Saturday, March 20, 2010

bertambah serabut fikiran..

salam..

masa aku tulis entri ini, aku baru sahaja tutup semua window matlab aku yang berlambak-lambak..nape aku tutup semua window tu??sebabnya aku dah pening serabut..tambah2 risau due date technical paper dah dekat sangat..tido pon semakin tak menentu now ni..selalunya tido lepas subuh..dan bangun pukul 10 lebih..itu kalau xada class..

tp kalau ada class pukul 8.30pagi, kononnya nak tido awal malam sebelum tu tapi tetap xboleh tido..pukul 2 dah landing atas katil, tapi yang betul2 lena pukul 4pagi..mata terkelip-kelip pikir kenapa aku xboleh tido ni..padahal sebab dah selalu sangat tido lambat..

ok2..semua pesan, jaga kesihatan, have enough rest, enough sleep, enough eat, bla bla bla dan bla...iye2..tau..tapi kadang2 aku xperasan yang dah lewat sangat sampai pukul 6pagi..aku rasa macam laju gila masa berlalu..bila buat programming tu, macam dah kena pukau sebab xingat pasal benda lain..aku jadi addicted nak terus menerus siapkan..

hasilnya, now semua program yang aku buat dah betul dan xada error, cuma bila aku start combine satu-satu, dah jadi lain pula..asal run je error..memang hantu betul error2 tu..now aku nak tunggu isnin menjelma, xsabar nak jumpa supervisor..nak minta tolong dia settlekan error2 yang macam mangkuk berayun tu..oh, ni dah bukan tahap mangkuk lagi..mungkin periuk berayun..haha..

ini projek micro-p aku..ingat lagi masa tu bertungkus lumus siapkan projek ni..berapa hari xtido malam..

aku bukan saja2 xnak tulis entri..cuma hari2 yang aku lalui setiap hari sama sahaja..xada yang menarik untuk diceritakan..sepanjang masa dengan laptop kesayangan..isi dalam laptop ni yang aku sayang..semua program aku buat backup..dalam pendrive, external hard disk dan juga aku simpan dalam email aku..risau kalau ape2 yang xelok jadi..

so, sementara tunggu hari isnin, bolehlah berehat sebentar bersama kitkat..oh ya..juga xsabar nak pergi tengok teater sri mersing malam ini.."kajang Pak Malau kajang berlipat, kajang hamba mengkuang layu..Dagang Pak Malau dagang bertempat, dagang hamba musafir lalu"..

25 comments:

Judiene said...

u enjoy watching teater ek
i tak pernah tgk teater
dunno what it feels like
is it like watching cinema?
=)

Mohd Fakhrurazi Jamaludin said...

habis FYP confirm kau biol dekat sebulan.wakaka.

Mr feckry said...

gua pernah tengok benda ni..tapi kat mane ek.. jap gua pk

Fauzzan Helmy Anuar said...

Nasib Mie amik law. Kurang error... Kalo error pun kitorang boleh goreng lagi jawapa tu... =P

Fahim 'n Alin said...

kajang2 jgn men..gua dr kjg..kuakaka

embun d tengah malam said...

layan teater best la

░♥si lampu neon♥░ said...

kalau ko tertekan, ko g minum air panas, dan g tdo kejap..amik tenaga..kalau ko serabut mana nak jalan kerja dowh..

touyakaruma said...

cuna bahasa C++ ke ?

jejaka anggun said...

bestnyer teater sri mersing.... sapa jadik seri?

NICK IRFAN said...

sy thu nape akak xleh tido ni msti akak pikir byk sgt ni.. ape2 pun lain kali jgn pkir byk2 sgt kesihatan tu kena jaga tau.. masalah tu jgn dipikir sgt sbb mlm time tido.. ape2 pun jga kesihatan kak!! :)

hisham said...

salam illi....pening pale tgk projek u ni...dasat gak projek u ni ek....

NICK IRFAN said...

ape2 pun gudluck!!! :)

NICK IRFAN said...

ape2 pun gudluck!!! :)

hans said...

hahaha
masing2 serabut mengejar masa yg dah tak banyak nih

embun d tengah malam said...

insyaallah jika ader rezeki tuhan bagi

Khairi said...

aiseh, sama la kita. saya dulu 3 hari 3 malam tak tidor siapkan program matlab.

run je eror, run je eror, last sekali buh je value taknak kasi dia erorr hahhaha.

tp lecturer pandai la, dia tahu. hahaha. dpt B.

Anonymous said...

cool..

Try out this link;

www.fdausamad.blogspot.com

Read few entries, you'll find it very funny and interesting.

Seriously!

aZizoL said...

hey..saba ye..ade hari nnt ko akan igt sume ni balik..n kau sgt syukur..

NICK IRFAN said...

alo! lama x nmpk kak bz ker? hehehe

Anonymous said...

illi dear...

bz ek? bru ingt nk bce blog ko sbb boring kt opis..
hehe

btw, aku blk jhr mlm nie... so xdpt join korg tgk ed...
say hi kt cik pitah sok k ..
kt titans jgak...

*rindu gell nk jumpe korg*

-loqie

mr.syazwan said...

inilah ada dlm beljr...

ssh nak dpt tau...

huhu

NICK IRFAN said...

ape benda gambr ni? ade warna merah dengan hitam plak tu? hehe

YobSumo said...

kalau i jadi u, i pun risau. bersabar ye.

iyllienaz said...

judiene..
teater best..sebab live kot..klo tgok cinema semua dah diedit2..xbest..yg ni, klo salah pon still kena teruskan..haha..pressure klo jadi pelakon teater..xley cut2..

razi..
nape biol lak??aku now dah rasa berada dalam zon selamat..haha

mr feckry..
ha..pikir2..nanti emel jaawapan ek..hehe

mie..
haha..betul gak..law kena pandai goreng2..jangan goreng smpai hangit dahla..hehe

fahim n alin..
haha..makan sate kajang pon sedap juga ni..

embun..
betul2..best..

neon..
haha..betul2..minum hot chocolate mmg terbaik..milo panas pon sedap jugak...

touya..
xla..lebih kurang C++..tapi xsama..

j.a..
yg jadi seri elly mazlein yg cantik tu..hehe

nick..
yela2..lepas ni xbanyak pikir dah..take care of urself too ya dek..

iyllienaz said...

bro sham..
pening sebab software ngan hardware kena connect betul2..

nick..
thanx..

hans..
tau xpe..selamat aku xde final exam..haha

embun..
betul2..=)

en khairi..
haha..mmg la lecturer pandai..ley detect salah kita sekelip mata..haha

anon..
dah lama dah follow sembang kencang tu..thanx for ur info..

azizol..
yup2..4 sure it will be the most memorable kan..

nick..
hehe..mmg busy pon ni..

loque..
tu la..mcm la ko xpenah rasa sem2 akhir kan..hehe..btw, best gile kot g college..rindu ngan ED..dorang menang siap dapat duet..kite dulu dapat hamper je..haha..yup hamper..teringat zaman bukak hamper kat court Blok E n F..kenangan..haha..dorang xde kenangan bukak2 hamper ni..

wan..
iye2..adat belajar..adat kehidupan juga kan..

nick..
haha..xyah tau laa..wat serabut otak je nanti..

yob..
haha..mestila risau..