Monday, December 21, 2009

konvokesyen ke-71

salam 1 Malaysia..
entri ni sebenarnya dah terperap lama gila dalam draft..dan disebabkan kakak aku selalu tnya bile nk tules entri pasal konvo dye, bertambah lah lama aku peram kat situ..haha..padan muka dye..

ok la, konvokesyen qis was on 24th of october..1day before my burfday..so, my family came from johor bahru and bermalam kat s.alam..pagi2 da bangon and start beratur utk masok dlm hall..dalam kol 7 kot..masa tu xramai sgt yg beratur..so, disebabkan dtg awal la, both of my parents dpt masuk dalam hall..aku, wiq and adek mmg xde minat nk masuk so ktorang dok luar..lagi pon mmg priority for parents utk dok dalam DSB and annexe..

konvo kali ni mmg xpanggil nama pon..sbb terlampau ramai..so, yg kuar kat screen cuma nama and ada bintang je..bintang2 tu melambangkan kelas masing2 la..1st class ke, 2nd class upper, 2nd class lower and ape ntah lagi..agak2 kesian kan..klo dulu, ada student yg di announce anugerah naib canselor, smua org tepuk tangan..tp kali ni, if sape2 dpt anc, xde announce apa2 pon..org pon xpay attention sgt..cume pandang bile tyme family sdri yg naek atas stage je..

mmg ngantok gile aku tunggu kat luar tu smpai tertido2..sbb minggu tu aku busy buat proposal fyp so, tido pon mcm xberapa cukup and plak kena bangon awal2 kan..dlm pukul 11 yul smpai..so, we decided to buy some flowers for qis..sambil tu makan kat cafe kat menara tu..masing2 lapar..

bunga yg ktorang beli..

masa tu mmg panas terik and peluh pon laju je mengalir2..baju mmg tahap dah basah ngan peluh..orang plak ramai gila..ktorang bergmbar pon xbanyak..terus g makan kat nasi lemak cinta sayang..masa tu msg2 dah penat..

qis bersama vice chancellor uitm, Tan Sri Dato' Seri Prof Dr Ibrahim Abu Shah..

qis with parents..

yg diraikan..congratulations..

bergambar studio kat uitm..

mak n ayah terus balik umh abang kat sg besi..aku, yul n qis g pulangkan jubah ptg tu baru gerak g umh abg..malam tu kuar dinner pon lewat nk dekat2 kol 12tgh mlm baru kuar makan..haha..lepas dinner, aku kena stay up belajar sbb final exam aku lagi berapa hari je..pastu esoknya baru celebrate birthday aku yg dah cerita kat entri ni..

kesimpulannya klo qis xkonvo 24hb tu, birthday aku celebrate ngan kawan2 je la..hehe..xde celebrate ngan family mcm tu..

congratz qis!! akhirnya dapat graduate and abeskan degree..usaha ko selama ni mmg berbaloi2..and jgn lupa berterima kasih pada family atas segala bentuk sokongan especially mak and ayah..

20 comments:

jane said...

tahniah buat kakak kamu...
aku pon baru konvo bulan 10..hehe

tq ya ;)

kawie2020 said...

tanniah kerana berjaya graduate.. lawa jubah uitm.. sy dulu kaler ijau jer...

BuLaN iTu aKu said...

bestnye bile dah graduet..
beban belajar dah abih..
beban kerja pula akan menyusul

hisham said...

salam...tahniah wayt kakak u..krm slm kt kakak..ckp abg sham tau...hehe

Zuewairy said...

congrats.. lawa your sis..;)

Zikr the Jalanan Sepi Perantau said...

wah tahniah...

iyllienaz said...

jane..
congratz jugak..

en kawie..
jubah uitm lawa ke??haha..

bulan..
betol2..keje pon penat jugak..

en hisham..
xyah cakap..nant dye baca sdri comment abgsham ni..hehe

zuewairy..
mmg lawa..=)

zik..
thanx jenguk my blog..

.millalara. said...

congratz to ur dearie sista..
ni yg makin tak sabar rasa nak grad ni! huuu~~

Noorlaila Mohamed Nor said...

ramai sgt mmg bosan
kat sini satu session sket je
masuk pun xterasa tetiba je habis

avid gunner said...

hepi ending...terharunya...

hafizshinchan said...

Yes, berterima kasih kepada mak bapak yang menyekolahkan kita adalah wajib!!! heee

mAxx said...

hi..salam kenalan..

jom follow sesama kita..huhu

http://taifeimaxx.blogspot.com

iyllienaz said...

milla..
hehe..cepat2 la grad,pastu keje, pastu ley blanja i..

laila..
erk..sket btol..uitm mmg ramai..nk wat camne kan..

ag..
pe yg ko tibe2 terharu??

hafiz..
yup wajib..hehe..

maxx..
thanx follow my blog..=)

hans said...

hahahah
serius lama giler kut
patutlah kak ko bising
huhu

iyllienaz said...

hans..
haha..tau xpe..cerita 2bulan yg lepas..hehe

Jaj@n said...

wahh..tahniahh..
kim slm kat qis..huhu..

Mr.Clive said...

inilah hidup kalau ditukarkan ke tulisan...indah.:)

iyllienaz said...

jaj@n..
insyaAllah..hehe

clive..
ya right..same mcm luahan hati n perasaan kan..

NICK IRFAN said...

qis ni sape? kakak awk ker? wah! muka nampak muda la... brapa umuo? ape2 pun tahniah!! gradute jgk dia...

iyllienaz said...

nick..
yup..qis is my syster..dye 26th kot thn ni..haha..nmpk muda ke??tp adek dye ag muda la..