Sunday, November 1, 2009

perempuan gila message aku benda ni...

saya awek ismail, emelia.
ismail bagitahu saya atr dia dgn awk cuma kwn biasa atas dasar kerja sahaja. dia tidak ada apa-apa perasaan pd awk, cuma awk yg tergila2 dan tak faham2 bahasa nak cari dia juga.tak tahu malunya awk nie.
kami dah nak kahwin bulan 12, jadi jangan ganggu dia lagi. sebab dia kata awk tak faham2 bahasa nak mesej, nak call, nak ym dia lagi. jadi jika awk susah nak faham bahasa sgt, meh sini saya fahamkan. sampai dia terpaksa tukar nombor baru punyalah terhegeh2nya awk pd bakal suami saya nie.
lagi satu jangan sampai saya pandang awk umpama perempuan murahan tiada maruah terhegeh2kan seorg lelaki yg nak kahwin dah pon.
membahasakan diri awk sbg "BABY" dan dia sbg "ABANG" menjijikkan dan memualkan saya. kalau kwn sama kwn takdernyer nak panggil mcm tu.
saya ingat awk dah sedar diri, rupanya tak sedar2 diri lg masih nak ym pakwe saya. nak sangat ke rasa kena sound dengan bakal mak mertua saya? ayat dia memang power. kasi cuci otak sikit.
lagi satu, pakaila tudung, namapon orang islam. tiap ari tunjuk aurat kutip dosa. dahlah perangai buruk, agamapon teruk. jangan sampai suami orang pon awk nak sapu.
salam. bye.


....................................


whatever la kan..aku mmg xpaham pompuan yg mcm ni..aku yg tehegeh2 kat lelaki tu ke or pompuan tu yg takut si ismail tu tinggalkan dye??

perangai dye sendiri yg teruk ckp aku macam2, ade hati nk ckp agama aku terok..wey xsemestinya smua org pakai tudung tu baek..and xsemestinya org yg xpakai tudung mcm aku ni xsolat and xjaga agama..

owh btw, aku tidak penah gune 'baby n abg' pon ngan mamat tu..mamat tu xpenah ckp ngan aku pon dye da ade gf smpai aku dah couple ngan mamat tu and kantoi sdri..

dont worry guys..i'm ok..ngah struggle 4 final exam..and seriously dah lupe pon kat ismail..

thanx sgt for those yg really care about me..especially zoulley,ayue,ejanne and piko for helping me..

20 comments:

Hanida Lavida said...

wah kalu dah sampai nak cakap kita x jaga agama, perangai burok dah melampau.
dia tu kalau pakai tudung pun, tapi mulut macam cibai x guna juga.
ceitt kan i dah mencarut kt die..

Sharif John said...

Jahanam tul perempuan tu... semoga mendapat hidayah hendaknya.... jgn layan ya sis... bia die gile sorang2

Privacy_Resident said...

just bring it on!!!! eh tapi x baik. org jahat pada kite, kite baik je k pada org. chewahh haha!

sahromnasrudin said...

kahkahkah..ader lg ke org mcm tue zmn skrg nie..zmn serang menyerang guner SMS / blog / emel smua nie dh berlalu la..klu jujur, face to face cam bunkface la..apepun, just ignore it..
anyway, tq add sy..

ezanieismail said...

no worries dear. i am sure u will do the same thing for me if i were at ur place. forget bout her & focus on ur exam ya?? after exam, kena kn die kaw2 k???

tengku_fir21 said...

huh!!!
gue nk emo nie!!!
klu gue jadi kamu pasti gue sound mcmni:
"weih ko sawan babi ker per!!!ismail ko tue apa lah sangat..."

jgn tiru aksi ini.



*singgah ler ke blog

ikanbilis said...

abaikan pe orang gila camtu..

shit happens, asshole exists and simply get over it =)

iyllienaz said...

hanida..
btol laa..xpatut la dye nk kutuk mcm2 pasal i..tu yg i bengang sgt..

john..
yup..mmg xnk layan pon..nant i yg jd gila mcm dye..haha

privacy resident..
of course kite mmg sentiasa buat baek pada org laen kan..dye je yg hati busuk...ntah pape..

sahrom..mmg ade laa..make sure u guys xterlibat ngan pompuan yg jenis camni..payah nant..haha..menghasut plak kan..

ejanne..
yup..ngah struggle gell for exam ni..good luck jugak and thanx again..love u lots..

fir..
haha..xde makne nk sound dye balik..org mcm tu biarkan je laa..nant maken dilawan, maken panjang citenya..

ikan bilis..
haha..mmg patut diabaikan pon org gila camtu..hehe

chotz said...

gila bapak wei....

kalu aku di kasut mu kan, aku bukak kasut tu sumbat kat mulut lelaki tu n sebelah lagi kat arshool dia...

adey...manusia2

iyllienaz said...

ahaha..chotz..nant bile2 klo tejumpe dye, akan ku lakukan sedemikian..

Fauzzan Helmy Anuar said...

Iyllienaz
Thanx sebab sudi jadi followers Mie
Terharu~

Urm, Mie bukan sangat pandai bab agama. Memang betul Islam menyeru wanita2 Islam menutup aurat. Tapi bagi Mie, biarlah benda tu ikhlas datang dari dalam diri. Jangan jadi hipokrit menipu diri sendiri. Pakai tudung, tapi tak ikhlas. Bertudung litup, tapi masih dok sibuk mencanang keburukan orang. Kalau nak membetulkan orang sekalipun, bukan dengan cara yang macam tu. Be urself gurl. Ikut yang mana selesa. Islam itu tak pernah nak menyusahkan penganutnya. Soal dosa pahala tu semua urusan Allah. Yang penting, apa yang dah jadi rukun dalam Islam yang lima tu, kita buatkan?

Bersabar aje ye. Biarkan... Yang sabar selalunya akan menang.
Good luck 4 ur final!!!

si nakal andi said...

iyllie
sabaq aja lah
tak yah amik pot sangat
kekadang orang suka hati je cakap itu ini
kalau menda tak betol
kit ajust ignore saja
biaq pi lah dia nak bising2 sampai pecah speaker pon...

Ejay said...

pergghh...

pjg gile dia msg. huhu.
sms or email?
kalo rasa x salah, abaikan sahaja.

btw, kamcing btol dia ngan bakal mak mentua dia kan? gagagaga...

Blog Anuar Kamaruddin™ said...

alololo kesian dier...
kalau nuar dapat panggilan menyakitkan hati camtu, terus nuar halakan telefon kat speaker laptop, pastu pasangkan mp3 al-quran...biar dia insap skt...keke =D

stay strong ya! =D

EIPUL said...

pompuan tu control freak fullstop.



mesti laki tu buat-buat cerita sebab dah kantoi girlfriend ramai sangat. ko tak yah layan 2 manusia macam tu. Nyusahkan idup je.

Happy selalu k.

Hanida Lavida said...

lamanya x update...
exam dah abis kan dear..
jom mkn aiskrim! =D

iyllienaz said...

fauzan..
thanx sgt mie..yg pasti setiap hari mencuba utk jd lebih baek..

andi..
wah..sjak bile pandai loghat utara??yup..bnda xbetol mmg illi ignore je..

ejay..
gigih dye type panjang2..tru friendster..dah la lame sgt xbukak fster..

nuar..
thanx ya..huh..xtau bila dye nk insaf..dun worry..i'll be tougher than before..

eipul..
yes..mayb jgak..mmg susahkan idup pon..tp jgn rsau..im always happy..

hanida..
haha..yeay exam abes..sorry la, i blk jb dulu..nx week i blk s.alam, kite hang out k??

peridot sepi said...

sy pon pernah dpt msg mcmni...
mmg sakit ati, padahal jantan tu punya angkara, dia kata dia single, tapi akan bertunang...memang sakit hati..

hans said...

lelaki nih yg gatal sebenarnya
pasnih kalau ko nak cari lelaki jgn pilih macam nih
malanglah perempuan yg mesej ko tu sebab terlalu percaya lelaki macam tu

iyllienaz said...

peridot sepi..
tu la..saket hati kan..balik2 kite yg disalahkan..tabah je la kan..

hans..
mmg lambat la aku nk cari lelaki lagi..pompuan tu mmg malang tersangat..