Friday, March 5, 2010

recording muzik-muzik part 1..

rabu lepas, setelah aku habis kelas pada tengah hari, aku dah janji dengan kakak aku qis untuk claim barang2 aku..barang itu aku suruh dia bawa dahulu from jb sebab dia balik kl naik kereta dan awal daripada aku..aku xbalik sekali dengan dia sebab cuti midsem aku panjang lagi..dan aku malas nak angkut naik bas banyak2 barang..kalau aku bawa banyak barang2 aku naik bas hari itu, confirm beg aku akan hilang..korang pun dah baca entri aku pasal beg penumpang hilang kan??nasib baik qis dah bawa awal2 barang aku..

lepas claim barang from qis, aku wajib pergi renew lesen..malas nk pergi jpj, renew dekat post office je..aku masuk giant seksyen 13..dalam giant ada post office..masa yang sama juga aku dapat message from CR..CR jemput datang kenduri kahwin dia on March..kalau dekat boleh lah pergi, tapi disebabkan jauh kat Sungai Petani, xdapat lah pergi..hanya mampu doakan semoga majlis berjalan lancar dan apa yg dirancang dapat direalisasikan..selamat pengantin baru CR!!

balik from post office, bergerak ke Puncak Alam..kena pergi UiTM puncak alam untuk pulangkan buku..jauh ke dalam betul Uitm itu..lalu pekan Meru Klang..jalan macam jalan kampung..dah 3hari terlepas from date yang sepatutnya pulang buku..tapi sebab banyak hal waktu itu, so xkisah pun untuk bayar denda..UiTM puncak alam memang besar..jalan pulak hanya sehala..so, kalau nak pusing kena jalan jauh sampai jumpa roundabout baru boleh u-turn..

balik dari UiTM puncak alam, melawat kawan aku yang kena denggi di Shah Alam Specialist Hospital (SALAM)..SALAM tu ada kat seksyen 19..kasihan sebab ayah dia pon kena denggi dan baru keluar from hospital..emak dia lah yang pening..di rumah jaga suami, pergi hospital pula tengok anak..pengorbanan ibu memang xternilai kan??

malamnya pula, housemates aku ajak pergi plaza alam sentral..tengok recording muzik2..muzik2 buat recording 2hari..rabu dan khamis..2-2 aku pergi tengok..mula2 aku macam xnak pergi sebab penat seharian berjalan..tapi bila pikir balik, kalau duduk rumah je pun, bukan larat nak buat kerja..so, baik aku join dorang pergi tengok ape2 yang menarik..

bila sampai di sri pentas 2, semua dah masuk and tengah berdiri..rupa2 nya konsep baru muzik2, penonton berdiri ala2 gig la camtu..kami cuma perhati dan duduk belakang sedikit..xada langsung nak duduk depan sebab nak tayang muka masuk dalam tv..

with stacy..

ngan faiz..host muzik2..

1st yang perform Mila..Mila nyanyi lagu Jika Kau Ubah Fikiran..kemudian Vince pula nyanyi lagu Biarkan..lepas itu, Adam dan Stacy pula..dorang menari memang betul2 mantap..nyanyi lagu Meletup..Antara artis lain, Nubhan, The Fabulous Cats..Ahli Fikir lagu derita merindu..dan Saleem lagu tinggal kenangan..

lepas dah habis tengok mereka2 perform, balik rumah, aku terus tidur dengan nyenyaknya seperti telan ubat batuk..dah berjalan 1hari suntuk, memang la aku pengsan..

again nak remind, make sure korang semua jaga kesihatan sebab lately ramai yang dah start batuk2, flu and demam..wajib anda luangkan masa 10minit setiap minggu untuk bersihkan rumah dan pastikan tiada air bertakung bagi mengelakkan nyamuk menternak zuriat..(macam iklan kesihatan kerajaan pula)...haha..eh, but seriously, take care of urself eh..wabak H1N1 dah kembali..doa sama2 agar dielakkan dari sebarang wabak penyakit..Amin..

p/s: tunggu next entri recording muzik2 part II (second day)..

20 comments:

zack zukhairi said...

faiz tu sapa?

Moon BlooDy Spell said...

woww.......pengalaman yang berhargaaa

peja said...

cambest jep...

Mr feckry said...

stacy ni skali pandang macam agnes pula

tengku_fir21 said...

muzik-muzik punya vj dah berubah kerr..???
faiz tu dh gunting rambut ker???

Wanie-san said...

eh...jauh nye pinjam buku illi..huhu
host baru dah ke muzik2??[nampk sgt dah lame xtgk tv...]

saypOOL rafhtello said...

planning aku xjadi nk ke sana..

iyllienaz said...

zack..
faiz tu one of da host muzik2..

moon..
haha..penat gila kot hari tu..berjalan berpusing2..

peja..
heh..xdela best sgt..

mr feckry..
haha..ye ke??ke dah berkenan??

fir..
dia bukan dah lama ke jd host muzik2?a'ah..dia dah gunting rambut..dulu kan rambut panjang sket..

wanie..
pinjam kat sana sebab buku yg dipinjam tu melibatkan course yg dah pindah kat sana..faiz tu dah lama la jadi host..

saypool..
tu la..klo x, aku dah mintak ko belanja..

azzaliena suziantie said...

woo stacy

YobSumo said...

fabulous cat best tak?

embun d tengah malam said...

stacy penyanyi kuasa kuda

avid gunner said...

woo...saleem back in business! review saleem jgn lupa..

Mohd Fakhrurazi Jamaludin said...

Stacy menari memang ala ala Britney Spears.Style!

NICK IRFAN said...

wah! stacy tu!!! artis tu! bestnyer akak jmpe artis!!! eh! stacy lgi tinggi dr akak ker? la..ingatkan stacy kecik rupanya akak lagi kecil... hehehe cute plak tgk akak ni? hehehhehehehhehe

Blog Anuar Kamaruddin™ said...

faiz? oh la ni dah tukar hos ek muzik2? nmpk sangat nuar tak update...adoi...ku fikir masih cheryl anak pak samad

Dak Wan® said...

Apa perasaan bergambar dgn artis erk? Mesti antara memori yg terindah kan?

Zuewairy said...

eh, iyyli muka sama la ngan stacy:)

Judiene said...

best tak vince nyanyi weyh??
aku minat giler dia r
heheheh

iyllienaz said...

azza..
ko pon minat stacy ke??

yob..
fabulous cats??ko minat dorang ke??haha..aku tengok macam biasa je la..sebab aku lebih minat FT..

embun di tengah malam..
haha..horsepower..

ag..
ok ko minat saleem..masa dia nyanyi aritu, semua orang tau lagu tu..and semua orang menyanyi kot lagu dia tu..memang hebat lah penangannya..

razi..
aik, ko tau plak britney menari mcm mana??ko bukan tau justin bieber je ke??haha..

nick..
dia pakai boots tinggi2 kot..tu yang nampak dia tinggi sket je..haha

nuar..
entah..rasanya cheryl still host nya jugak..tapi faiz pon host jugak..

dak wan..
haha..xde la indah sgt..kalau ngan siti nurhaliza tu mmg indah..

zuewairy..
pergh ko..xsama langsung ok..

judiene..
haha..nape ko minat dia??not bad la..

roe said...

babe,

nice blog! salam perkenalan :)