Saturday, December 12, 2009

sambungan hari yang mencabar..

salam 1 Malaysia..

sebelum belajar mlm ni, meh aku sambung cite april fool yg da tertunggak aritu..hehe..sorry ek lambat update..jgn marah..kira gigih jugak la aku smbg cite wlopon nk exam..baik kan aku..haha

ok2..sambungan yg lepas kan aku g sekolah ngan tahap selekeh gile..naseb baek skolah aku smua pompuan..so, xdela malu sgt..haha..lpas tu after lunch and da abes sekolah, masa yg paling bahagia utk aku masa tu sbb aku cuma pikir yg aku nk blk dorm n mandi ngan nyamannya..

tp malang lagi buat aku, telur yg aku tinggalkan before aku g sekolah tu sepatutnya telur kuning tu xpecah lagi tp kali ni, dah dipecahkan..and cupboard aku penuh ngan bedak..and kat cermin cupboard aku, ada tulisan yg ditules ngan marker..

"ILLI LOVE,
HAPPY APRIL FOOL..
XOXO,ILI JAMS"

sape ili jams ni??sebenanye dye ni starter aku..ape tu starter??starter tu kire mcm kakak angkat laa..and dye start ngan aku since aku f1 lagi..masa tu dye f2..sbb name dye pon ili gak..so, dye start ngan aku..and smpai la dye da abes form 5 dye sorg je la batch dye yg jd starter aku..terjadinya kes april fool ni kan tyme aku f4, so dye f5..sbb tu dye ley wat ape je..dye dtg tyme recess utk pecahkan telur tu and tulis kat cermin tu beserta bedak2 tu..

bile aku tau dye yg buat smua benda2 yg menyakitkan hati ni, aku mcm xmarah sgt pon..haha..sbb alaa..name pon april fool biasala, dok kena2 kan starter sdri..lagi pon aku ngan dye mmg baek gile..

tgh ari tu, aku sendiri yg basuh cupboard tu ok..siap letak soflan nk ilangkan bau telur yg dah dipecahkan tu..mmg busuk gile..xde suruh juniors..sbb aku baek..haha..lpas tu da mandi wangi2, g prep macam biasa petang tu..yg luar biasanya baju kurung still pinjam kawan aku nye baju..

bile tibe waktu dinner, smua wajib masuk dining hall kol 6.45ptg..so klo jadi juniors kene masuk awal and amek share dulu..nant klo amek share lambat and sama tahap ngan senior amek share, mau xkene panggil ngan senior kene lecture..haha..padan muke..

so, lepas aku da amek share n dok kat table, dok borak2 ngan f4 tablemate aku iaitu natq..kitorang nye table kat dining hall mmg da tetap utk breakfast n dinner..1 table dalam 10 org..smua batch ade..dari f1 smpai f5..so kirenya 1 batch ada 2 org utk setiap table..camtu la lebey kurang..

sedang asyik berborak sementara nk tunggu kol 7 bacaan doa makan, tibe2 ada sorang f2 ni datang kat aku..aku mmg xtau la name dye ape..mane pnah senior ingat name junior..hehe..bile aku pandang baju dye, aku dok puji..nape lawa sgt baju dye??

dye pon ckp kat aku..
"excuse me kak hanani..lawa x baju saya?"
f2 tu siap berpusing and catwalk depan aku..MMG LA LAWA BAJU TU..BAJU AKU KOT..mmg siot betoll..rupa2nya, tu la agenda ili jams..suruh f2 pakai baju aku, and gayakan depan aku..

bukan setakat dye sorang je yg datang kat aku..ada 6 org f2 take turn dtg sorang2 n catwalk kat aku..dengan pertanyaan yg sama seperti yg 1st dtg td..kesimpulannya petang tu, smua baju kurung aku f2 yg pakai..pandai pulak dye cari juniors yg same size ngan aku..

natq dah gelak gile2..dye siap suruh f2 tu g table f4 laen and suruh f4 tu teka baju yg dorang pakai tu baju sape..hadoii..bertambah la malu aku..famous kot aku tyme tu, smua tau baju aku f2 pakai..

tu la sebenanye yg terjadi..malam tu lepas prep, ili jams dtg jmpe aku sendiri bawak and pulangkan barang2 aku yg dye da amek..haha..see..dye senior yg baek..sbb actually dye nk beri kenangan so that aku xley lupe pe yg dye da buat pada aku..becoz before this actually dye penah kena mcm tu ngan senior dye..so, dye nk turunkan pada aku plak laa..

selang 2 hari, aku dapat balik smua baju aku dari f2 yg dah menggayakan baju aku..dorang dah siap basuh wangi2 n gosok baju aku sbb ili jams mmg da pesan camtu..if dye dpt tau ade f2 yg xwat, mmg siap laa..haha..lagi kejam..

smua pertanyaan korang dah terjawab kan..gmbar ngan ili jams ada..tp aku malas nk scan..haha..illi pemalas..

best kan dok hostel..nant rajen lagi, aku akan cite camne 1st tyme aku masuk masa f1 and kene marah..haha..aku cite byk2 ni macam la korang nk baca..

now nk belajar..pray for me ok??

24 comments:

hisham said...

hehe..x upload pic tu ker..???..ye baik..ni msti slalu ragging bebudaj junior ni...haha

Zuewairy said...

hehehehe..

kenangan tuh~

iyllienaz said...

hisham..
mmg xupload pon..nk kena scan..kan da tules yg illi pemalas..hehe..mana ada ragging..illi senior yg baek tau..xcaye tnya junior2..haha..

zuewairy..
betol2 beri kenangan yg xkan dilupakan..

hans said...

kenangan tu weih
hahahhaa

Mr.Clive said...

ahahaa...salam satu malaysia kat ko gak... :D

tengku_fir21 said...

hahahaha....






*rindu giler blog kamu
**mcmner nl bekerja nie

jane said...

tetibe rindu nk bljr balik...huwaaaaaaaaaaaaa

iyllienaz said...

hans..
mmg kenangan..haha

clive..
ya laa..

fir..
gelak je ke..hehe

jane..
hehe..blaja la balik..best kan..

Judiene said...

aku pn dok hostel gak
tp aku dikenang sbg senior yg baekkk
ahahahaha!

Ejay said...

ni yg malas baca benda2 ni...
tetiba teringat kat zaman duduk hostel dulu
wowowo

iyllienaz said...

judiene..
haha..senior yg baek kah??cube tnya junior2 ko..confirm dorang xingat lgsg ko..haha

ejay..
laa..jgn malas2..sekali sekala mengimbau kenangan xsalah kan..hehe

YobSumo said...

pergh menarik dan agak kejam jugak kau dikenakan.

sekolah mana dulu?

i'msosupernotcool said...

yup..
hostel life is the best ever..
slalu jmpe ex skool mate sure cite hostel byk kuar..

gudlck for ur exam..

Hans said...

wahaha malonyee ..

BuLaN iTu aKu said...

biasa la .. kalau duk hostel..
aku penah kene buli juga..
sampai kuar terus hostel..
ehheheheheh

well .. good luck ...

mr.syazwan said...

mengimbau kembali..

haii klau dpt kembalikan balik masa lalu

arhhh syoknya...

ermm tpi harapan hanya tinggal sejarah...

huhu

iyllienaz said...

yob..
haha..kejam kan??aku skolah kat seremban dulu..

imsosupernotcool..
of course..hey thanx..dah pass pon..=)

hans..
tu la pasal..malu jugak la..kena jaga pride senior..huhu..

bulan..
thanx ek..wah, ko kena buli terok betol smpai kuar terus..citer la wey..

wan..a'ah laa..da tinggal kenangan n xmugkin dapat balik zaman sekolah dulu..=(

Sharif John said...

Smart cara sambut april fool

GhOsToNe said...

hahaha...

ak brsemangat gilew mau dgr ciet ko...

cz ak pn ade pengalaman gilew2 pasai asrama!

hahahaha...

jom2 story2!

iyllienaz said...

john..
xde la menyambut sgt pon..cume sekadar bergurau2 mengenakan org..haha

ghostone..
haha..semangat ke??bagos2..ape lagi, ko cite la dulu..

Noorlaila Mohamed Nor said...

omg!
TKC mcm tu ke?
huaa takutnya
dulu darjah 6 mengidam nak masuk TKC ke STF ke
tp dpt SBP besa je
jadila
campur laki pompuan
n selamat dr ragging2 ni
huhu

iyllienaz said...

laila..
haha..xde la takut mane..dulu masa darjah 6 xtau pon name skolah yg polular2..haha..sian kan??

Noorlaila Mohamed Nor said...

i kenal gak skolah2 femes ni
sbb dh diterapkan supaya struggle utk masuk SBP
tp dasyatla mcm tu
maybe sbb smua pompuan kan
huhu
bila jd senior besla kan
siap ada yg tlg kemas katil
wow best!!

iyllienaz said...

laila..
oh..bukan i suruh hari2 ok..klo i xsempat je..slalu hari2 i buat smua sdri tau..xcaye tnya juniors2 i..i senior yg baek..