Thursday, December 31, 2009

mabuk naek bas dan hampa..

pada hari selasa, setelah bermalam 2 hari di kota bharu dan 1 hari di kuala terengganu, aku terpaksa pulang ke s.alam menaiki bus..sbb parents aku mls nk g kl..so, dorang terus blk ikot mersing..naek bus pukul 10pagi dari kuala terengganu..smpai s.alam dlm pukul 6.15..

1st time aku rasa macam mabuk naek bus..haha..mane xnya..bas 2tingkat..dok tingkat atas..ramai budak2 kecik plak tu..yg menangis nya laen, n yg muntah pon ada jugak..aku risau jugak kot2 aku yg muntah nant..sbb lalu karak highway tu paham2 je la jalannya..turun bukit ngan selekoh tajam banyak..laju plak bus tu..mmg buat aku saket kepala..selalunya klo aku naek bus, aku akan pasang mp4 dan tdo, tapi plan naek bus tu kan on the spot..so, mp4 mmg xbawak..sbb tu aku mabuk bus..haha

kemudian naek cab from sek 17 ke umh ku..baru aku rasa betapa mahal naek cab..semacam setiap 4 saat meter dye naek 10sen..adoii..

mlm tu plak, qis ajak teman dye cari barang kat pkns..xabes penat aku lagi dah kena berjalan..haha..merata2 kot cari barang dye kat pkns tu, tp xjumpa2..g pulak mydin..xjmpe gak..dah la penuh orang..smua sebok nk beli kelengkapan utk start sekolah..at last g pusat membeli belah hari2..haha..kat situ baru jmpe..cis..kaki aku dah lenguh2..smpai umh, online and baca blog korang2 smua smbil basuh baju2 aku..lepas subuh baru aku tdo..huh..kena tdo jugak sbb ada date ngan org esoknya..hehe

hari ni bgon mmg agak lewat..lepas subuh baru nk tdo..tp disebabkan semangat berkobar2 nk jmpe insan tersayang, terpaksa jugak bangon pukul 1ptg..ok aku tau tu mmg lewat, tp penat sgt duk dalam bus from kuala terengganu ke s.alam..naik bus sani ekspress ok..smua tnya aku xcuak ke nk naek bus tu??tp nk wat camne, bus tu je yg ada kosong..tp aku pikir laen, mesti la driver bus sani bertambah2 berhati2 lepas kejadian kemalangan kat ipoh tu kan..so, xde masalah utk aku nk cuak naek bus tu..

nape aku nk sgt jmpe insan yg tersayang tu??sbb 2nd ni dye dah nk fly ke bangalore semula..so, arini je la yg aku betol2 free utk jmpe dye..selepas mandi dan solat zuhur, bersiap-siap pakai baju lawa2..si dia dah tunggu di midvalley..aku dah janji nk gerak dr umh kol 3ptg..tepat pukul 3, bersemangat waja aku bergerak ke kereta..aku tekan alarm kete aku..dah bukak steering lock..dengan lafaz Bismillahhirrahmanirrahim..aku masukkan kunci dan start enjin kereta..

tiada bunyi..

hampa..

bateri kereta kong..

punah segala impian..

aku lupa cabut bateri before aku blk aritu..kereta tu dah 3weeks xbergerak..terpaksa cancel date aku ngan buddy arini..kena tunggu kawan2 aku blk keja 5.30 utk tlg tolak kete..

Friday, December 25, 2009

east coast of Malaysia..

salam 1 Malaysia..esok, pagi2 lagi kami akan bertolak menuju ke terengganu..

wah..last aku pegi tganu masa aku g pulau perhentian last sem..lpas tu mmg aku xjejak kaki dah..sepatutnya aku g tganu lagi last sem utk industrial visit, tp aku reject sbb tyme tu jugak widat kawen..xkan aku xnk g 1st batch aku yg kawen..so, aku rasa aku xg tganu masa tu pon xpe sbb dorang2 yg pegi smua mcm kelam kabut je nk kena blaja utk test..naseb baek aku xpegi, boley gak aku blaja..hehe..mcm rajen sgt je aku nk blaja kan..

ok2..kesimpulannya aku g tganu esok sbb nk anta adek aku smbg blaja kat KKTM pasir mas..tdo tganu dulu esok, lpastu hari ahd tdo kelantan plak..pastu hari isnin adek aku daftar..hari selasa, ayh aku akn drop aku blk s.alam..

ni la adek aku yg nk masuk KKTM tu..

so aku akn dok s.alam smpai la start sem 4hb ni..rasanya mmg aku xonline smpai blk s.alam..so, byk la yg akan aku miss bile xbaca blog korang..smpai s.alam baru ley baca smua entri2..doakan perjalanan kami selamat pergi dan blk ye..

oh ya..have a nice weekend..to all Malaysians that celebrate christmas, wishing all of u merry christmas..
and Happy new year..may the new year begin with new resolutions to improve our lives throughout 2009..

Tuesday, December 22, 2009

chaong's wedding..

after dah google map jln nk pegi umh my senior, chaong, terus gerak from umh bwk pressie skali around 1pm camtu..then, smpai dgn cepatnya tanpa sesat..mmg hebat..ramai batch 9903 yg datang..dlm 30 org jugak..

then actually masa smpai, bile masuk bilik pengantin, ingat kan salah umh sbb org laen yg pakai bj pengantin..tapi bile tgok bilik sebelah, baru ada chaong..pastu dah peluk2 chaong, ckp la kat dye xtau plak 2sekali pengantin..sekali dye jawab, sebenarnya 3..dye, kakak n abang..wah..mmg meriah..majlis utk 3 org sekali..

ni la 3pasang pengantin bersama parents chaong..

batch 9903 ngan chaong n husband..

lame gak aku dok situ berborak ngan dorang..bile nk balik tu baru aku terpikir yg aku xgoogle map jln nk blk umh..tu la..excited sgt nk pegi..sbb smuanya 1way, so mmg xley nk teka jalan mane should ikut..so kena pusing agak jauh jugak la..dalam kol 4 baru smpai umh..baru nk berlagak dah hebat jln kat jb, tp sesat jugak masa blk..haha..

congratz chaong and her husband..semoga kekal smpai bila2..=)

Monday, December 21, 2009

konvokesyen ke-71

salam 1 Malaysia..
entri ni sebenarnya dah terperap lama gila dalam draft..dan disebabkan kakak aku selalu tnya bile nk tules entri pasal konvo dye, bertambah lah lama aku peram kat situ..haha..padan muka dye..

ok la, konvokesyen qis was on 24th of october..1day before my burfday..so, my family came from johor bahru and bermalam kat s.alam..pagi2 da bangon and start beratur utk masok dlm hall..dalam kol 7 kot..masa tu xramai sgt yg beratur..so, disebabkan dtg awal la, both of my parents dpt masuk dalam hall..aku, wiq and adek mmg xde minat nk masuk so ktorang dok luar..lagi pon mmg priority for parents utk dok dalam DSB and annexe..

konvo kali ni mmg xpanggil nama pon..sbb terlampau ramai..so, yg kuar kat screen cuma nama and ada bintang je..bintang2 tu melambangkan kelas masing2 la..1st class ke, 2nd class upper, 2nd class lower and ape ntah lagi..agak2 kesian kan..klo dulu, ada student yg di announce anugerah naib canselor, smua org tepuk tangan..tp kali ni, if sape2 dpt anc, xde announce apa2 pon..org pon xpay attention sgt..cume pandang bile tyme family sdri yg naek atas stage je..

mmg ngantok gile aku tunggu kat luar tu smpai tertido2..sbb minggu tu aku busy buat proposal fyp so, tido pon mcm xberapa cukup and plak kena bangon awal2 kan..dlm pukul 11 yul smpai..so, we decided to buy some flowers for qis..sambil tu makan kat cafe kat menara tu..masing2 lapar..

bunga yg ktorang beli..

masa tu mmg panas terik and peluh pon laju je mengalir2..baju mmg tahap dah basah ngan peluh..orang plak ramai gila..ktorang bergmbar pon xbanyak..terus g makan kat nasi lemak cinta sayang..masa tu msg2 dah penat..

qis bersama vice chancellor uitm, Tan Sri Dato' Seri Prof Dr Ibrahim Abu Shah..

qis with parents..

yg diraikan..congratulations..

bergambar studio kat uitm..

mak n ayah terus balik umh abang kat sg besi..aku, yul n qis g pulangkan jubah ptg tu baru gerak g umh abg..malam tu kuar dinner pon lewat nk dekat2 kol 12tgh mlm baru kuar makan..haha..lepas dinner, aku kena stay up belajar sbb final exam aku lagi berapa hari je..pastu esoknya baru celebrate birthday aku yg dah cerita kat entri ni..

kesimpulannya klo qis xkonvo 24hb tu, birthday aku celebrate ngan kawan2 je la..hehe..xde celebrate ngan family mcm tu..

congratz qis!! akhirnya dapat graduate and abeskan degree..usaha ko selama ni mmg berbaloi2..and jgn lupa berterima kasih pada family atas segala bentuk sokongan especially mak and ayah..

Saturday, December 19, 2009

gps tak ada, google map je la yang mampu..

tiba2 aku rasa mcm nk ada gps skarang..haha

sekejap lagi, aku akan ke kenduri kahwin senior aku..dye tua aku setahun..kiranya batch 9903 la..aku confirm jap lagi mesti aku akn sesat..haha..jalan2 kat jb ni bukan aku master sgt..lagi2 area skudai..abes laa..

klo kat s.alam aku xrasa cuak sgt klo sesat..haha..aritu sesat kat jb, jauh gile kena pusing..sbb tu aku malas kuar kat jb ni..haha..alasan!!..sbenarnya sbb xde kawan..bosan..baru aku sedar yg aku mmg xde sorang kawan pon kat jb..adoii..teruk gile perangai aku..

ok lah, nk google map carik jalan supaya aku xsesat..

Friday, December 18, 2009

tiba-tiba..

Salam awal Muharam and wishes all Muslims a free and happy new year as today is a first day of Muharam..

Alhamdulillah..aku baru selamat sampai di johor bahru tepat jam 6.30pg ni..semua atas desakan mak aku yg suruh aku balik malam tadi jugak..tau la mak aku rindu aku..so, aku ikot je la ckp dye..and aku akan blk s.alam lambat lagi..mayb 3rd jan kot..dok umh mkn tdo je la..hehe..

congratz Malaysia football team..gold medal sea games 2009..

Wednesday, December 16, 2009

sedang bersenang-lenang..

salam..
aku xtau nape aku malas sgt nk tules blog ni..
lebih byk membaca tulisan2 korang..lebih byk memerhati daripada menulis di blog sdri..macam2 hal jugak yg jadik..haha..xpelah..masing2 ada pendapat masing2..yg baek dijadikan pengajaran..yg buruk tu buat xtau je la..

sebenarnya..semalam lepas buat exam aku gembira..sbb aku lulus!!!
yeay! haha..xsia2 la aku amek course comptia A+ ni..lulus 2-2 exam..so aku dah ada sijil comptia A+..jangan jeles ek..korang pon ley amek jugak ape..tp kene bayar la..aku amek course ni pon sbb free..benda free mane boley tolak kan..nk2 klo pasal professional course ni..harga ribu2..sbb tu aku xlepaskan..

even byk dugaan masa course ni..tp aku bersyukur sbb smua dah selesai dgn teratur..ade hikmah disebalik semua dugaan dan ketentuanNya..Alhamdulillah..

so aku xtau lagi bile akan berangkat ke jb utk meneruskan cuti..sbb tibe2 cuti sem dilanjutkan smpai 4hb plak..so, aku berpeluang blk jb dulu la sebelum mulakan semester akhir kat sini..

semester akhir??wah..mmg betol..cepat gile aku rasa..tetibe aku terbayang2 lak masa awal2 smpai uitm dulu..mmg zero..xtau sgt pasal life..bile dah start kuar hostel, dok umh sewa, macam2 yg aku blajar..setiap hari mematangkan aku..dah hampir 3thn aku dok umh sewa ni..nk kuar nant mesti sedih gile..

buat masa sekarang, aku still stay kat shah alam..akan jumpe kawan2 aku yg ada kat sini..and yes, aku sebenarnya mmg dah plan nk kuar td..g jumpe hanida gf i..haha..tp tibe2 kilat n ujan lebat plak..tepaksa batalkan hasrat jumpe u..sorry ek..nant i try cari tyme ganti balik..

dan aku lagi kecewa hari ni..sbb elaun praktikal aku xmasuk2 lagi..smua yg patot dpt elaun, duet da abes da pon..tp bile aku call, mmg dye sahkan xde bayaran utk aku pon..pastu aku tnya ape status borang aku..ye la, nk tau nape elaun aku sorang je yg xmasuk lagi..ada masalah ngan borang ke, borang xsmpai ke..pastu dye suruh aku hold kat line..dye sambung smpai 5-6 org yg ckp ngan aku..tapi at last, dye ckp org yg patut tau xangkat call..

so kesimpulannya sia2 je la aku menanti n menghabiskan kredit semata2 xde penyelesaian..esok kena call lagi la gayenya..

aku rindukan pulau laa..jom sape nk ikot aku g pulau plak lepas ni??pulau kapas maybe..

Saturday, December 12, 2009

sambungan hari yang mencabar..

salam 1 Malaysia..

sebelum belajar mlm ni, meh aku sambung cite april fool yg da tertunggak aritu..hehe..sorry ek lambat update..jgn marah..kira gigih jugak la aku smbg cite wlopon nk exam..baik kan aku..haha

ok2..sambungan yg lepas kan aku g sekolah ngan tahap selekeh gile..naseb baek skolah aku smua pompuan..so, xdela malu sgt..haha..lpas tu after lunch and da abes sekolah, masa yg paling bahagia utk aku masa tu sbb aku cuma pikir yg aku nk blk dorm n mandi ngan nyamannya..

tp malang lagi buat aku, telur yg aku tinggalkan before aku g sekolah tu sepatutnya telur kuning tu xpecah lagi tp kali ni, dah dipecahkan..and cupboard aku penuh ngan bedak..and kat cermin cupboard aku, ada tulisan yg ditules ngan marker..

"ILLI LOVE,
HAPPY APRIL FOOL..
XOXO,ILI JAMS"

sape ili jams ni??sebenanye dye ni starter aku..ape tu starter??starter tu kire mcm kakak angkat laa..and dye start ngan aku since aku f1 lagi..masa tu dye f2..sbb name dye pon ili gak..so, dye start ngan aku..and smpai la dye da abes form 5 dye sorg je la batch dye yg jd starter aku..terjadinya kes april fool ni kan tyme aku f4, so dye f5..sbb tu dye ley wat ape je..dye dtg tyme recess utk pecahkan telur tu and tulis kat cermin tu beserta bedak2 tu..

bile aku tau dye yg buat smua benda2 yg menyakitkan hati ni, aku mcm xmarah sgt pon..haha..sbb alaa..name pon april fool biasala, dok kena2 kan starter sdri..lagi pon aku ngan dye mmg baek gile..

tgh ari tu, aku sendiri yg basuh cupboard tu ok..siap letak soflan nk ilangkan bau telur yg dah dipecahkan tu..mmg busuk gile..xde suruh juniors..sbb aku baek..haha..lpas tu da mandi wangi2, g prep macam biasa petang tu..yg luar biasanya baju kurung still pinjam kawan aku nye baju..

bile tibe waktu dinner, smua wajib masuk dining hall kol 6.45ptg..so klo jadi juniors kene masuk awal and amek share dulu..nant klo amek share lambat and sama tahap ngan senior amek share, mau xkene panggil ngan senior kene lecture..haha..padan muke..

so, lepas aku da amek share n dok kat table, dok borak2 ngan f4 tablemate aku iaitu natq..kitorang nye table kat dining hall mmg da tetap utk breakfast n dinner..1 table dalam 10 org..smua batch ade..dari f1 smpai f5..so kirenya 1 batch ada 2 org utk setiap table..camtu la lebey kurang..

sedang asyik berborak sementara nk tunggu kol 7 bacaan doa makan, tibe2 ada sorang f2 ni datang kat aku..aku mmg xtau la name dye ape..mane pnah senior ingat name junior..hehe..bile aku pandang baju dye, aku dok puji..nape lawa sgt baju dye??

dye pon ckp kat aku..
"excuse me kak hanani..lawa x baju saya?"
f2 tu siap berpusing and catwalk depan aku..MMG LA LAWA BAJU TU..BAJU AKU KOT..mmg siot betoll..rupa2nya, tu la agenda ili jams..suruh f2 pakai baju aku, and gayakan depan aku..

bukan setakat dye sorang je yg datang kat aku..ada 6 org f2 take turn dtg sorang2 n catwalk kat aku..dengan pertanyaan yg sama seperti yg 1st dtg td..kesimpulannya petang tu, smua baju kurung aku f2 yg pakai..pandai pulak dye cari juniors yg same size ngan aku..

natq dah gelak gile2..dye siap suruh f2 tu g table f4 laen and suruh f4 tu teka baju yg dorang pakai tu baju sape..hadoii..bertambah la malu aku..famous kot aku tyme tu, smua tau baju aku f2 pakai..

tu la sebenanye yg terjadi..malam tu lepas prep, ili jams dtg jmpe aku sendiri bawak and pulangkan barang2 aku yg dye da amek..haha..see..dye senior yg baek..sbb actually dye nk beri kenangan so that aku xley lupe pe yg dye da buat pada aku..becoz before this actually dye penah kena mcm tu ngan senior dye..so, dye nk turunkan pada aku plak laa..

selang 2 hari, aku dapat balik smua baju aku dari f2 yg dah menggayakan baju aku..dorang dah siap basuh wangi2 n gosok baju aku sbb ili jams mmg da pesan camtu..if dye dpt tau ade f2 yg xwat, mmg siap laa..haha..lagi kejam..

smua pertanyaan korang dah terjawab kan..gmbar ngan ili jams ada..tp aku malas nk scan..haha..illi pemalas..

best kan dok hostel..nant rajen lagi, aku akan cite camne 1st tyme aku masuk masa f1 and kene marah..haha..aku cite byk2 ni macam la korang nk baca..

now nk belajar..pray for me ok??

Friday, December 11, 2009

LULUS!!!

ok cite menarik hari ni..aku lulus exam comptiaA+ yg 1st..bukan apa..masa aku wat exam tu, online..so, bile end, akan terus kuar if ko akan pass or fail..tyme aku nk tekan end tu, aku rasa berdebar gile nk tekan..mulut aku xhenti2 selawat..hehe..last2 aku pikir, smpai bile aku nk dok dlm lab tu, redha je la ngan result..akhirnya keluar jugak "CONGRATULATIONS..YOU PASS"..hehe..seronok laa..sujud syukur td..thanx ek korang doakan kelulusan exam aku..=)

result sem lepas pon kuar hari ni jugak..dan aku happy gak ngan result yg aku dpt..Alhamdulillah..bersyukur xterhingga..so, next sem aku xde final exam..tungkus lumus wat fyp je laa..

right now ni gigih belajar utk 2nd exam comptiaA+..on dis monday..tp sblom start blaja, smpat gak g upm tadi..tgok zapin under festkum..dpt jumpa mie jugak..bila tgok dorang menari, aku da start rindu nk menari zapin balik..hmm..tu la, bile start masuk uitm awal2 dulu, asek blaja je..kononnya da xnk aktif apa2 sbb nk dpt result bagus..ye la..dulu masa kecik2 asek escape class sbb aktif sgt..so, now nk focus blaja la konon..haha


merindui pemilik tangan2 di atas..

p/s: malam ni sebok khatamkan baca blog2 korang yg dah lama aku xjengok..mmg byk aku dah tertinggal..

Wednesday, December 9, 2009

do pray for me..

rakan2,

esok akan menghadapi exam..mengharapkan jasa baik anda semua utk turut mendoakan agar saya dpt lulus exam yg pertama..exam yg kedua akan berlangsung pada 14disember..

Saturday, December 5, 2009

perempuan cantik vs perempuan xcantik..

hey2..i found dis..


Kalau perempuan cantik pendiam

lelaki akan kata: wow!ciri2 isteri idaman...

Kalau perempuan tak cantik pendiam
Lelaki akan kata: tak reti berkomunikasi agaknyer...

Kalau perempuan cantik berbuat jahat

Lelaki akan kata: mst ada krisis nih...kesiannyer...
Kalau perempuan tak cantik berbuat jahat
Lelaki akan kata: dah la tak lawa,perangai plak mcm sial!!

Kalau perempuan cantik menolong lelaki yg kesusahan
Lelaki akan kata: wow!heroin sejati...

Kalau perempuan tak cantik menolong lelaki yg kesusahan
Lelaki akan kata: hmm...taktik nak ngorat la tu...

Kalau perempuan cantik dpt lelaki handsome
Lelaki akan kata: ok la...bagai pinang d belah dua...
Kalau perempuan tak cantik dpt lelaki handsome
Lelaki akan kata: kesian...mst dah kena bomoh lelaki tu...

Kalau perempuan cantik d tinggal kekasih
Lelaki akan kata: buta kayu btol mamat tu!!
Kalau perempuan tak cantik d tinggal kekasih
Lelaki akan kata: patut pon kena reject...

Kalau perempuan cantik bawa BMW
Lelaki akan kata: ntah dato' mana bela ni...
Kalau perempuan tak cantik bawa BMW
Lelaki akan kata: mesti anak org kaya ni

Kalau perempuan cantik menuang air ke gelas lelaki
Lelaki akan kata: wah...caringnyer...
Kalau perempuan tak cantik menuang air ke gelas lelaki
Lelaki akan kata: eleh,gedik la tu...

Kalau perempuan cantik bersedih hati
Lelaki akan kata: don't worry,i will make u happy forever...
Kalau perempuan tak cantik bersedih hati
Lelaki akan kata: ckit2 nangis!!gembeng tol..ngade2 la...

Kalau perempuan cantik pandai masak
Lelaki akan kata: dah la lawa,pandai masak plak tu...

Kalau perempuan tak cantik pandai masak
Lelaki akan kata: ntah sedap ke tak tu...


Kalau perempuan cantik main2 miskol
Lelaki akan kata: syoknye!!rindu la tu...
Kalau perempuan tak cantik main2 miskol
Lelaki akan kata: ko ni takde keje lain ke??!sibuk ni tau tak!!

final exam!!

keadaan semasa belajar utk final exam aritu..



gigihkan ktorang??
result plak da nk kuar..xtau la pe cite ngan result aku..

*thanx sbb kiriman takziah serta doa dari kamu semua..really appreciate..hanya Tuhan je yg dapat membalasnya..

Friday, December 4, 2009

Al-Fatihah..

Salam..
Atuk saya telah kembali ke Rahmatullah pada subuh 4 disember 2009..Semoga roh Allahyarham dicucuri rahmat dan ditempatkan bersama org2 yg beriman..Amin..Al-Fatihah..

hari yang mencabar..

salam 1 malaysia..entri yg aku nk tules ni mungkin panjang berjela2..make sure korang rajen baca abeskan line by line..

tiba2 aku teringat zaman kat sekolah...klo xsilap aku april fool..mase tu aku form 4..dorm aku plak yg ada cume form 2,form 3 n form 4..kiranya ktorg batch form 4 yg paling senior kat block tu..so, malam april fool tu, mmg aku malas nk buat jahat kat org..sbb masa aku juniors dulu, aku selalu gile kena bersihkan dorm sbb dorang suka buat mcm2..and sudahnya, juniors yg jd mangsa membersihkan..

malam april fool yg indah, aku tido dgn lenanya..aku mmg xsedar lgsg bunyi yg pelik2 atau mungkin aku sedar tp aku buat endah xendah je..penat sgt sbb tyme tu aku busy training tarian utk konsert amal umh org2 tua..

pagi tu, seperti biasa pukol 6.45pagi ada juniors yg kejut aku bgon..mmg hari2 ditugaskan utk kejut ktorg form 4..so aku baru hegeh2 nk bangun..padahal doa breakfast akan baca pukul 7pagi and latecomers dining hall akan start 7.05am..saat aku bukak mata, lampu dorm mmg dah nyala..bunyi bising kedengaran dr juniors2 form 2 sbb masing2 sebok membahagi tugas bersihkan dorm..

baru aku nk pijak lantai, aku da nmpak ada cecair dynamo kat atas lantai..naseb baek aku xpijak..dlm hati aku dah gelak2 sbb kesian kat sape yg nk buat jahat kat aku tapi aku lebih bijak mengelak sbb aku dah nampak..

so, aku terus je jerit.."form 2 sorang..meh sini kejap"..datang la terkedek-kedek sorang dpd 3org form 2 dorm aku.."boley x u tlg bersihkan lantai ni..sape la jugak yg nk kenakan i ni,"arah aku pada junior tu..dye hanya mengangguk lemah..xkan dye nak kate xboleh..mau kena pelempang ngan aku..haha

aku pon berjalan la ke locker aku yg pintunya tertutup..bile saja aku bukak 2-2pintu locker aku, aku mmg terkejut gile..smua baju kurung aku dah xde..baju sekolah pon lesap jugak..and segala barang2 aku mcm deodorant, losyen, sikat, bedak smua xde jugak..mmg kosong..ngan underwear2 dalam drawer smua hilang..

dan ade gak 1 benda pelik yg ada kat atas drawer tempat aku selalu letak aku nya barang2 bedak, deodorant, losyen tu..nk tau x ape??sebijik telur ayam yg telah dipecahkan..yg macam if korang nk goreng telur letak dalam kuali tu..haa..macam tu la keadaan telur tu dalam locker aku..aku mmg betol2 mcm nk pengsan..dah la baju2 xde, tibe2 dtg telur plak nk kena bersihkan..mane aku xgelabah..aku nk g kelas pakai baju ape ni..dalam hati tu dah menyumpah seranah..siapala yg siot betol kenakan aku kaw2 ni..

terus aku kecoh2 pinjam kat kawan2 aku yg 1 dorm gak n form 4 gak..epok, zuly n ezmah la jadi mangsa..pinjam baju kat org laen, kain kat org laen, tudung pon cari kat dorm sebelah..so, benda tu xjadi masalah jugak la kan sbb da jmpe 1set baju sekolah lengkap yg semua hasil pinjaman kat org..

so, bile dah lega ada baju sekolah, aku tgok jam dah pukul 6.55pagi..form 3 mmg smua dah xde n gerak g dining hall..form 2 plak dah abes kemas n sapu dorm..cume yg belum kemas telur dlm locker aku je..so, aku ckp ngan juniors2 tu, "xpela, korang just kemas katil i je..pastu turun je dining hall dulu..nant jadi latecomers, susah plak, kena deduct housemarks.."

bile aku kuar dorm nk cari towel nk g mand, mmg siot..towel aku pon hilang jugak..tgok2 bakul toiletries aku pon xde gak..aku dok pikir camne aku nk mand ni..tibe2 aku teringat naseb baek ada towel kat dalam bag luggage aku, g la gerak g luggage room plak cari beg aku..dah jumpe towel, aku maen rembat je toiletries ntah sape2 yg ada..aku dah pikir mmg sah aku xkan sempat mand..

aku dah dgr doa makan dah berkumandang dr dining hall..aku amek listerine siapa ntah, kumur2, basuh muka seadanya and terus balik dorm..aku terpaksa tutup pintu locker aku sbb tiap2 pagi mmg akan ada high community house dtg check dorm utk bagi markah..telur dalam locker aku terpaksa biarkan sbb mmg xsmpat nk buat apa2..

aku terus g ironing room, iron baju sekolah secepat mungkin tanpa iron lengan..kain sekolah mmg aku xiron..tudung sekolah aku gosok xsmpai 15saat...aku pon pakai dgn sepantas kilatnya n terus amek beg aku n kuar dorm..naseb baek form 2 dah kemaskan katil aku..klo x, lagi kelam kabut aku nk buat smua..

and bertambah malang naseb aku bile nk pakai kasut, kasut aku pon xde jugak..masa tu mmg bertambah2 la carutan aku...mmg jam aku dah pukol 7.05pagi..so, aku terus decide xnk g dining hall terus..sbb 7.10pagi nant prefect akan baca doa lepas mkn..aku terpaksa pakai kasut yg xtau empunya siapa..dah la besar gedabak..

tapi bersyukur gak sbb naseb baek ada kasut extra kat rak kasut tu..klo x, nant macam2 akan jadi tyme assembly...prefect akan denda and akn deduct housemarks..pastu tyme house meeting, kena menjawab plak nape aku menyebabkan housemarks berkurang..padahal selama ni aku tambah housemarks sbb da wakil macam2 utk athlete smua tu, aku xberkira pon..

tyme aku nk turun dr blok,ade form 5 nk check dorm n bagi marks..dye tegur aku.."nape xg dining hall?".Aku pon buat la muke berkerut sambil cakap "err, saya saket perut la..berak2..tu yg xsempat nk turun breakfast." Amek ko, terus laju je aku menipu..

kesimpulannya, hari tu, aku dapat rasakan yg aku lah paling busuk sbb xmandi n paling selekeh sekali sbb smua yg aku pakai pinjam kat org..mmg xselesa lgsg..mmg sape yg kenakan aku tyme tu aku rasa mmg melampau betul n buatkan hari aku menjadi yg paling mencabar selama aku dok situ kat situ..lagi mencabar dr tyme aku kena ragging ngan senior tyme jadi junior dulu..

nak tau ape jadi kat baju2 aku tu n sape yg kenakan aku??nant aku sambung entri laen ok..now ni mcm mata da terlelap2..esok ada class lagi..so,tyme for me to sleep..
nyte..

happy bufday to my beloved brother MUHAMMAD FALIQ NAZRI..semoga hidup diberkati dan dimurahkan rezeki..Amin..