Saturday, November 28, 2009

my 22nd birthday..

hey guys..lame xupdate..ade class every day..pastu malam je, lepas telan ubat selsema, terus tido..effectnya macam mkn ubat tido..haha..actually entri ni nk cite pasal birthday yg dah disambut last month..

masa tu, my family smua dtg from jb sebab nk pergi konvokesyen qis except for ana yg dok kat hostel..haha padan muke xdpt ikot..dye pon sebok nk exam..so, alang2 datang, menyambut sekali birthday aku..tapi masa tu, ayah n wiq pegi sepang sbb nak tngok motoGP..yg laen2 iaitu my mom, yul, qis, adek n aku g ikea..haha..addicted kot..

adek n aku..

adek n qis..

mak pilih2 lampu..

adek pon sebok memilih barang..

dah lepas beli belah ntah macam2 benda kat situ, masing2 da merungut lapar..so, g the curve utk cari tmpat nk makan..at last g makan kat ayam penyek..masa tu da nk kol 4, tapi still ramai n penuh kedai tu ngan org yg lambat lunch macam ktorg..rules kat situ, kena order sdri n bayar dulu sebelom dapat food..tiba2 smua soh aku g bayar..padahal yul n qis lagi dekat ngan cashier..tapi xpela..aku kan adek yg baek..g la order..

kakak cashier tu tnya la aku, nk ayam jenis ape..haha..aku mana la nk tau jenis ayam yg kakak2 aku n mak aku nk..so, aku patah la balik table..aku pelik tgok yul n qis da xde..tinggal mak n adek je..bile tnya, mak ckp dorg g toilet..pelik lagi sekali..pada hal before masuk dlm restaurant ni smua dah g toilet beramai2..asal nk g toilet lagi??

lpas da order n bayar, nk duk balik kat table, beriya2 mak soh aku dok sebelah dye..aku yg dah duduk, mmg malas nk bgon..ckp je la, xpela mak..malas nk bgon..dok sini je la..sama gak..tu kan tmpat qis tadi...

rupa2nya, qis and yul g beli cake..konon nk wat surprise..tapi bile dorang masuk, aku yg duduk mengadap pintu masuk nmpak abg waiter tu pegang cake..so, cam da ley agak laa..patut mak beriya soh aku tukar tempat..rupa2nya nk wat surprise n xnk aku nmpak dorang bawak cake..haha..tapi kan aku degil..so jadi xsurprise..tapi aku wat2 xtau je..

after makan n dah kenyang, aku ajak smua blah..tp smua wat xtau je..yul g kaunter bengang2 sbb sbenanya abg waiter tu mmg da deal ckp boleh tolong set up lilin and bawakkan cake kat table..tapi sbb dorang terlampau sebok, last2 yul amek cake tu n pasang lilin sdri atas table ktorang..haha..xjadi la surprise dorang..

ni la cakenya..chocolate indulgence..

menyanyikan lagu happy bufday..

muka semangat tiup lilin..

adek n qis..

ngan yul..

yul, mak n illi..

adek n qis..

so, itulah kesahnya..after dah makan tu, tros balik umh abg kat sg besi..kat situ, berpisahla..my family balik jb..aku n yul blk s.alam smula..smpai je, s.alam aku siap2 nk g faculty..tmpat ktorang belajar hari2..sbb exam aku da dekat..28hb..masa tu ada 3ari je lagi..so, kena struggle abes2 la..

tibe2 nuhek, izzaida, ayue n adek dye datang pulak..wat surprise..bawak cake lagi..cheese cake..lupe plak nk bergambar..thanx sangat..sayang korang..=)

kat class pulak, dorang makan cake yg aku bawak ni..stan siap bawak durian..bukak n makan dlm class..gambar nant la upload..still pada pidot..

thanx sgt buat family yg sanggup susah payah ingat n celebrate bufday illi..xlupa gak buat semua yg wish tru call n message..kat facebook gak..lebih seratus org jugak yg wish..lepas exam baru curi masa sket2 utk reply post dorang..thanx again..hope umur yg ke 22 ni lebih mematangkan diri n menempuh hari2 yg mendatang dgn lebih baik..harap jugak aku dapat menempuh segala dugaan yg diberi dengan tabah n sabar..semoga Allah murahkan rezeki..Amin..

28 comments:

Hanida Lavida said...

wahhhhhhhhhhhh sedapnya indulgence! :D

mr.syazwan said...

FUUUYOOOOOOOOOOOO

syoknyee family sambut besday bsr2an

gegeh mrk dtg kl ni...

tahniah.. n congrate da tua..

hehehehe...

iyll uitm shah alam meh??

faculty apa??

mr.syazwan said...

FUUUYOOO....

BERTUAHNYA..... GEGEH NI DR JB TURUN KL...

TAHNIAH DA TUA...

HEHEHEH

btw iyll utim erk??

faculty apa meh??

i.am.belle said...

hepy hepy bestday to u dear. stay comel xD

muaxxx

i.am.belle said...

hepy hepy bestday to u dear. stay comel xD

muaxxx

Hisham said...

epi bday to u...may god bless u or otherwise may god belasah u...tk cre...hehe

YobSumo said...

Happy Birthday Kamu!

Muda lagi.... hehehehhee.

eh, lampu ikea kat gamba 1st tu, aku nearly nak beli haritu tapi out of stock! shit betul. hehehhe.

joegrimjow said...

best la sambut camni
pk
kunye nani sape la nak sambut...

ber_uwang said...

semoga panjang umur murah rezeki... sori la uncle lambat wish

EIPUL said...

wah, nak kek!!!

hehe.
happy belated birthday ye. =)

hans said...

best siyot sambut besday dgn family
indulgent ker tu?
gila sedap

Fatt Chin Choy said...

hepi besdey
kirim salam kat qis ahaks

aMir RaYYaN said...

happy birthday...wah sama bulan..may ALLAH bless u...:)

Arief Arf said...

dah tua dah..
hahaha

happy birthday!
X)

iyllienaz said...

ida..
indulgence mmg sedap kan??nant u blanja i lagi ok..haha

wan..
betol mmg bertuah mereka nk dtg kl..hehe..yup..electrical..

belle..
thanx..of course mmg akan stay comel..haha..muahhx..

yob..
thanx..hehe..ye la tu muda lagi..nape masa aku tgok tu still ade stock??agaknya saja nk wat ko saving duet..

joe..mmg best..ko dok jauh sgt..smua wish tru facebook je..haha

eipul..
thanx..cake da lama abes..nant la beli laen..tunggu birthday next year ok??haha

hisham..
thanx..haha..hope bless la..xnk belasah..

uncle beruwang..
Amin..nevermind..present boley bagi belated..at least bagi dpd xbagi kan..haha

fatt..
thanx..haha..ok..aku rasa ko nk isteri yg garang n tegas kan??mmg xsesuai..sorry laa..haha

amir rayyan..
thanx..sama ye..hope Allah bless u too..

hans..
best sgt..a'ah..choc indulgence..mmg sedap..ko beli la lagi 1 utk aku..haha

arief..
xdela tua sgt..haha..thanx..

farenova said...

happy besday dear!..akak dulu time student takut insomnia punye pasal..selalu telan ubat selsema bagi tidur..actually tak bagus kan..lenkali nak tidur..cune minum air susu panas..minum one shot..

anwaruddin said...

yeye ingtkan birthday kau 28-november sebab kau update tarikh tu, rupenye bulan lepas, anyway happy belated birthday babe! may Allah bless you, :)

ijau said...

hepi bufday ili hanani..

ingt kte lg x?

1 bilik ngn zoulliey mse kat matrix..

farysa said...

hepi besday
i luv indulgence gile2
haha

Fauzzan Helmy Anuar said...

Ya...
Betul2
Sedapkan Illi...
Lately ni aje baru Mie gilakan rendang
Sulu tak minat pun
Hahahahahaha

Illi
Happy belated birthday ok
Urm, nanti Mie bagi no phone Mie dekat email Illi ley x?

Hisham said...

cik adik ooii..post la ape en3 pn...pic2 ke...tebal kek ni ek..u tk cre k..

yoe said...

heppy bufday to u...
heppy bufday to u...
heppy bufday to cik illi...
heppy bufday to u.. :D

iyllienaz said...

farenova..
thanx kak..tp sy mkn sbb selsema..bukan saja2..hehe..

nuwa..
haha..thanx..mmg la da lama lepas..btw, tau bufday ko yg 28nov kan??happy bufday..

ijau..
masita..thanx tau..mestila ingat..haha

farysa..
thanx..me too..haha..suke gile indulgence..

yoe..
thanx..mmg sdap nyanyian anda..

hisham..
haha..busy la bro..dok ulang alik jb s.alam je now ni..so smpat baca blog2 org laen je..u take care too..

mie..
thanx..ok nant emel je ek..

Khairi said...

hepi belated besday, hopefully i am not that late eheh.

all the best in life, life is once, probability is infinity.

Enjoy!

Noorlaila Mohamed Nor said...

my feveret choc indulgence!!
eh happy belated birthday yea!

Hans said...

hepi bday ..
len kli kasi le kek sket .. ehhe ..

Fauzzan Helmy Anuar said...

Illi
Muncho muncho gracias todos
Suke sangat
Tak pe tahun depan kite celebrate same2
Macam kawan-kawan Mie buat ok
Hehehehehehehe

iyllienaz said...

khairi..
thanx..haha lambat sgt sbb illi yg post entry ni lambat..nevermind..u still wish earlier than da people that not wish me..hehe

noorlaila..
my favourite gak..sbb tu dorg beli indulgence..thanx ek..

hans..
thanx..next year will send some to u..hehe

mie..
yeay..next year celebrate utk illi plak..