Friday, April 9, 2010

bil elektrik bulan ini..

hai again and salam 1 malaysia..

hari ini sangat gembira kerana technical paper telah diluluskan dan disign dan dicop..hati berbunga2 kerana bakal terasa lapang sedikit hari2 yang mendatang..mungkin perlu focus pada presentation fyp next week..harapnya semua berjalan lancar dan dipermudahkan semuanya..Amin..


oh ya..korang dah dapat bil elektrik belum?tadi setelah selesai urusan technical paper, ambil surat di post box..terkejut bila tengok bil elektrik untuk bulan ini..sebelum ni kalau bil elektrik kan sehelai sahaja..lepas pekerja tnb baca meter, terus print out dan letak kat post box..tapi tadi, yang aku terkejut, siap ada sampul surat lagi bil elektrik..

1st benda yang aku pikir..betul ke tnb dah semakin maju, dah boleh tahu berapa bil elektrik untuk setiap rumah direct terus dari tempat operasi mereka?xperlu pekerja tnb susah payah datang dari 1 rumah ke 1rumah untuk membaca meter..dan lagi kalau di kilang atau rumah yang membela anjing, xperlulah pekerja tnb berlari bila dikejar anjing2 yang garang lagi menggerunkan..memang hebat dan syabas kepada warga tnb..


tapi bila aku baca tarikh 'bacaan semasa' 25 mac 2010, dan hari ini 9 april 2010..baru aku tahu dan sedar yang sebenarnya apa yang aku fikirkan awal tadi adalah silap semata-mata..

lepas ni aku nak fikirkan cara macam mana nak tahu berapa kwh(kilowatthour) yang dah digunakan tanpa perlu pekerja tnb datang untuk baca meter..haha..berangan lagi..

10 comments:

embun d tengah malam said...

tak byar bil la ni..hehehhe

YobSumo said...

maksudnye tak bayar bil kan? oh kita serupa ;P

Judiene said...

ingtkn surat cinta drp abg tnb
hahahaha

iyllienaz said...

embun..
bukan xbayar bil la..

yob..
bil sebelum2 ni dah settle bayar..xtau nape tetiba bil kali ni dapat ngan sampul surat..

judiene..
haha..surat cinta??hehe

NICK IRFAN said...

bil kena brapa hengget kan? hehe

NICK IRFAN said...

ape2pun hrp2 bil letrik akak byaran x byk... amin..

iyllienaz said...

nick..
xdela byk sgt..hehe..

NICK IRFAN said...

eh! nape bil letrik akak ade sampul plak? hehehe umah sy xde pun? bru pasan... hehehe

Khairi said...

eh boleh aje kalau nak kire kan, tapi messy gak la sebab every consumption kena take into account.

iyllienaz said...

nick..
tu la pelik..xtau nape ada sampul..nak kate ada tunggakan, xada pula..

bro khairi..
yup..finally ada juga yang paham..