Tuesday, January 12, 2010

semuanya dalam 1entri sahaja..

hari ini aku paksakan diri untuk menulis sebanyak yang boleh..sebabnya, aku tahu yang aku bakal menjadi seseorang yang akan jarang update..entri ni mmg panjang..xtau la korang rajen baca ke x smpai abes..haha..klo malas pon xpe..

kelas aku dah pon bermula sejak minggu lepas..tp cuma 1 kelas sahaja yang lecturer masuk, iaitu hari khamis..aku xtau la nape kelas yg laen lecturer xmasuk lagi..mungkin sebab lecturer tu xdpt lagi timetable..hehe..

dan 1st class tu la, aku dah ada assignment..sem ni, tanggungjawab aku begitu berbeza dgn sem2 yg sebelum ni..walaupun xde final exam, tp aku kena struggle sehabis boleh utk dptkan cgpa 1st class..final year project aku la yg menjadi taruhan..sbb paling byk jam kredit..kepala aku dah pening dan mata aku mcm dah start saket..setiap sem mesti kena saket mata ni..

kelas aku xbyk pd weekdays tp full tyme weekend and ada kelas selasa malam pulak..naseb baek aku xde bf..haha..mcm kawan2 aku yg laen, dorang smua frust xdpt g dating time weekend..aku gak yg rilex g kelas senyum2..haha

ape yg aku buat time weekend aritu??sepatutnya ada gathering dengan titans ari sabtu kat loaf pavilion..tp dorang batalkan last minute sbb ramai yg cant make it..so, aku msg fhad and confirmkan yg aku join dorang g sungai gabai..sbb aku xbawak camera, aku mmg xde langsung gambar2 kat sana..but seriously enjoy aritu ngan dorang..tu 1st tyme aku jumpe smua org..penah baca blog dorang sket2 je..thanx guys sbb jemput n blanja ayam bbq tu..=)

dan sempat jugak celebrate bufday cc kat alamanda before blk s.alam..dan akibatnya malam tu aku smpai umh dalam pukul 10malam and dapat pulak msg yg esoknya ada kelas pukul 9pagi smpai 1ptg hari ahad..haha..4jam wey..ingatkan 1st week xstart lagi selected topic..sebab subject tu lecturer part time yg ajar, so time weekend je la yg dye free n sanggup buat class utk kitorang..

pagi ahad tu mmg liat smua nk bangun..mata aku mmg xboleh bukak langsung..ye la, semalam dah panjat beratus tangga kat sungai gabai tu..penat pon xabes lagi..8.30 baru smua terhegeh2 nk bangun n mandi..pukul 9pagi baru kluar dari umh..

cari parking dah penuh sbb maybe ada event kat FTMSK..sem ni, parking lecturer mmg xley nk masuk kena ada akses card..so, org2 luar terpaksa la parking bersepah2 tepi jalan..mmg xmasuk akal langsung..klo dah tau ada event, bukak la palang parking lecturer yg kosong tu..kereta dah parking kiri kanan jalan, jalan 2hala dah jadi 1kete je yg lepas lalu..klo bas yg lalu lagi ngeri..

aku dah mengharap yg lecturer tu xmasuk pagi tu..hari ahad kelas pagi, mmg mcm aku dah berada kat kelantan tganu..bertambah malang lagi lecturer tu masuk setelah bontot aku xsmpai 5minit pon jejak atas kerusi..dan sangat xmenarik, lecturer tu dah ckp yg rest pukul 11 selama 15minit..

tapi pukul 9lebey perut dah bunyik2 sbb lapar..tyme rest plak xde ape nk dimakan sbb cafe mmg tutup sabtu ahad..terpaksa la tahan lapar smpai pukul 1..mata aku mmg gagah sbb mampu utk bukak smpai habis lecture..lepas makan aku balik utk tido, tapi lin housemate aku mintak tlg anta dye g kedai cermin mata utk dye beli lens and cek power mata sbb dah naek..

tertangguh lagi hasrat aku nk tido sbb kesiankan lin..so, lepas solat Zuhur, gerak g focus point..and aku pon terjebak sama mengorbankan duet utk mata aku ni..erk, aku pon beli lens jugak ke??sejak bila aku rabun aku pon xtau..

sebenarnya bukan beli lens..tapi beli shades baru..hadoii..tu la..klo aku tido tadi, jimat gak duet aku, tp malangnya aku dah terbeli..nk wat camne kan..


smpai umh, dlm pukul 4, terus aku tido utk lebih segar malam malam tu utk tgok AJL..opening je dah super meletup2 siti ngan lan nyanyi..suke gila suara siti..cara dye beri komitmen tu mcm dye plak yg bertanding..artis2 yg bertanding smua perform gempak2..cume akim n hafiz aku tengok biasa je la..black paling mengancam sekali vokal dye..memang sah2 la menang vokal terbaik..aizat masa lagu kau dan aku mmg best..budak2 sekolah yg menceriakan..haha..layak menang persembahan terbaik..

lagu aizat pergi mmg aku suka sbb lagu tu menyentuh perasaan..tambah2 lak video klip background tuh byk beri impak pada penonton..dan aku dah start suka suara perempuan india masa starting lagu tu..dgr byk kali mcm sedap pulak..huhu..

time faizal tahir plak mmg sedap..klo dye xsakit, aku rasa dye yang dah terbang semalam tu..bukan org laen yg sebelah dye tu..hehe..apa2 pon, he did very well even xsembuh sepenuhnya lagi..

harini qis blk dr jb n mak ada kirim telekung baru utk aku..yeay!!..seronok sbb dapat baru n free..semangat lebih sket..hehe..

dan arini jugak aku baru sempat utk ke blog hydir dan aku sempat baca kisah encik megatserious menyentuh hati aku..yg korang dah sempat tgok kat sidebar aku ada logo blogger, we care..aku letak sbb aku rasa mmg aku xmampu utk tlg lebih dan yang paling penting kita sama2 doa agar smuanya dipermudahkan..Amin..

korang pernah x dgr lagu 21 guns yg greenday nyanyi tu tapi perempuan yg nyanyi masa starting lagu tu..aritu masa ondaway g tesco, aku dgr lagu ni, aku dah rasa suka..so, arini je aku ada masa utk search lagu tu..sape penyanyi perempuan tu??rupa2nya, 21 guns new version by amerian idiot musical cast..korang dengar la..this version is totally awesome..aku dengar beribu2 kali tau x..haha..


haa..kan aku dah ckp entri ni panjang..aku sekali kan je smuanya dalam entri ni..klo korang rasa boring ke aku mintak maaf la..lepas ni mmg aku dah susah nk tulis entri lagi..dan jugak klo rasa2 rindu tu, bacalah entri yg lama2..haha..ada ke org nk rindu aku??kita nantikan..=)

p/s:happy bufday to afiqah afifah n nursyazwani zulhaimi..

43 comments:

.millalara. said...

ye yang.. mmg panjang.. huuu~

sila jaga kesehatan ohh..

FaizalSulaiman said...

wah iyllie..gigih tol menaip ye.haha

panjang sungguh entry ni.btw, goodluck for your semester okay;)

FaizalSulaiman said...

wah iyllie..gigih tol menaip ye.haha

panjang sungguh entry ni.btw, goodluck for your semester okay;)

Qarl said...

hohoho

iylli, post mcm2 ada

dr sg gabai ke shades ke AJL ke besday ur fren


huhu

bgusla u had a good time kan

chill

Fhad Boulala said...

wahhh asal x cakap ade klas ari ahad? kalo x kite bermalam je trus kat gabai tu.. hahahah.. thanks taw join..

Kapten Luffy said...

next time join lg
mana tau aku ada plak
hehe

Khairi said...

dibaca habis :)

kks.com

hah, sy dah klik milo kat bwh nih!

avid gunner said...

aku baca entri ni mcm ko plak membebel tepi aku..haha..
btw, project final year mmg sakit jiwa...x tahan aku..

EIPUL said...

cantik ar shades baru.
nak pinjam!
ngeee~

Razman said...

kebolehan ko menaip sama macam kebolehan cc bercakap. non stop.

iyllienaz said...

milla..
haha..ok2..i will..u too..=)

faizal..
haha..tu la..thanx..good luck jugak jd pendidik..hehe..make sure jd garang sket..biar student takut..haha..

qarl..
haha..ni je yg ada masa terluang..tu yg himpunkan semuanya..thanx qarl baca..and of course i really have good time with all my friends..=)

fhad..
aku smpai umh pon baru tau ada class ari ahad..klo ko ajak bermalam kat sg gabai, ok je..haha

luffy..
ok2..next tyme aku join, ko mesti ada ek..haha..nk gak jmpe org hensem macam stephen chow..huhu

encik khairi..
wah..hebat kerana baca smpai habes..thanx ya..

ag..
bila lagi ko nk dgr aku bebel kan..time ni je la kot..haha..nant ko mesti rindu aku..aku tau..haha

eipul..
haha..nk pinjam ke??argh..xboley wey..sayang2..nant aku blanja yg murah nya utk ko k..haha

iyllienaz said...

razman..
haha..tp klo aku bercakap still boleh stop la..kebolehan cc xde tandingan..haha

k.A said...

gigih aku baca sampai habis.ko kena sediakan air ni untuk aku.hahaha.
aku suka lagu Pergi tu.suara pompuan India mengaji awal2 tu memang best. walaupun aku tgk kat tenet je and tersekat2. -__-. kelas weekend paling aku benci.sebab aku weekdays je dah penuh. kalau kelas hari sabtu mmg aku bising la sbb tinggal ahad je nak rileks.oh,aku belum pernah smpi sg.gabai lagi. dah 10tahun kot aku tak mandi sungai.panjanglak komen aku ni.

Zuewairy said...

entry keretapi..

hohohoho..cite untuk seminggu nih..
rencana mingguan Iyyli;)

iyllienaz said...

k.a..
wah..bagus la ko baca smpai abes..aku sediakan air la..cuma ko dok jauh sgt..camne aku nk bg..hehe..eh, g la mandi sungai kat sana..sungai ciliwung pon famous jugak ape..haha

zuewairy..
a'ah..tp tu cuma aktiviti hujung minggu je la..haha..

Mr.Clive said...

leh wat novel ni...ehehehe

GhOsToNe said...

uiks..

entry brjela2..

leh wat novel dah weh..

musti besh g sg gabai..

dah r x ajak ak!hohoho...

habis duet ko..

dr brli spek..

baek bg ak!

hahahahaa...

iyllienaz said...

clive..
wat novel mestila aku lagi malas..haha

iyllienaz said...

ghostone..
aku xreti wat novel ni..rajen baca je..hehe..ko dok jauh sgt..camne ko nk dtg sg gabai tu??
haha..dpd bagi ko duet, baek aku beli barang2 aku yg laen..ko nk betanding mpp kan dapat peruntukan duet mesti byk extra kan..hehe

saypOOL rafhtello said...

lagu ni aku dah dgr rupanya..
mmg best!!!
ct power!!!

Ries Lee said...

mesti huruf2 kat keyboard ko dah hauskan...
tak pun keyboard ko masuk air peluh...

Jaj@n said...

woww..

penat membaca..hahaha..
btw, nice spec..

=)

Blog Anuar Kamaruddin™ said...

hamboi...spek lalat yer iyllie! hihihi...cool! =D

Hanida Lavida said...

yang... panjang! I tak baca. Hahaha ;p U pegi ke sungai gabai tu? best tak?

hafizshinchan said...

lecturer tadek timetable? ahaha bakar gila

good luck, iAllah boleh dapat 1st class. hmm ada bf pun x best. tak dapat klua ngan ramai laki hensem. ahaks.

g sungai gabai x ajak pom...:p

bfast penting beb...kan gastrik kan...

wow shades baru...btw aku rasa rayban wayfarer sangat cool kalo aweks pakai

masa ajl tu aku dah nyanyi betul2 la...kau cakap biasa? sampai hati

faiq said...

pedih jugak mata aku baca!

iyllienaz said...

saypool..
bestkan??hehe

ries lee..
haha..mane ada peluh wey..cume ada la huruf yg dah tercabut2 tu..nape ko tnya??nk bg laptop baru kat aku ke??haha

jaj@n..
alamak..penat ke??xdela panjang sgt kan..hehe..cantik, sbb tu beli..

nuar..
haha..cool2..tunggu nuar hadiahkan ntah bile lak kan..hehe

hanida..
haha..pemalas nye u..i g la yang..u yg xmo ikot..

hafiz..
wah..ni mmg baca 1-1 ni..ni yg syg ko lebey..
tula..nant ada bf, xdpt nk kuar ngan lelaki hensem mcm ko kan..
esok aku bfast ok??haha..patut la aku dgr biasa2 je tyme ajl tu..ko rupenya yg nyanyi..haih..haha

faiq..
erk..pedih ke??haha..xkan ko nanges baca tulisan aku panjang2??

NICK IRFAN said...

panjangnye sampai lupa nk komen ape? er... ape2 pun nnt truskan memblog... hehehe ape2 pun jeles la awk pegi gathering msti best kan mkn bbq.. hehehe

mr.syazwan said...

FUUUYOOOOOOOOOOOOOO


shopping!!! tau la da masyukk..

huhuhu

we same!! kelas ari selasa sampai mlm

huhuhu

x tau la 20 januari ni mcm mana

huhuhu

apa2 pun gud luck yeah

supaya dpt cgpa 1 class

chayok2

UITM DI HATI KU

hahha

kawie2020 said...

memang panjang.. seyes.. hehehehehe..

tapi ok arr coz akan lama x menulis.. hehehehehhe...

kawie bc sampai abih tuh..:)

iyllienaz said...

nick..
jeles ke??haha..laen kali join la..

wan..
haha..duet xmasuk lagi ni tp dah g beli mcm2..haha..illi selasa kelas siang xde..tp malam je..eh, 20 januari ada ape??doakan sama2 k agar kita berjaya..=)

kawie..
wah..bagus2 baca smpai abes..=)

Dak Wan said...

Biasa arr student, study tu penting kan? So, study dan semoga dapat lah anugerah Dekan k? Hehehe

touyakaruma said...

Panjang nya .. leh wat cerpen nie.

iyllienaz said...

dak wan..
tu la..insyaAllah..doakan ya..

touya..
dah abes baca dah??smpai hati ko baca separuh je hari tu..merajuk aku..

deusXmachina® said...

pjg bonar entry ni
ponek nak scroll down
erk888


erk888.blogspot.com
dizisgude.blogspot.com

NICK IRFAN said...

lawa la spek.. nnt nk try cari jugak la... hehehhe

iyllienaz said...

deus..
haha..penat ke??alaa..xseberapa pon tenaga yg digunakan..

nick..
cari la satu..pastu beli extra lagi 1..bg hadiah kat illi ek..hehe

Arief Arf said...

wah. entry yang panjang.
lame tak singgah, skali datang terus panjang.. haha

p/s: im back, still remember me? X)

shouji said...

serius panjang...disahkan sirim...heh

Blog Walking

http://sagamerah.blogspot.com/

Noorlaila Mohamed Nor said...

got class on weekend?
yewww sedihnya
huhu xpe berjuanggg
tp i tatau pn u amek kos ape ek?
laplace pun blaja
sama i ek?

iyllienaz said...

arief..
haha..of course..i didnt remember anything about u..

shouji..
wah..sirim lagi..ada ape2 kaetan ke ni??hehe

laila..
haha..weekend je class penuh..tyme weekdays buat fyp je..laplace i blaja..utk subject signal n system..i amek electrical..xsama ngan u la..

NICK IRFAN said...

lagu green day version 21 gun ni best la!!! hehehehe

iyllienaz said...

nick..
tu la..best gila..asek dgr lagu ni je dr aritu..