Monday, January 4, 2010

salah siapa??

salam malaysia kawan2..

arini disebabkan xde air 1 blok n 1 hari suntuk, aku terus ambil keputusan bergerak ke umh piko utk mandi n solat kat umh dye..slepas wangi n solat, piko ajak aku join dye n classmates utk tgok movie bersama2..disebabkan aku bosan dok umh sorang, aku pon xkesah nk join dorang..

dlm pukul 6.30ptg, kami melangkah masuk ke sunway pyramid utk beli tiket movie..we decided to watch alvin n da chipmunks 2..pukol 7.30pm..sementara nk tunggu tu, kitorang g dinner n solat maghrib..

lepas solat, terus jalan laju2 masuk hall 5..seat kitorang G6 smpai G10..malangnya, bile smpai kat tmpat tu, dah ada org duduk..ada abg tu ngan wife n ank dye..erkk..kitorang salah masuk hall ke??aku pelik sbb muke abg tu xde rasa bersalah lgsg..so aku assume yg aku silap masuk hall..

aku kuar blk hall utk tgok betul2..betul ke aku masuk hall 5??sah2 la betul..ni bukan 1st tyme aku tgok movie..smpai masuk hall silap..confirm2 abg tu yg salah..aku dgn sopannya ckp kat abg tu yg seat dye duduk tu kitorangnya tempat..

abg tu ngan megahnya ckp tu tmpat dye n siap kuarkan bukti tiket dye..aku pon mintak la tiket dye utk tgok dgn lebih dekat lagi..bile aku tgok, mmg betol tiket tu hall 5 and seat G7 smpai G9..

aik..xkan la ley print ticket smpai 2 kali kan..aku terus terperasan yg sebenanya ticket abg tu pukul 5.30pm..aku dah mula sangsi..dalam hati aku, duk berpikir..now ni 5.30 atau 7.30??rasa2 aku solat maghrib tadi..bukan solat asar..solat asar aku dah buat kat umh td..

dua tiga empat kali aku pandang jam aku..kot2 jam aku cepat 2 jam..mmg sah la now pukul 7.30pm.."abg, ticket abg ni pukul 5.30pm..now pukul 7.30..so, mmg kitorang berhak utk dok sini la.."

abg tu ckp dye xkan bg seat tu kat kitorang..nk jumpe management..dye ckp, dye beli ticket kat counter mintak pukul 7.30..pekerja yg jual ticket tu yg salah tekan..cara dye ckp klo baek2, xpe jugak..ni nk marah2..satu hall tu dah pandang drama kitorang..sape suruh dye xdouble check ticket dye masa lepas beli ticket kat counter..pastu menyusahkan orang yg innocent mcm aku ni..

aku mls la nk gaduh2..klo ada banyak seat kosong, aku xkesah sgt, aku ley suka2 hati duduk mana2..masalahnya yg kosong 2row dari depan je..haih..kakak tgv tu datang suruh dorang ank beranak bangun n bagi kitorang duduk, tp abg tu still tak bg ank isteri dye bangun..dye g settle kat luar ngan akak tgv tu..

aku dah malas nk pikir, terus g duduk kat tmpat kosong yg tinggal which is 2nd row from depan ngan piko sbb movie dah start..yg laen dok kat belah tepi..5minit lepas cite tu start, abg tu suruh ank isteri dye bgon n kluar..kawan2 piko pon g la duduk kat tempat kitorang tu..aku n piko dah malas nk bangun..dok je kat 2nd row..mood aku dah hilang utk duduk kat tempat bertuah row G tu..

lebih2 lagi aku kesian sebenanya kat ank2 dye..tapi disebabkan abg tu megah n bongkak sgt nk marah macam tu bukan salah dye, aku naik menyampah..mmg padan muka la korang kena keluar..ape salahnya cakap elok2 n ckp sorry sbb tu mmg slh dye..bangun je la duk kat 2nd row, tapi xnk gak mengalah..iye..aku paham mayb dye nk bagi yg terbaik utk ank n isteri dye..tapi patut ke hak aku dan rakan2 diketepikan??

moral of the story, make sure check ticket anda lepas beli ticket..xkesah la ape2 ticket pon..ticket bas ke, ticket movie ke..

klo korang, ape yg korang buat if jadi abg tu and betol ke tindakan aku tu??aku rasa bersalah sbb ank dye kena kuar hall tu td..haih..

*gambar xde apa2 kaetan..

39 comments:

saypOOL rafhtello said...

xkan la kaunter salah..
sian plak kt anak2 dia kan..

mr.syazwan said...

aduhhhh

kalau wan pun da panas da klau jumpe org mcm tu..

mujur ang ni jenis penyabar...

bgs2..

huhuhu

hisham said...

salah org tu ler...hehe..
ni air xde cmner u istinjak..?hahaha

Mohd Fakhrurazi Jamaludin said...

motif gmbr?hahaha

Judiene said...

wahh
dramatik btol insiden ko neh
kalo aku la, mmg agak kebengangan ngn care abg tu
maybe dia tgk ko pompuan, lg sng r dia nak bantai
tp seb bek gak ko tak gadoh dlm tu
kalo x, cter ko plak yg dowg tgk
hahaha

BuLaN iTu aKu said...

kalau bulan jadi kamo..
bulan bakar panggung tu uhuhuhuh

Zuewairy said...

hohohhohoho;)

xpatut2 dia buat mcmtu;)

rasanya tindakan anak muda lbh baik drp warga emas;)

yoe said...

mode baik: xpe la illi... u x salah pon ..u cuma petahankan hak u... abg tu pon sebenarnya bole lagi bagi anak bini die tengok that muvie asalkan dia x ego dan pindah je seat depan tu...

mode jahat: u tau x illi.... i rasakan sebenarnya abg tu terlepas waktu tayangan jam 5.30pm tu...then dgn keyakinan yg very the over..... dia dgn selamba badaknya mencuba naseb pakai redah je masuk hall utk tayangan 7.30pm dan telah bersedia utk berdrama.... huh :P

je who? said...

ahh abang tu tipu je doe.. walhal die sebok shopping smpai lupa masa.. then dan2 je nak buat isu tgv salah tekan.. bodoh.. dah tau salah tekan suruh laa die kuar kan tiket baru on the spot.. xke bangang.. ahh g mampos doe.. orang sial kurang hajar mcm tu ko jgn bg muka.. org ckp baik2 lg nak mcm sial.. bapak yang bangang.. malu je isteri n anak die.. eh aku plak emo lebih... muahahhahaha...

abe long said...

wow bulan!!!
trus nk bakaq tuh
betol ke ko wat mcm tu bulan?
wakkakaka

ejans said...

hahaha macam nk sepak je brader tue.. xpe.. kalau jd u, biar lah meroyan, tarik2 rambut dgn dia pon.. tetap nk seat tu.. haha..

k.A said...

apsal mcm byk je blog aku baca cite psl kampus diorg takde air?
hahah
simpati la kat korang.heh,aku takleh la dgn org yg tak reti nak ckp elok2 nih. serius tak boleh blah.

iyllienaz said...

saypool..
tu la..aku pon xtau patut slhkan sape..aku pon rasa sian kat ank dye..

wan..
haih..malas nk besar2kan hal lagi..terpaksala bersabar..

en hisham..
now dah ada air laa..siang je xde air..isy..

razi..
sah2 ko buta..aku da tules kan xde kaetan..haha..maknenya saje nk bg ko tengok..

judiene..
haih..tau la aku pompuan..tp if aku gadoh ngan dye, nant 1 hall xdpt tgok movie..haha

bulan..
haha..garang betol..nant dah bakar, xdpt tgok lagi movie kat situ..hehe

zuewairy..
haha..dye warga emas ke??muda lagi kot abg tu..anak kecik lagi dalam umur 5-6thn..

yoe..
mood baik: tu la..klo dye cakap sorry td, xde lah i bengang sgt..ni siap marah2 pulak mcm i yg bersalah..walhal dye yg dah silap..
mood jahat: tau xpe..i pon rasa dye mmg dah lewat nk tgok yg 5.30..masuk kol 7.30 sbb nk tonjolkan kehebatan dye utk berlakon dgn harapan ada org nk ajak dye berlakon filem..haha

iyllienaz said...

je who?..
aku pon rase dye dah terlewat n masuk kol 7.30 sbb nk tgok gak movie tu..klo aku jd wife dye, aku bgon awal2 sbb dah tau husband dye salah..tp wife dye pon muka confident..so, terima je lah..

abe long..
uhh..nk bakar kena ada skill..haha..klo x, terbakar diri sendiri..

ejans..
haha..sepak kan dye utk i..nk gadoh2 tarik rambut dlm hall??haha..esok front page metro la jawabnya..

Ries Lee said...

penat bace panjang2 sekadar nak cari kaitan dgn gambar2 tu..aduh.
huhuhu...

iyllienaz said...

k.a..
aku xdok dalam kampus la..yg xde air ni blok apartment aku..hehe..tu la pasal..klo ckp elok2 xpe gak..

NICK IRFAN said...

bg sy yg salah bkn awak dan abg tu... yg salah!!!! ha!!!! kakak yg jual tiket tu la!!!! cait! giler la... keje cuai... kesian kat abag tu dan awak jgk.... kakak kaunter harus dipersalahkan!!!!!

avid gunner said...

siot..aku dah pelik apa jadah gambar tu buat kat situ...

bagus la ko. kalau aku dah lama aku maki brader tu.

iyllienaz said...

ries lee..
alamak..gambar sekadar hiasan..alaa..macam tulis surat cinta n ada lukis bunga2..haa..bunga2 tu la ibarat gambar yg diupload tu..haha..xde kaetan ngan tulisan..

nick irfan..
haha..kakak jual tiket tu salah..tp xde bukti..bukti yg terang lagi bersuluh adalah kesilapan abg tu xcek tiket dye bile dah bayar..betol kan..

ag..
gambar tu utk memberi ko gambaran n skill utk tarik atm machine..haha..oh..aku xsanggup nk maki org tu sbb ada ank dye..malu la dye nant..

EIPUL said...

annoying gila bro tu. Patutnya dia cakap baik2. Rasanya yang salah budak jual tiket tu sebab dia yang mulakan semua ni. Betul tak?

apa2 pun, chill je k. Happy new year by the way. =D

touyakaruma said...

Emm confirm salah abang tu . Dia tak check ticket tersebut ? Biar betul ?

Takda sebab dia nak main marah-marah , nanti akan jadi ikutan untuk anak-anak dier.

Klu ko fikir ko kesian kat budak-budak tu , ko lupakan jerlaaa mereka belum tentu enjoy the movie bila ayah diorang marah tak tentu pasal.

Blog Anuar Kamaruddin™ said...

haha...nuar sekali je ada pengalaman salah masuh panggung, mujur di awal cerita =D

Fauzzan Helmy Anuar said...

Illi
Welcome to new semester too...
Hehehehehe

Kalo Mie jadi Illi
Mie jerit aje
Cakap abang ni nak apa-apakan saya
Security!!!
halau orang ni keluar
Hahahahahaha

syahza said...

pergh kalo aku la, mmg aku kerjakan cukup2 x kira la kesian ke x anak2 dia tu..

aku lg kesian sbb diorg dpt bapak macam tu.. huh..

ekekeke..

JMR said...

laa..korg ke yg bising2 tu semlm?..hehehe..sabar je la..cian kt abg tu..tp kalo aku kena cam ko nih, mau aku maki2 je bro tu. salah dia act coz tak dabel check tiket..ank2 jadi mangsa..

Mr.Clive said...

cian dier...ehehehe :P

.millalara. said...

yup yang,, kalau tgk budak2 tu,, mustilah timbul perasaan kesian.. tp bila dah ayah diorg act mcmtu,, haihhhh... teruslah rasa mensampah kan.. hmm.. kamu tiada bersalah sama sekali ohh :)

Jard The Great said...

ego beb.. ego..... eehehe

FaizalSulaiman said...

sabar la ye iyllie. kalu kita pon kan, lepak gak la. bengang..,kuar panggung. sumpah seranah gakla abang tu, tp dlm hati.

iyllienaz said...

eipul..
ntah..nk salahkan sape pon da xtau..masing2 xnk ngaku salah..ya right..chill saje..happy new year jugak..

touyakaruma..
haa..betol..sape suruh dye xcheck ticket tu..hmm..klo aku jd ank dye, aku pon xsuke bapak aku baran2..

nuar..
hmm..ye ke..mesti klakar bile ingat balik..hehe

mie..
wah..tu mmg drama betol la kan..ley jd best actress illi camtu..

syahza..
ya la..sian dorang dpt ayh camtu..tp nk wat camne..kena terima jugak la kan..mayb their dad need to change his attitude..huh

JMR..
haa..kitorang la yg wat kecoh semalam tu...tapi abg tu xcek tiket sape suruh..kan dah malu sdri..

clive..
kesiankan..siapa yg malu??mereka dan keluarga mereka..

milla..
hmm..menyampah gile kan..

jard..
terlampau ego jadi la camtu..

░♥si lampu neon♥░ said...

aku puas mengaitkan gambar2 tu hahaha

faiq said...

kalau aku..mmg aku x jd abg tu.. :)

kawie2020 said...

betul tuh.. ape2 pon kita mesti check tiket yg dibeli agar tak menyusahkan org lain dan diri kita sendiri...

jejaka anggun said...

bengong betul abang tuh.... penah gak salah masuk hall tapi selamba jer kuar balik xder plak nak tengking ke apa.

iyllienaz said...

faizal..
dalam hati je la yg mampu..nant jadi kes polis plak kan..haha

si lampu neon..
akhirnya xde ape2 kaetan..hampa x??hehe

faiq..
aku harap ko akan jadi mcm tu..haha..kejam kan..

en kawie..
yup..pengajaran buat semua..=)

jejaka anggun..
dye salah masa masalahnya..dah xboleh nk tlg la kan..

Dak Wan said...

Kalau teman mood baik, teman cakap pelan-pelan kat abang tu... abang ni pondan ye? hahaha hanya yang bacul jewr, berani pada yg lemah.

iyllienaz said...

dak wan..
wah..haha..dye da ade anak..xkan dye pondan plak kan..

hafizshinchan said...

biasalah. ada manusia akan takut ntuk ngaku salah. kekadang diorang ada ego. ego pejadahnya kalo dah bengap tu, bengap jugak...

btw best ke cite tu? nasib baik cite alvin & chipmunk...kalo cite transformer, mahu kau lagik hangin kan? eh

iyllienaz said...

hafiz..
best gak la cite tu..tu la..naseb baek bukan transformer kan..hehe