Monday, February 1, 2010

i love my pet contest..

salam 1 malaysia..=)

ni 1st time aku masuk contest kat blog..aku masuk pon sbb aku ada pet..hehe..if korang nk baca pasal contest ni, boleh klik sini..tapi contest ni dah habis lama dah..

disebabkan contest ni xperlu buat entri kat blog dan cuma hantar gambar kat email, so aku cuma hantar email pada tuan yang buat contest sebab last week aku busy dengan interview..then, now macam ada masa terluang sedikit baru boleh buat entri dan cuma nk tunjuk kat korang gambar mana yg aku hantar..

inilah dixy kesayangan kami sekeluarga..macam carpet kan??haha

41 comments:

Fahim 'n Alin said...

wah beshnye bulu dia

je who? said...

cis dh abes bru nak bgtahu... aku baru nak join.. huhu.. sekor kucing aku mati 3 mingu lepas.. sedih oh.. walaupun muke die hodoh sbb tompok2 yg xconsisten.. tapi die sgt manja.. and xpernah buat hal.. there was one time mak aku lepaskan die untuk mengawan, tp xde jantan yg nak.. penat die golek2.. si jantan tu wt bodoh je.. she'll be missed..

Moon Death Spell said...

alahaiii tenuk peliharaan moon bleh senyum bila nak tangkap pic dia

saypOOL rafhtello said...

mana mata.mana ekor.mana kepala..haha

FaizalSulaiman said...

fuhh bulu dia.betol aa cam kapet.hehe

tengku_fir21 said...

owwhh
kucing yg gebu...

syahza said...

adeh.. bulu dia sungguh menawan hati..

aZizoL said...

seriyusly mmg mcm karpet..huhuhuhu

Jard The Great said...

chanteknya bulu kucing tuuu.. ehehehe

NICK IRFAN said...

wah! gebunyer kucing akak ni.. serius mmg x nmpk mcm kucing nmpk mcm bantal jer rasa mcm nk tido jer kt badan dia... eh! bru cadang nk join contest ni cadang nak hntr haiwan perliharaan sy semut,lipas dan cicak... hehe

Judiene said...

ewah ewah kucing ko
meriah btol aku tgk
bulu lebat leh wat wig
hahahaa

iyllienaz said...

fahim n alin..
haha..bulu dye mmg best..

syafiq..
laa..sorry la..masa tu aku busy, xdpt nk wat entry..camne ko nye kucing ley mati??mesti lah sedih wey..

moon..
haha..tenuk pon pandai senyum??lawan tuan nampaknye..

saypool..
haha..ko dah tau, tp buat2 bertanya kan..

faizal..
carpet mahal tu..

fir..
a'ah..bulu yg gebu..hehe

syahza..
menawan kan..best kalau pegang..

iyllienaz said...

azizol..
tu la..silap2 ada yg buat lap kaki nanti..hehe

jard..
cantikkk..hehe

nick..
haha..mcm bantal ke??abesla perut dixy klo nick yg nk baring..haha

judiene..
haha..mana boleh buat wig..nanti xde sapa nk pakai..haha

Ah Fatt said...

kucing ka?
mcm2 blh dirafsir dr pic tu
haha

k.A said...

aku suka cium bulu kucing.hahahah.tambah2 lebat mcm tu.

hans said...

maaf kalau tersalah topik tapi nak minta tolong vote entry saya bernombor 19 di blog www.denaihati.com

senang2 leh tgok dkt entry nih

thanks dan suruh lah member2 kamu vote juga entry no 19 tau...hehehe

Khairi said...

mak aaiiii bulu diaaaa. grr grr. kalau aku dapat kucing aku cium abes2.

bestnya cium kucing. bau dia... fuh~

iyllienaz said...

fatt..
kucing laa..ko nmpak ape wey??

k.a..
haha..cium bulu kucing??klo jenis yg xgugur tu xpe jugak..

hans..
ko mmg selalu salah topic..

khairi..
haha..iye2 la tu..cium kucing xde maknanye best..

HafizChan said...

ni bukan kucing, ni karpet. heh

iyllienaz said...

hafiz..
pandai pon..ingatkan xtau..haha

Dak Wan said...

Dulu time teman dok SA, ada gak sekor kucin camni. Teman panggil dia momok. Pesal momok? Sebab gumuk! Hehehe

hisham said...

comeyla dixy ni...leh wat bantal...hehe
~cmner dgn temuduga???

iyllienaz said...

dak wan..
bela kucing tu ke??gemok sgt ke momok tu??

bro sham..
comel macam tuan dye..
interview..haih..camtu je la..xtau la dpt g next stage ke x..

seKut taWar said...

mak aih bulu dia...

jgn ko wat pngelap kaki sudah...hehe

jejaka anggun said...

pinjam kucing tuh sehari. nak amik bulu dia buat baju.

ad3ck said...

mak aih, lebatnye bulu..ini kalau tak perasan mau buat kain lap kaki ni ehehehe.

HafizChan said...

uols datang tauw wiken ni...hikhik

.millalara. said...

ya ampun! sayang ohhhh.. nak culik! nak peluk beliau kuat2. erat2. heh!!

boleh tak nak buat bantal jugak! series gebus terlampau! huuu..

kawie2020 said...

ishhhh... geram tol tgk badan dy yg gebu2 tuh... hehheheheehhe...

iyllienaz said...

sekut tawar..
haha..mestila xkan..

jejaka anggun..
haha..nant dpt balik dah togel xde bulu..

ad3k..
tu la..ntah2 mmg kain lap kaki kan..

hafiz..
ok2..insyaAllah klo xde pape aral melintang..

milla..
haha..kita exchange pet kita ek..hehe

kawie..
haha..bulu je lebat..tp xde la gemuk sgt dixy ni..

NICK IRFAN said...

eh! kak! kucing ni jenis apa? kucing parsi ker? dan lagi 1 akak ambil dia dari mana? beli ker? atau jumpa kat mna2? atau org kasi???

faiq said...

wow, gemuk giler

iyllienaz said...

nick..
kucing ni org bagi tp dye beli kat petshop la..bela la sekor..hehe

faiq..
xgemok jugak..harap bulu je tebal..hehe

bellar0ssa said...

walla ili,dahsat nye kucing kau ni.. serius kalo xpasan leh anggap cm karpet.huhu

iyllienaz said...

bellarossa..
haha..kesian dye wey klo kena pijak ngan org..

Fauzzan Helmy Anuar said...

Ingatkan karpet sungguh tadi tu...
Huhuhuhuhuhu
Macam tilam pun ye gak
Besaunye Illi...
Bagi Dixy makan ape sampai gitu?

iyllienaz said...

mie..
haha..dye besar camtu sbab bahagia disamping tuannya..hehe

i'msosupernotcool said...

gile ah..
gua da la suke kucing..aduh..

iyllienaz said...

imsosupernotcool..
haha..bagus la tu suka kucing..

ariff said...

wah. Besarnya!

iyllienaz said...

ariff..
hmm...xbesar sgt pon sebenanya dixy ni..