Wednesday, December 16, 2009

sedang bersenang-lenang..

salam..
aku xtau nape aku malas sgt nk tules blog ni..
lebih byk membaca tulisan2 korang..lebih byk memerhati daripada menulis di blog sdri..macam2 hal jugak yg jadik..haha..xpelah..masing2 ada pendapat masing2..yg baek dijadikan pengajaran..yg buruk tu buat xtau je la..

sebenarnya..semalam lepas buat exam aku gembira..sbb aku lulus!!!
yeay! haha..xsia2 la aku amek course comptia A+ ni..lulus 2-2 exam..so aku dah ada sijil comptia A+..jangan jeles ek..korang pon ley amek jugak ape..tp kene bayar la..aku amek course ni pon sbb free..benda free mane boley tolak kan..nk2 klo pasal professional course ni..harga ribu2..sbb tu aku xlepaskan..

even byk dugaan masa course ni..tp aku bersyukur sbb smua dah selesai dgn teratur..ade hikmah disebalik semua dugaan dan ketentuanNya..Alhamdulillah..

so aku xtau lagi bile akan berangkat ke jb utk meneruskan cuti..sbb tibe2 cuti sem dilanjutkan smpai 4hb plak..so, aku berpeluang blk jb dulu la sebelum mulakan semester akhir kat sini..

semester akhir??wah..mmg betol..cepat gile aku rasa..tetibe aku terbayang2 lak masa awal2 smpai uitm dulu..mmg zero..xtau sgt pasal life..bile dah start kuar hostel, dok umh sewa, macam2 yg aku blajar..setiap hari mematangkan aku..dah hampir 3thn aku dok umh sewa ni..nk kuar nant mesti sedih gile..

buat masa sekarang, aku still stay kat shah alam..akan jumpe kawan2 aku yg ada kat sini..and yes, aku sebenarnya mmg dah plan nk kuar td..g jumpe hanida gf i..haha..tp tibe2 kilat n ujan lebat plak..tepaksa batalkan hasrat jumpe u..sorry ek..nant i try cari tyme ganti balik..

dan aku lagi kecewa hari ni..sbb elaun praktikal aku xmasuk2 lagi..smua yg patot dpt elaun, duet da abes da pon..tp bile aku call, mmg dye sahkan xde bayaran utk aku pon..pastu aku tnya ape status borang aku..ye la, nk tau nape elaun aku sorang je yg xmasuk lagi..ada masalah ngan borang ke, borang xsmpai ke..pastu dye suruh aku hold kat line..dye sambung smpai 5-6 org yg ckp ngan aku..tapi at last, dye ckp org yg patut tau xangkat call..

so kesimpulannya sia2 je la aku menanti n menghabiskan kredit semata2 xde penyelesaian..esok kena call lagi la gayenya..

aku rindukan pulau laa..jom sape nk ikot aku g pulau plak lepas ni??pulau kapas maybe..

40 comments:

hisham said...

tahniah coz lulus...i nk ikut p kapas..nk ikut..nk snokling ..hehe..bile nk p ni..??
~tq coz slalu singgah blog i..tk cre

jane said...

waaa..bestnye nk g cootiiii
ke pulau mana??

nak ikut...

n tniah juger;)

YobSumo said...

NAK IKUT!!!!!!!!!!

kalau kena masa gerenti aku ikot. Pulau Kapas kat ne eh? ganu ke? hehehehe, lemah geografi pulak.

EH EH, tahniah ya! result best2.

elaun tu, mintak2 dipermudahkan untuk kau.

Jaj@n said...

wahh lulus..tahniah..
BTW, course comptia tu ape..??
free..??

iyllienaz said...

hisham..
haha..mcm dapat cuti je kan nk ikot..

jane..
pulau kapas..boleh je nk ikot..=)

yob..
sejak bile ko lemah geografi??iye2 je ko nk ikot..make sure reti berenang la..haha..bila ko nk blanja aku mkn??

iyllienaz said...

jaj@n..
course ni blaja smua pasal computer n yg berkenaan..nape free??sbb under uitm..smua ditanggung..termasuk yuran exam..

Hans said...

aku pn bru dpt PT loan smlm .. yay ! haha ..

GhOsToNe said...

tahniah cz lulus!!

elaun praktikal???

pg peras ugut diowg okeyh!!!

tengku_fir21 said...

tahniah..
huhu..berjln-jalan di tepi pantai....

Sharif John said...

Pulau kapas pn cantik.... dh penah sampai... mmg plan tahun depan nk layan pulau plak

Zuewairy said...

tahniah2..

nak itot gak~

mr.syazwan said...

cuti sampai 4hb???

ni buat cuti sendiri erk???

hahaha

mr.syazwan said...

cuti sampai 4hb???

ni buat cuti sendiri erk???

hahaha

saypOOL rafhtello said...

jom gi pulau..
pulau asmara..haha..
lajunya naik erl..

iyllienaz said...

hans..
ape lagi..open table laa..haha

ghostone..
ko la tlg aku peras ugut dorang ek..nant aku bg la komisyen..haha

fir..
thanx..haha..saje2 jalan2..

john..
klo next year g pulau, mmg confirm nk ikot..tapi ikot masa gak la..

zuewairy..
jom2..hehe

wan..
erk..betol la uitm start sem 4th jan kan??

rafhtello..haha..pulau asmara la pulak..
owh naek erl xlaju sgt..best lagi naek jet..

nursarah87 said...

pasir putih tepi pantai, ombak laut....(nak nyanyi tp lupa lirik, haha)..


tahniah ya dapat A terer tu,=)

iyllienaz said...

sarah..
haha..menyanyi la pulak..boleh je..hehe
tu bukan A la..course comptia A+ ni mmg ada lulus atau gagal je..yg A+ tu mmg nama coursenya..

Khairi said...

A+? congratsss...

ai shah alam dekat je tu ngn umah sy hehe.

anyway, pulau perhentian is the best!!!

iyllienaz said...

en khairi..
bukan grade A+ la..name course tu mmg comptia A+..cume ada lulus n gagal je..xde grade2..
a'ah..pulau perhentian best kan??

FaizalSulaiman said...

eloo..congratz!!.tahniah2.

tengkiu for following blog online siri tu k.sebenarnya, BAB 1-Pilot utk online novel Oktober 7-the beginning (yg ada 25 episod tu). Then, i sambung ke Oktober..the return (yg ada 21 episode). Plan asal nak wat trilogy. Tapi during episode last, takde followers yg vote utk 3rd installment.haha

so dari biarkan terbuang, i letak mini siri 7 episode-7Hari dan mini siri ni bermula ngan Episod 1.

panjang lak eksplen kat sini.hehe..do enjoy read it okay!

Blog Anuar Kamaruddin™ said...

selamat melapangkan fikiran iyllienaz =D

pal7 said...

seronoknya bercuti..

touyakaruma said...

Nak teka ... program 3P ?

avid gunner said...

lulus course tu nanti gua boleh dapat makwe x?

Noorlaila Mohamed Nor said...

whoaaa patut setia baca blog i
sebab mls updet blog sniri
huhu cepat kan masa berlalu

faiq said...

dpt elaun, kasi aku sket

iyllienaz said...

faizal..
ok2..dah paham..tgh gigih membaca abeskan ni..thanx ek bagi link..gaya tulis mmg hebat..terbaik sungguh..

nuar..
thanx..=)

pal..
xdela seronok sgt..org laen cuti 2bln..illi cuti 2minggu je kot..

toyekaruma..
betol..tepat sekali..

avid_gunner..
haha..bukan setakat ko dpt makwe, gaji pon ley dpt up lagi..

laila..
haha..tau xpe..i mmg mlas nk update blog..

faiq..
haha..klo aku baek, boley la aku bagi..

i'msosupernotcool said...

memang..
beach boysss..
err... girl?

EIPUL said...

wa, bahayanye elaun tak dapat2 lagi.
camne bley jadik gitu?
Takut pulak aku. Sem depan aku praktikal, camne ni...
Huahua

Khairi said...

lol. ingat grade A+ haha.

pulau perhentian mmg best. karangnya, airnya, pasirnya fuh perfect. baru dua kali pergi. dah lama dah.

pak sedara sy siap bawak teropong nak skodeng minah saleh hehehe

Fauzzan Helmy Anuar said...

Illi
=(

iyllienaz said...

imsosupernotcool..
ape2 laa..asalkan bukan bitch..hehe

epul..
tu laa..sian aku..xtau camne ley jadik camtu..

en khairi..
haha..xdela hebat sgt utk dpt A+..hehe..tula..perhentian best snorkeling..aman je dok sana..

mie..
nape sedih2 ni??ok x?

touyakaruma said...

mana aci ko lulus ... aku dulu failed kot .. satu kelas semua failed. Tapi aku ambil CCENT

hans said...

tahniah weih lulus

YobSumo said...

Khairi dah start dah. hahahahah.

sorry lah bz benar lah lately ni, entah bila nak keluar makannya yek.

eh aku reti berenang tau, perot aku kan mcm pelampong. huahahhahaha

iyllienaz said...

touyakaruma..
haha..nk wat camne aku dah lulus..ko fail, xley resit ke??

hans..
thanx..ko pon congratz gak dapat sambung..

yob..
haha..klo reti berenang, ley join..owh, aku da smpai jb dah pon..hehe

touyakaruma said...

tak boleh laaa nak Resit ... CCENT tak boleh ... Compitia jer boleh

iyllienaz said...

touyakaruma..
haha..sian gila ko..tapi aku lulus tanpa resit..kawan aku yg amek CCNA ngan xilinx pon boleh resit..

hafizshinchan said...

pulau perhentian beb
superb
tapi musim tengkujuh ni off season. cuti

iyllienaz said...

hafiz..
perhentian dah pegi..nk try pulau yg laen2 pulak..tp btol la..mmg perhentian lawa kan..bukan nk g now..tunggu hari cerah dulu..hehe