Thursday, January 21, 2010

hidup bagai terhenti..

sejak kebelakangan ni, hati aku mmg xtenteram..ada 1 masalah yg betol2 buat aku pening..ade sape2 ley ajar aku statistical toolbox??bile aku tnya, smua jwb xtau..tlg la ada sorang pon jadi la yg sanggup jd cikgu tusyen aku..aku jd serabut bila stuck kat situ..mmg selama ni aku belajar sendiri and tru internet..tp bile masuk statistical toolbox tu aku dah betol2 penat nk phm..xphm langsung ni..mane aku xtensyen..

yobsumo beriya2 suruh aku bunuh diri sbb ketensyenan yg melampau tu..ade ke suruh tinggalkan wasiat utk dye..harta pon xde, nk wasiat ape??

sbb aku asek pikir pasal statistical toolbox tu dan dah start stress, aku bawak diri g tgok movie..minggu ni je dah 2 movie aku tgok..1st sekali ahad malam aku tgok avatar.. and yg 2nd ptg td..tgok spy next door..

yg kelakarnya, movie petang td pukul 2.20pm..kitorang smpai jusco bukit raja dlm 2.15pm..sorang mamat india ni jaga kaunter..bile dah pilih movie, biasala orang xramai weekdays kan..pastu dye suruh bayar rm30 sbb kitorang ada 3org..maknanya sorang rm10..bile ckp kitorang student, ada kad m3x, dye ckp movie baru mmg xde student price..ohh..ok..sebenanya aku tau dye tipu..tp malas nk gaduh..

lepas tu, dye xbagi tiket pon..dye kate xpe2, nant masuk je pastu duduk lah kat tempat yg kitorang dah pilih tu..nampak sgt dye nk songlap duet tu..pastu dah kawtim ngan kawan dye yg jaga tiket tu..kawan aku muke dah blur2..kata dye dlm hati, penah ke beli tiket movie tapi xdpt tiket??haha..

lepas tu, selamba je aku cakap.."kitorang nk tiket tu sbb nk buat kenangan"..

amek ko..terdiam mamat india tu..padan muke..terpaksa dye print tiket..ko ingat senang2 ley tipu perempuan melayu terakhir mcm kitorang ni??

p/s:esok nk g tgok adnan sempit plak..
yob jangan harap nk dpt ape2 harta wasiat..

34 comments:

yoe said...

cekadak betol mamat kaunter tuh.... boleh kena fired tuh!!

NICK IRFAN said...

wakakaka ade ke nk pi tgk wayang tp x kasi tiket??? adoi... nk menipu jer ammat india ni! haha eh! yoe mne leh fired kan dia dh hangus?? ops! terlepas ckp suda... hehe

i'msosupernotcool said...

nice one la..
amek ko machaaa...

WiraTLC said...

HII... salam kenalan...jom join contest sy... http://wiratlc.blogspot.com

Hans said...

pggil polis tggkp mereka2 itu ..

Zuewairy said...

fuyooo.. gaduh jer.. ade lak xde student price.. nak makan duit kat dia la tu;)

touyakaruma said...

Kesian betul aku tengok ko , asal tengok wayang jer mesti ada masalah ..

haritu Pak Cik silap time kan ?

HafizChan said...

adnan sempit? say no to cite melayu, heh.

hmm, pandai gak taktikal nak kebas duit tuuuh. heh

Khairi said...

ler ada juga mahu tipu mcm tu. tak baik btol.

laila said...

wahh sukati dia je tamau bg tiket
cis!
tp alasan yg bagusla
nak buat kenangan
hahaa

k.A said...

harus report kat boss dia ni.

Judiene said...

selalu ko g tgk wayang mst ada insiden kan
dlu berebut tempat
ni psl tiket plak
uhuhhuhu

iyllienaz said...

yoe..
tolonglah pecat orang tu..haih..

nick..
haha..erk..da terlepas ckp, xley nk watpe la kan..haha

imsosupernotcool..
tu la..padan muke dye..

wira..
thanx read my blog..=)

hans..
alamak..smpai panggil polis ke??

zuewairy..
tau xpe..sepatutnya weekdays b4 pukul 6pm mmg student price..cis betul dye tu..

touya..
a'ah..sian kan..asal tgok wayang ada problem..

hafiz..
haha..nape xley tgok??semua paksa illi g tgok adnan ni..

khairi..
ada je..now ni, ramai org guna jln yg xelok nk idup senang..

laila..
klo xckp camtu, dye mmg xnk bg langsung..

k.a..
jap g pegi report la..hehe

judiene..
betul la..mungkin lepas ni tgok cite kat umh je la..ada je problemnya..

Mohd Fakhrurazi Jamaludin said...

nasib baik ko xbuat macam iklan maxis tue kan?yang ada mamat gemuk pastu kawan-kawan dye nyorok blakang dye nak masuk tgk wayang.hahaha

jejaka anggun said...

pandai pun.....

GhOsToNe said...

dh tgk adnan sempit??

besh x??

hisham said...

dh tau mamat tu tipu asal x komplen jer???..

YobSumo said...

cis. nak tipu u!

menari lah zapin dulu!

iyllienaz said...

razi..
kawan aku xde yg badan besar sgt nk cover yg laen..

jejaka anggun..
yup..bijak kan..

ghostone..
tgok mlm td..kelakar jugak cite dye..tp bab2 adegan qeqah tu xpatot tunjuk kot..

en hisham..
sbb masa tu movie dah nk start so, mls nk pikir byk2..otak pon searbut gile..

yob..
haha..dye reti ke menari zapin??u pon belum tentu tau..

jane said...

agagagagga
ade gak org camtuh..

hak3

kawie2020 said...

mamat kaunter tu memang keling tol...

hehhehehhee... nasib baik korang semua pompuan yg bijak kan.. hehehhehehe

.millalara. said...

heee.. yang ohh,, i mmg menyimpan hobi mensimpan tiket2 ohh :)

tak tgk lagik spy next door! best x? msti klaka kan..

cik CumeY said...

balasah jerk mamat tuh...err...iyer ke?hahahaha

NICK IRFAN said...

tu la terlepas ckp suda tp sy kata tu khas utk mamat kaunter tu jer.. bkn untuk komenter lain,... minta maaf..

Kapten Luffy said...

penipu mcm tu mana tahan nak keja lama2 kan

iyllienaz said...

jane..
zaman now ni ada macam2 org..

kawie..
boleh thn jugak bijaknya..hehe

milla..
simpan la byk2..hehe..spy next door not bad la..

cc..
hehe..tunggu cc belasahkan la..haha

nick..
xpe2..smua paham..dun worry..

iyllienaz said...

luffy..
hmm..tp smalam masa tgok adnan sempit, dye still keja kat situ jugak..

Mr.Clive said...

ish ish ish...xbaik pikir nak bunuh diri ni...susah mane pon hidup,kene trus berjuang :)

Mr.Clive said...

i ade satu quote dari move Rocky untuk u.a very good one!

"Let me tell you something you already know. The world ain't all sunshine and rainbows. It's a very mean and nasty place and I don't care how tough you are it will beat you to your knees and keep you there permanently if you let it. You, me, or nobody is gonna hit as hard as life. But it ain't about how hard ya hit. It's about how hard you can get it and keep moving forward. How much you can take and keep moving forward. That's how winning is done! Now if you know what you're worth then go out and get what you're worth. But ya gotta be willing to take the hits, and not pointing fingers saying you ain't where you wanna be because of him, or her, or anybody! Cowards do that and that ain't you! You're better than that! "

avid gunner said...

report psl india tu kat bos dia...merasa skit..

Wanie-san said...

motif!!!mamat india 2 memang saje cari pasal nak suh wani belasah die!!!emo ni..emo ni..

hans said...

apa kejadah malas giler si india tu?
len kali ko sound jer direct dkt dia
cakap dkt dia kalau malas jgn keje situ

Dak Wan said...

Statistical toolbox tu dengor nama jewr pon teman dah gerun. Macam ngeri jewr.... Tapi, tu sebenarnya apa eh? Tu guna untuk kira berapa banyak pomen guna toolbox ke?

iyllienaz said...

clive..
thanx for ur words..really appreciate it..terharu wey..

ag..
akan ku report nanti..

wanie..
sila lah belasah dye..g je bukit raja tu..mesti ada..

hans..
dye bukan malas..tp dye nk amek duet tu..

dak wan..
statistical toolbox tu ada dlm software matlab..hehe..