Thursday, December 31, 2009

mabuk naek bas dan hampa..

pada hari selasa, setelah bermalam 2 hari di kota bharu dan 1 hari di kuala terengganu, aku terpaksa pulang ke s.alam menaiki bus..sbb parents aku mls nk g kl..so, dorang terus blk ikot mersing..naek bus pukul 10pagi dari kuala terengganu..smpai s.alam dlm pukul 6.15..

1st time aku rasa macam mabuk naek bus..haha..mane xnya..bas 2tingkat..dok tingkat atas..ramai budak2 kecik plak tu..yg menangis nya laen, n yg muntah pon ada jugak..aku risau jugak kot2 aku yg muntah nant..sbb lalu karak highway tu paham2 je la jalannya..turun bukit ngan selekoh tajam banyak..laju plak bus tu..mmg buat aku saket kepala..selalunya klo aku naek bus, aku akan pasang mp4 dan tdo, tapi plan naek bus tu kan on the spot..so, mp4 mmg xbawak..sbb tu aku mabuk bus..haha

kemudian naek cab from sek 17 ke umh ku..baru aku rasa betapa mahal naek cab..semacam setiap 4 saat meter dye naek 10sen..adoii..

mlm tu plak, qis ajak teman dye cari barang kat pkns..xabes penat aku lagi dah kena berjalan..haha..merata2 kot cari barang dye kat pkns tu, tp xjumpa2..g pulak mydin..xjmpe gak..dah la penuh orang..smua sebok nk beli kelengkapan utk start sekolah..at last g pusat membeli belah hari2..haha..kat situ baru jmpe..cis..kaki aku dah lenguh2..smpai umh, online and baca blog korang2 smua smbil basuh baju2 aku..lepas subuh baru aku tdo..huh..kena tdo jugak sbb ada date ngan org esoknya..hehe

hari ni bgon mmg agak lewat..lepas subuh baru nk tdo..tp disebabkan semangat berkobar2 nk jmpe insan tersayang, terpaksa jugak bangon pukul 1ptg..ok aku tau tu mmg lewat, tp penat sgt duk dalam bus from kuala terengganu ke s.alam..naik bus sani ekspress ok..smua tnya aku xcuak ke nk naek bus tu??tp nk wat camne, bus tu je yg ada kosong..tp aku pikir laen, mesti la driver bus sani bertambah2 berhati2 lepas kejadian kemalangan kat ipoh tu kan..so, xde masalah utk aku nk cuak naek bus tu..

nape aku nk sgt jmpe insan yg tersayang tu??sbb 2nd ni dye dah nk fly ke bangalore semula..so, arini je la yg aku betol2 free utk jmpe dye..selepas mandi dan solat zuhur, bersiap-siap pakai baju lawa2..si dia dah tunggu di midvalley..aku dah janji nk gerak dr umh kol 3ptg..tepat pukul 3, bersemangat waja aku bergerak ke kereta..aku tekan alarm kete aku..dah bukak steering lock..dengan lafaz Bismillahhirrahmanirrahim..aku masukkan kunci dan start enjin kereta..

tiada bunyi..

hampa..

bateri kereta kong..

punah segala impian..

aku lupa cabut bateri before aku blk aritu..kereta tu dah 3weeks xbergerak..terpaksa cancel date aku ngan buddy arini..kena tunggu kawan2 aku blk keja 5.30 utk tlg tolak kete..

33 comments:

FaizalSulaiman said...

siannye. takpe len kali cek awal2 okey:-)

Fahim 'n Alin said...

kecian2..

xpe2, jumpe len kali la

hisham said...

salam...u ade date ngn sape tu??..hehe..ok la..i wish ..moge ape yg u hajatkan thn ni akn tercpai..ceria slalu k......tk cre

GhOsToNe said...

ala..

kesiannyew ko!!!

xpe2!!!

nnti jmpe laen kali tow!!!


aah..

ak pn rase pemandu bas sani akn lebey brhati2!

yoe said...

olo lo lo lo.....ciannya dia.... :P

Jard The Great said...

happy new year! =)

Zuewairy said...

adusssss..siannya..

jgn lupa sambung ya cita ni.. dpt jumpa ke x;)

Blog Anuar Kamaruddin™ said...

macam sebuah cerpen plak...tup2 bateri kong...adoi...benda dah nak jadi yer iyllie =D

i'msosupernotcool said...

erkk..camne ley lupe..

mAxx said...

bas pe 2 tingkat tu

iyllienaz said...

faizal..
tu la..sepatutnya check malam tu lepas teman qis..tp sbb mls ls xcek awal2..hehe

fahim n alin..
haha..tu la..terpaksa tunda..

en hisham..
haha..date ngan sape??ada la..

ghostone..
haha..sian kan..bile plak laen kali nk jmpe dye..dye dah la lambat lagi nk blk msia lpas ni..

yoe..
ohh..nampak anda sedang bergelak ketawa sebenanya..

jard..
happy new year too..

zuewairy..
eh..perlu sambungan ke??dapat jmpa ke x??hmm..rahsia..haha

nuar..
oh..xde la mcm ceerpen..tu la..benda dah jadi..nk mengelak pon dah terlambat..

imsosupernotcool..
xtau la camne ley lupe..sbb masa tu nk blk jb pon tergesa2..tu yg xingat lgsg..

maxx..
sani express yg double decker tu..nape??

avid gunner said...

haha..jumpa dia kat bangalore je la...

kawie2020 said...

alahai.. cian nyer.. tapi bas tu lah pengangkutan utama kawie selama ini.. dah biasa dah.. hehehehhehe..

selamat tahun baru yer...

Dak Wan said...

Carik jumper cable, atau bukak bateri tu then pegi cas kat kedai bateri dulu.

Qarl said...

iylli,

HAPPY NEW YEAR 2010 k

iyllienaz said...

ag..
tu la..aku rasa nk g bangalore jugak nant..

en kawie..
mmg la dah biasa..alah bisa tegal biasa..haha

dak wan..
oh..ok2..ilmu baru ni..thanx ek..

qarl..
happy 2010 jugak!!=)

YobSumo said...

agak sedih pengakhiran cerita.

agak adventure naik sani.

ya taxi cekik darah sbb tu aku dah jarang keluar rumah, jadi surirumah je. hahahhaha.

YobSumo said...

dan yg nak pergi Bangalore tu budak medic MSU ka?

iyllienaz said...

yob..
haha..aku xpenah percaya yg ko ni dok umh je..yup2..dye dulu msu..wat medic kat bangalore..eh..ko agak2 kenal ke klo aku sebut nama dye??

abe long said...

hahaha...

naek bas besss ape...

tambah2 kalo naik ynag 2 tgkat n dok tgkat atas...
lg beshhhhh

tp jgn dok tgkat bawah..

kang jd mcm bas ekspress sani..

sket lg aku igt nk buat skychatz express group la..

ade gak angan2..tp capital sah nye xde

NOOR FATIN said...

jauh kn KT ngn shah alam..hihi

pal7 said...

illy..
balik x ckp ponggg..huhu

iyllienaz said...

abe long..aku naek bus yg tingkat atas tu la..xpe2..teruskan usaha..aku sentiasa bg sokongan moral..haha

noor fatin..
haha..jauh betol..8jam lebey..

pal..
erk..haha..illi lupa nk cite..sorry2..

hafizshinchan said...

Hmm memang pening kalo naik bas dari trg
Dulu lagi teruk, karak dulu tak macam sekarang...dulu kompom 12 jam perjalanan

Ala kesiannya tak dapat ngedate. takpe dugaan

mAxx said...

sani xpres? ngeri

iyllienaz said...

hafiz..
tu la..smpai pening..naseb baek xmuntah2..haha..oh..tu la..sian buddy..

maxx..
haha..dgr je dah ngeri..try la naek..mesti xngeri..hehe

Fyzal said...

aiseymen .. kena tolak keta pulak..

apa apa hal pun..

Selamat Tahun Baru 2010.

Firol said...

biasalah kadang tak perasan...

bas dua tingkat tak bleh naik..sakit kepala..

luv said...

sadis. jadi yang di midvalley itu berlangsung atau tidak pertemuannya? ;)

iyllienaz said...

firol..
haha..jakun xpenah naek bus 2 tingkat..sbb tu la mabuk bas..

luv..
hmm..mungkin bersambung di ruang yg laen..=)

NICK IRFAN said...

entry bru dh komen entry lama pun layan... hehehehe eh! sian awk naik bas 2 tingkat mabuk ker? sy xpnh lagi naik seram psl kejadian sani express kat ipoh ari tu... ha! kesian cari barang xjmpe letih 2!! eh! bf ke bangalore? wat pe? keje ape? agen pelancongan ker? la... kesian yng last ni keta x leh start sbb battery charge lupa cabut! adui.. ade effect ek kat keta? x thu lak..

.millalara. said...

*tak pernah naik bus dabel tingkat lagi ohh! sila kasihan.. hehe ;)

iyllienaz said...

nick..
thanx sudi baca entri lama..hmm..try la naek bus 2tingkat tu..eh..yg g bangalore tu bukan bf laa..kawan je..dye belajar medic kat sane..

milla..
haha..u patot try la naek bus double decker..