Saturday, December 19, 2009

gps tak ada, google map je la yang mampu..

tiba2 aku rasa mcm nk ada gps skarang..haha

sekejap lagi, aku akan ke kenduri kahwin senior aku..dye tua aku setahun..kiranya batch 9903 la..aku confirm jap lagi mesti aku akn sesat..haha..jalan2 kat jb ni bukan aku master sgt..lagi2 area skudai..abes laa..

klo kat s.alam aku xrasa cuak sgt klo sesat..haha..aritu sesat kat jb, jauh gile kena pusing..sbb tu aku malas kuar kat jb ni..haha..alasan!!..sbenarnya sbb xde kawan..bosan..baru aku sedar yg aku mmg xde sorang kawan pon kat jb..adoii..teruk gile perangai aku..

ok lah, nk google map carik jalan supaya aku xsesat..

30 comments:

Fahim 'n Alin said...

xpe bute jalan.. asal x bute it.. kalo bute it xley google map...ehehe

Zuewairy said...

hehehee..
bw laptop.. google dlm keta sambil drive.. mcm gps gak la~

FaizalSulaiman said...

haha..

gimme 5!!

samala aku pon.nama je org Johor. Tapi kalu pusing2 area JB, confirm sesat.nak2 kat dalam2.huhuhu.

p/s--)huhu..kita kena dibuang negeri neh.hahahahahaha

I am Karl said...

hohohoho


lebih thrill & adventure tanpa gps dear

je who? said...

ye.. jalan jb agak payah aku nk hafal.. shah alam sng gile .. ~

BuLaN iTu aKu said...

bawak kompas... hehhehe

avid gunner said...

haha...aku yg dok selangor lak pening jalan2 s.alam...takat jalan2 jb xde hal la...hehe...

Noorlaila Mohamed Nor said...

whoaaa
nak nasi kenduriiiiiiii

kena sewa pemandu pelancong ni
haha

Amir Rayyan said...

jalan2 cari jalan...lalalallala

iyllienaz said...

fahim n alin..
haha..btol gak tu..naseb baek smpai gak ke destinasi dgn adanya google map..

zuewairy..
haha..ye la tu..mcm tu kene ada broadband la pulak..aku kat umh pakai streamyx je..

faizal..
hahaha..betol la..dok jb cume masa cuti je..mmg la xtau jalan..tyme cuti pulak teperap dok kat umh je..

karl..
mmg adventure..tyme pegi xsesat sbb da google map..bile nk balik, lupe nk google map awl2..haha..mencari2 jalan balik..dah la byk jalan tutup sbb renovate..

je who?..
haha..aku nama je dok jb sejak lahir..tp mmg fail jln2 kat sini..kdg2 tempat2 famous pon xtau..

bulan..hehe..kena bwk kompas??adoii..lagi pening baca kompas..klo sharif john, confirm hebat..

avid_gunner..
haha..aku tau..ko kan slalu kuar jln2 kat jb..mmg la ko hbt..

laila..
nasi kenduri??hehe..dah abes makan pon..ape lagi, cepat2 la naik pelamin..

amir rayyan..
hehe..jalan2 cari makan xpe jugak..

kawie2020 said...

hehehehehe.. kalau sesat call i taw...

saypOOL rafhtello said...

jb memang susah klu dah sesat..aku pun xronda2 jb ni.. =)

k.A said...

aku pon ada 2,3 org kwn je kat kedah ni.tu pon diorang blaja luar kedah.huhuhu

hans said...

hahaha
kalau sesat juga susah
baik isi minyak penuh2

iyllienaz said...

en kawie..
hehe..dah selamat smpai umh dah pon..td call xangkat laa..

saypool rafhtello..
sila lah ronda2 jb..pastu bwk aku jalan2..hehe

k.a..
hmm..tu lah..tp aku mmg xde lgsg kwn yg dok dkat2 sini..sbb tu bile aku dok umh mak aku bising..ckp xcampur org..

hans..
aku pegi xsesat..tp balik yg sesat..haha..

ALRIS said...

Selamat kahwin buat senior.
Salam kenal dari Jakarta.
ALRIS

hafizshinchan said...

Tadek kawan ke kat JB
La apsal x cakap...
Turun JB sekarang

Btw tenkiu la melawat blog saya :)

iyllienaz said...

ALRIS..
salam perkenalan juga..trima kasih sudi lawat blog ni..

hafiz..
haha..sila lah turun jb skarang..boley bwk illi jalan2..hehe

cik EPAL said...

jangan sesat sudahhh :)

i'msosupernotcool said...

sesat dahulu pendapatan..
sesat kemudian tiada gunanya..

erkk..

hisham said...

dh sampai umah ek...ok bagus..p mndi n terus tido...xyah mkn nnti gemuk..esk2 je mkn ok...ni nasihat...haha

HEMY said...

aku pn nk ada GPS nk kasi kurang saman speed trapppp

Kaito said...

haha...ko bwk laptop je g umah orang kawin tu..hehe

iyllienaz said...

cik epal..
masa pegi xsesat..masa balik agak sesat jugak la..hehe

imsosupernotcool..
haha..peribahasa baru nampak..

hisham..
haha..lambat sgt nasihat..dah makan byk arini..balik umh pon mkn lagi b4 tdo..hehe

hemy..
haha..sila lah beli..pastu beli xtra 1 ek..boleh bg kat illi..=)

kaito..
pergh..1 hal lak nk bwk laptop kan..kena ada broadband gak camtu..

Fatt Chin Choy said...

aku yg pernah duduk jb ni rasa jalan kat jb lg senang

twinktwink♥ said...

jauh prjlnn,luas pmndgn!

iyllienaz said...

ah fatt..
yelah..ko bab2 jalan mmg ingat selalu..kan selalu merayap..hehe

twink2..
yup..betul..

.millalara. said...

jb ttp da best place ohh ;)

NICK IRFAN said...

jb jauh tu!! jgn kata awk klu sy msti sesat tah2 smpai ke singapore trus.. hahaha

iyllienaz said...

milla..
ye ke..haha..ntah la..dok jb ni jarang kluar..

nick..
haha..xde la jauh sgt..wah klo sesat terus smpai spore pon best jugak ek..hahaha