Wednesday, November 18, 2009

abah terlantar di hospital..

salam..

sejak kebelakangan ni agak kelam kabut sedikit..byk janji2 yg dah dibuat terpaksa ditangguh..sorry sangat korang..

hari sabtu lalu bersamaan 14 nov , dah bertolak balik ke shah alam dari johor bahru pukul 10pagi ngan adek..balik awal ke s.alam sbb ada course on dis 23rd..ok nape course start 23 tapi 14 ari bulan dah blk??awal betol..sebabnya dah janji ngan classmates nk pergi port dickson ngan dorg on 14th malam tu..and ade farewell party alex and daniel on 18th sbb dorg akan blk germany..

sampai s.alam ptg 14hb, malam tu terus gerak g port dickson 17 orang..tapi entri ni bukan pasal port dickson..port dickson akan update nant..

esoknya 15hb, kembali smula ke s.alam n sepatutnya akan stay s.alam smpai start course tu..
tapi baru 1 ari dok s.alam, 16hb nov dlm pukul 6.30ptg, abang aku yg dok sg besi call n ckp abah(atuk) sakit kuat n doctor suruh panggil ahli keluarga smua blk sbb mcm xde harapan..abg tnya aku, nk ikot dye blk ke x??pastu aku terus decide follow abg blk jb malam tu..sbb course aku start lambat lagi n aku mmg xbuat pape kat s.alam.

call yul n qis, dorg terpaksa blk esok paginya sbb yul nk kluar dr umh sewa dye terus dr s.alam n kena kosongkan umh tu sbb dye da abes belajar n akan blk jb smpai dye dpt keje, so byk barang nk kena kemas n angkut bawak blk..qis plak baru blk keje n akan tlg yul kemas n teman yul balik esoknya..

malam tu jugak, lepas maghrib, aku drive g sg besi n smpai je, teros gerak from sg besi dlm kol 9.30mlm..naek kete abg berlima..aku, abg, k.sarah(wife abg), dania(ank abg), and adek.smpai jb around kol 1lebey..blk umh, tapi xde org, kak sarah tukar pampers dania dulu pastu terus ktorg gerak g hospital besar sultanah aminah utk tgok abah..

semua adek beradek mak dah ada kat situ kecuali family pakngah sbb dorg from sban n dlm pejalanan..yg boleh naek tgok abah cuma 2 org je..so, call mak n bg tau ktorg dah smpai..mak turun n aku naek ngan adek aku..

sedey sgt tgok keadaan abah..xterluah kat sini..walau apa pun nenek tetap setia di samping abah..keadaan abh dalam keadaan koma..xsedarkan diri..

aku agak beruntung sbb sebelum aku blk ke s.alam sabtu lalu, aku dah jumpe abh n nenek n berbual ngan mereka..abah dalam keadaan sihat waktu tu..

nenek bg tau aku, abh ade ngadu mcm sesak nafas n xley tdo malam, so ayah bawak nenek n abah g hospital utk check up..sebelum g hospital, ayah siap bawa dorg g makan kat uda n abh mmg keadaan sihat n siap boleh berjalan..bila smpai hospital, so check kat doctor, doctor ckp air lebih dlm badan..patient yg wat dialisis mcm abh xley ade air lebih dlm badan..so, doctor sedut air from abah n xtau la mana silapnya atau mungkin dah ditakdirkan, abah collapse smpai la now ni..

aku hope and berdoa semoga Tuhan berikan jalan yg terbaik buat abah..aku mmg btol2 sedih bile lihat keadaannya..harap korang smua boleh doakan sekali..doa dan semangat dr korang mmg aku harapkan n hargai sangat2..

*hanida, sorry i xdpt jmpe u..nant i blk s.alam i roger u..

**wan farah, i xdapat join farewell alex and daniel yg patut hari ni..hope dorang xterasa n paham keadaan i..i'll always pray that they will success in their life and have safe journey to their hometown germany..

***k.aishah, sorry xsempat bagi notes yg akak nk pinjam masa blk s.alam aritu..nant bile illi dah ade kat s.alam, illi dtg anta sdri notes tu k??

21 comments:

je who? said...

bertabah laaa... adat la tu kan.. aturan dunia... tp miracle does happen... so harap2 xde pape laa y jd.. just be strong ..

run^nia in wonderland said...

illi dear...
be strong...btw, i tot ur abah is ur ayah, coz i call my ayah 'abah'

ape2 pun, ain doa kan abah illi sihat balik...

^_^

Naim Husni said...

ur abah getting better rite? alhamdulilah... =)

Khairi said...

Xbaca the story lgi sbb I am hurry for a lunch.

Anyway, doa saya semoga ayah awk cepat sembuh. Be strong ya!

Will come here later in the evening.

Fauzzan Helmy Anuar said...

Seronok memang seronok
Hilang beban dalam kepala ni Illi
Tapi tulah
FESKUM ni
FESKUM ni festival antara universiti yang kira agak besar la event kali ni
Ni baru 1st time dorang buat
Buat semua area KL
So, semua universiti area KL akan terlibat sebagai penganjur
UM, UKM, UPM, UiTM
Ada macam-macam
Dikir Barat, Zapin, Tarian India, Tarian Cina, Akustik Band, Pantun, Boria, etc la
Dari 9 sampai 14 Disember ni
Jom la Illi
Datang...

Illi, banyak-banyakkan bersabar
Dan berdoa ok
Mudah-mudahan abah Illi akan cepat sembuh
Amin...

YobSumo said...

semoga atuk cepat sembuh seperti biasa.

bacalah surah surah yang patut, jika sudah ditakdirkan dia pergi dapatlah dia pergi dengan roh yang tenteram.

:: Bu Boyz :: said...

He'll be okey, insyaallah... Be brave honey (^_*)

i'msosupernotcool said...

congrats!!

ask YobSumo..
lol..

i'msosupernotcool said...

sory but i didnt read ur post..
dis is al YobSumo request to say congrat 4 being his 100 follwer..

btw just be strong girl...
hope dat he will get well soon..
nice blog..

anwaruddin said...

kuatkan semangat k, sume tu ketentuan illahi, byk kan la berdoa. jgn sesekali berputus ase,

Akmar Anuar said...

illi!
aku terkejut bace berita nih...
ktorang kawan2 kat sini akan doakan utk ayah ko dengan doa "semoga cepat sembuh"...

btol kate no'in, be strong!
sama2 doakan eh?? ;)

hans said...

untung still ada atuk lagi
anyway banyak2 bersabar dan berdoa

Arief Arf said...

hope ur dad gets well soon.
=)

Hanida Lavida said...

ouh its oke dear.. bila bila free boleh roger i oke..

semoga atok u cepat sembuh tau...

EIPUL said...

semoga abah kamu sihat cepat2. Amin~

^^

iyllienaz said...

je who..
tgh tabah la ni..xtau la ape yg bakal terjadi..cuma harapkan yg terbaik utk abah..thanx ya

no'en..
thanx k..abah is my grandpa..

naim husni..
xla..baru blk from tgok dye ni..dye tetap macam tu..xsedar lagi..

khairi..
he is not my dad tapi..dye atuk saya..thanx visit my blog..

mie..
xtau la pulak..teringin nk join..tp xdpt join, tgok pon jadila..nant tyme course, if ada masa, try nk g tgok..btw, thanx mie..illi cuma berdoa apa yg terbaek utk abah..

yobsumo..
thanx ya..apa2 pun, ALLAH lebih mengetahui yg mana jalan terbaik buat abah..sama2 kita doakan..

bu..
i hope so..thanx ya..

iyllienaz said...

imsosupernotcool..
panjang betol nama..thanx for congratulate me..
yes, i really hope he will get well soon..tapi Tuhan je yg tahu smuanya kan..i'll try to be strong..
btw, thanx again for ur visit here..

anwaruddin..
thanx k..betol..semua ketentuanNya..kita sama2 berdoa k..

akmar..
thanx sgt k..tapi abah ni atuk aku la..bukan ayah..abah n nenek yg selalu jaga ktorang masa mak n ayah g keje..doa saja yg boleh membantu..thanx again..

hans..
yup..mmg sgt beruntung still ada atuk n nenek lagi..dorang byk berjasa pada kami adek beradik..mereka jaga kami dr kecil lagi..thanx ya..

arief..
he is my grandfather..not my dad..btw, thanx sgt..

hanida..okay..hope jugak dia boleh sembuh..

eipul..
semoga dye sehat..Amin..thanx sgt..

Farhana said...

Illi.. Be strong k.. Pray a lot.. Hoping all the best utk abah.. ;)

Fatt Chin Choy said...

semoga abah ko sihat kembali
hmmm

iyllienaz said...

farhana..
lame xdtg blog illi..thanx k..

fatt..
tu la harapan aku..thanx..

avid gunner said...

be strong for your dad, will ya?