpaksa tukar nombor baru punyalah terhegeh2nya awk pd bakal suami saya nie.
lagi satu jangan sampai saya pandang awk umpama perempuan murahan tiada maruah terhegeh2kan seorg lelaki yg nak kahwin dah pon.
membahasakan diri awk sbg "BABY" dan dia sbg "ABANG" menjijikkan dan memualkan saya. kalau kwn sama kwn takdernyer nak panggil mcm tu.
saya ingat awk dah sedar diri, rupanya tak sedar2 diri lg masih nak ym pakwe saya. nak sangat ke rasa kena sound dengan bakal mak mertua saya? ayat dia memang power. kasi cuci otak sikit.
lagi satu, pakaila tudung, namapon orang islam. tiap ari tunjuk aurat kutip dosa. dahlah perangai buruk, agamapon teruk. jangan sampai suami orang pon awk nak sapu.
salam. bye.


....................................


whatever la kan..aku mmg xpaham pompuan yg mcm ni..aku yg tehegeh2 kat lelaki tu ke or pompuan tu yg takut si ismail tu tinggalkan dye??

perangai dye sendiri yg teruk ckp aku macam2, ade hati nk ckp agama aku terok..wey xsemestinya smua org pakai tudung tu baek..and xsemestinya org yg xpakai tudung mcm aku ni xsolat and xjaga agama..

owh btw, aku tidak penah gune 'baby n abg' pon ngan mamat tu..mamat tu xpenah ckp ngan aku pon dye da ade gf smpai aku dah couple ngan mamat tu and kantoi sdri..

dont worry guys..i'm ok..ngah struggle 4 final exam..and seriously dah lupe pon kat ismail..

thanx sgt for those yg really care about me..especially zoulley,ayue,ejanne and piko for helping me..