Tuesday, January 5, 2010

perkelahan port dickson sekali lagi..

salam 1 Malaysia..

after final exam sem lepas, aku dan beberapa budak2 kelas mmg ada plan utk g port dickson..bermalam kat sana n berkelah..walaupun b4 dis dah pegi situ dan diceritakan di entri ni, kami tetap nk pergi lagi tetapi dengan org yg berbeza pula..xseramai dulu(terlampau crowded) nant ada yg dipinggirkan..haha

disebabkan aku abes exam lagi awal dpd dorang, aku plan blk jb kejap n blk s.alam semula on that day yg plan utk g pd..ktorang plan g PD on 14th november..so, masa tu aku amek tiket from jb pukul 11..aku ajak adek aku join g PD sbb dye mmg suke gile mandi laut..

dalam pukul 10 malam kitorang berkumpul di kondo kristal ada sedikit briefing n doa..17 orang semuanya menaiki 4 kereta..

gambar2 semasa dalam perjalanan..

kami smpai dlm pukul 12 lebey setelah melalui higway elite, utara selatan dan highway port dickson..

kami terus mendirikan khemah setelah memilih tempat yg sesuai..

masing2 terlampau lapar dan xsbr utk makan bekalan yg telah dimasak n dibawa sendiri..

setelah masing2 kenyang, smua berpakat utk main permainan galah panjang..nampaknya skill semasa sekolah rendah telah digunakan dengan begitu baik sekali..tidak dinafikan, kedua-dua kumpulan rancak berbincang mengenai strategi yg terbaik bagi mengalahkan pihak lawan sebelum permainan bermula..

setelah masing2 semput dan xcukup nafas, agenda seterusnya ialah bbq kerana semua sudah terliur dan mengidam utk makan ayam bbq..

sambil membakar ayam dan menunggu ayam masak..ada juga yg menjadi penghibur menyanyikan hampir beratus lagu..sehinggakan ramai yg sudah terlelap2 kerana didodoi oleh suara2 merdu sumbang mereka.

setelah kenyang dengan ayam-ayam bbq, yg perempuan lena dibuai mimpi dan yg lelaki gagah berjaga utk keselamatan yg laen..

selepas solat subuh, semua sudah xsabar lagi utk menerjun ke air laut..masing2 teruja nk naik banana boat..so, 2 banana boat utk bawa kami dan 3kali jatuh..bile dah jatuh tu, nk naek balik banana boat tu la yg paling susah..masing2 berat dah la bertan2..yg paling berat bontot la paling susah nk naek atas banana boat tu semula..haha

lepas naek banana boat, semua pakat berendam kat dalam air..pukul 11lebey baru smua naek n mandi utk bersiap2 blk..





masa sebok2 bergambar before nk balik tu, tiba2 nampak seorang perempuan dalam lingkungan usia 40-an, sedang sebok membelek2 sesuatu di atas tikar yg dibawanya utk berkelah..terkejut kitorang..

rupa2nya dye ngah tanda paper final exam uitm..huhu..kitorang dapat detect sbb tgok buku jawapan yg colour kuning tu..haih..tyme berkelah pon menanda jugak..cuba bayangkan klo sape2nya buku jawapan exam tu tercicir or terkena air laut atau tahi burung kat bawah pokok tu..kan dah susah..


sebelum pulang, lunch di port dickson..gerai yg betol2 opposite tanah perkuburan..then bila dah kenyang, bertolak pulang ke s.alam..smpai umh dalam pukul 5lebey..eventhough penat, tapi aku rasa trip kali ni agak best sbb cuaca tyme kat pd tu elok je..bila dah on the way balik kat high way baru start hujan..Alhamdulillah..perkelahan yg memberi kenangan utk disimpan dlm pale otak masing2..hehe

57 comments:

FaizalSulaiman said...

warghhh cambest je pd.blom pena sampai lagi sini neh;)

FaizalSulaiman said...

warghhh cambest je pd.blom pena sampai lagi sini neh;)

Sharif John said...

Whoa... teringin nak pegi pantai...

jane said...

hai....

pi PD????
wahhhhhhh sgt best...dah lama aku tak ke sana...huhu...
teringt ms aku g PD dulu kitrg dok umah bnglo yg disewa khas kat tepi pntai..best giler...

yg tak le lupa..ade mat salah tolong angkat aku sbb kaki aku v=crem mndi lama sgt...huahauhauahau

sYukCurZ said...

wah! bestnya camping..

Qarl said...

iylli

siyes mmg cool gile

i'msosupernotcool said...

erk.. i do need a holiday..
urghhh

N@dhir.. said...

wah awak best nye..lain kali ajak orang tau..em..best2!!

Judiene said...

wahh percutian bersama rakan-rakan
what else to love?
hehehe
=)

touyakaruma said...

Apa nie ? Gi PD tak ajak ?

saypOOL rafhtello said...

klu banana boat tu xbayar aku dah naik sejuta kali dah..sangat2 best!!

je who? said...

tu kedai yg nasi lemak die sedap gile tu kan ? aku rase ade satu je gerai depan kubur.. huhuhu.. ke ni kt kubur lain ?

Zuewairy said...

adusss,,

bestnya..

mcm2 kanak2 power root;)

Khairi said...

seronotnya. best2.

k.A said...

wah,bestnyaaaaaaaaaa!

ber_uwang said...

tak ajak uncle pon..

iyllienaz said...

faizal..
xpenah smpai ke??pegi la klo boring2 n tenangkan fikiran..hehe

john..
hehe..bro selalu panjat gunung, pergila pantai plak..

jane..
haii..wah siap rent bungalow lagik..kitorang dok dlm tent je kot..hehe..siap mat saleh tlg angkat lagi..xde kenyit2 mate ke??

syuk..
xdela camping sgt..hehe..klo camping tu bunyik mcm dlm utan je..

qarl..
yeahh..agak cool la jugak..

imsosupernotcool..
oh ko kan dah 2bulan cuti..tapi aku lupe ko keja kan tyme cuti??patotla..g la vacation sekali sekala..hehe

n@dhir..
ok2..nant laen kali korang semua akn dijemput..haha

iyllienaz said...

judiene..
yup..mmg seronok la kan..cuti ngan family pon seronok jugak..

touya..
aku ajak la..ko yg jual mahal..cis..

saypool..
haha..malangnya berbayar..terpaksa la ko naek sekali dua je..haha..beli lah 1 wey, pastu ko ley naek berbillion kali..hehe

je who?..
oh..aku nmpk situ la kuburnya..xround2 lak kubur laen yg ada kat pd tu..hehe

zuewairy..
jgn jeles..kanak2 power root pon boley lah..hehe

en khairi..
mmg best pon..hehe..

k.a..
best sgt..=)

uncle berwang..
ohh..uncle busy la mase tu..so, xnk jeleskan uncle yg kitorang g without uncle masa tu..terpaksalah rahsiakan..hehe..next time mesti ajak uncle..

Dak Wan said...

Arghhhh..... naper tinggalkan aku! Uiks? Silap komen box. Adeiii..

NOOR FATIN said...

bestnya g pd!!
waa
xpnh pegi lg

Hanida Lavida said...

salam satu kaum :p

satu malaysia mesti ada malay, indian, chinese, dusun, asli, bajau, christian, macam-macam lagi.

haha!

Kapten Luffy said...

giler syok!

Kapten Luffy said...

giler syok!

Firol said...

ni betul betul berendam

Mohd Fakhrurazi Jamaludin said...

boleh i tanya...apsl adik ko posing cam bapok?wakakaka.

iyllienaz said...

dak wan..
haha..saje je tinggalkan..

noor fatin..
boleh thn la bestnya..try la pegi sekali..

hanida..
haha..i tau u mmg suke bab2 berbilang2 ni..

ah fatt..
syok jugak la..hehe

firol..
haha..berendam sampai selsema balik tu..

iyllienaz said...

razi..
ala..macam ko gak masa sekolah..gmbr smua bapok2 je..

NICK IRFAN said...

wow!!!!!!! best giler... haish jelez tgk awk... best dpt mandi laut..

p/s=nanti kalu nak pergi ajak la sy jgk? nk join korg cambest jer tgk hahaha

Mr.Clive said...

heeee
penah naik banana boat tu! :P

jejaka anggun said...

dah lama x gi PD. cam geli nak mandi pun ada gak sebab kotor. hehehe.

mr.syazwan said...

FUUUUYOOOOOOOOOOOOOOOOO


BESTNYAAAAA.....

tapi aiyak PD kotoq kannn...

huhu

iyllienaz said...

nick..
ok2..sila join ya??

clive..
banana boat best..hehe

jejaka anggun..
agak la..tp xde la kotor sgt..mmg beza la ngan air kat pulau..biru je..tapi tu pon kena spend duet lebey sket la..

wan..
a'ah..xdela kotor..cuma air dye colour xcantek mcm air kat pulau2..=)

Noorlaila Mohamed Nor said...

haha comelnya gmbr yg tangan je nampak tu
badan semua dalam air

iyllienaz said...

laila..
haha..dorang mmg ada je idea nk wat keje2 gile..

avid gunner said...

woa..xtau lak gi pd bole jadi best camtu..

iyllienaz said...

ag..
haha..ko mane nk pegi pd tu..sket pon ko xpandang..

Insan Biasa said...

best gila....

:: Bu Boyz :: said...

happiness.......

kawie2020 said...

best nyer camping tepi pantai.. hehehhehehe.. jeles kawie nih.. lama x camping nih.. gian arr plak..

Fyzal said...

pergh.. sekali sekala layan piknik camni ngan kawan2 memang syok..

teringat masa pulau pangkor moment ngan best friends.. tp takde letak kat blog.. rugi2..

selamat berhujung minggu yg makin menghampiri.

iyllienaz said...

insan biasa..
thanx read my blog..=)

bu..
=)

en kawie..
g la ajak kawan2 camping if ada masa terluang..hehe

fyzal..
yup..moment ngan kawan2 mmg best..laa..letak la kat blog klo rajen..nk tgok gak pic2 kat pangkor..xpnah g lagi..thanx..nice weekend too..

Ries Lee said...

dah lame tak pegi pd..

.millalara. said...

pd mlm2 best! org yg sgt tak ringan sprti i nih sgt azab okeh nak memanjat banana boat! haihhh~

rathiqah azmira rosli said...

hohoho

sgt besh
sgt berkualiti masa yg digunakan

waaa teringinnnyee


dah lama tak mcm tu ngan mmbe

syahza said...

alamak, teringin la nak naik banana boat tu..

iyllienaz said...

ries lee..
ohh..try la pegi tempat berkelah laen plak..xde beza pon pd dulu ngan now..

milla..
haha..u xringan ke??i rasa u lagi kecik dr i kot..hehe..

rathiqah..
hehe..buat la activity ngan kawan2..kitorang pegi pon sbb nant tyme dah keje, xde masa nk kuar lepak sama2 lagi..

syahza..
u should try..haha..best oo..

faiq said...

pasni pergi khemah kt utan la k..

iyllienaz said...

faiq..
eley..ko jeles kan??haha

Mr.Clive said...

salam 1malaysia!

NICK IRFAN said...

eh entry bru xde ker? hehehe

hafizshinchan said...

Banana Boat tu memang best...laju2 tetiba jatuh dalam air

seKut taWar said...

best arr..jeles2..xdpt pegi pd agi..huuhu

azzaliena suziantie said...

sayang ku ili.
thanks tau menghantar kitarunk.
heeheee

u cute...
gerammm gileee :)

iyllienaz said...

clive..
haha..bosan ek dok kat blog aku??

nick..
byk hal..xdpt nk wat entri lagi..

hafiz..
lpas ni nk g phuket plak laa..wat buggy jump..haha

sekut tawar..
oh..pegi la wey..hehe

azza..
ohh..xde hal laa..hehe..ko pon cute jugak..good luck exam..blaja2..haha

deusXmachina® said...

paling best banana boat tu...wuhuuu

erk888.blogspot.com

Boneka tak sakit said...

asal bbq2 je ayam !

adesh nampak seronok sunnguh
tb2 aku rasa mcm nak dgr lagu genearsi ku oag :P

aku dah tua kut xgenerasi korang

iyllienaz said...

deusXmachina..
haha..banana boat seronok sbb tiba2 je jatuh golek2 dlm air..

boneka..
mmg seronok..sbb g ngan kawan2 kan..tua ke muda ke masing2 ada hati dan perasaan..so, kena cheerish n hargai life sebaik mungkin..hehe