Thursday, May 27, 2010

follower bertambah..

yeah..setelah penat seharian di shah alam, akhirnya Alhamdulillah..selamat sampai di rumah 1pagi semalam..sampai sahaja di rumah, terus tido..xingin langsung buka laptop..kaki dah lenguh-lenguh berjalan..baru malam ini punya peluang untuk buka blog..dan terperasan dah ada 200 followers..haha..nama je 200 tapi yang betul-betul baca confirm sedikit..

terus terang, blog ini ditulis hanya luahan hati dan perasaan tatkala awal-awal putus bercinta dahulu..dan tiada paksaan untuk orang lain membaca blog yang sekadar menulis tentang diri sendiri..tak sangka ada yang sanggup baca kisah-kisah yang tak seberapa..

walaupun begitu, terima kasih tak terhingga pada semua orang yang betul-betul setia dan membaca setiap entri..blog ini jarang update sebab aku memang xminat untuk menulis kalau xada benda yang nak diluahkan..dan yang pasti aku lebih minat untuk membaca dan memerhati blog orang lain..xsemestinya bila aku baca, aku akan komen..aku akan komen bila entri yang aku baca itu xberat untuk difikirkan..sebabnya, aku xsuka apa yang aku komen itu jadi isu dan buat orang lain terasa..lebih baik diam dari terlajak kata..

aku suka baca blog orang sebab aku terlampau suka untuk tahu pengalaman orang lain..masing-masing punya pengalaman berlainan, jadi setiap pengalaman akan beri pengajaran untuk diri sendiri dan orang lain..dan pengalaman orang akan jadi pengalaman untuk kita juga jika kita hayati betul-betul apa yang kita baca..so, xrugi untuk kita baca benda yang free..

percuma wey..xpatut dilepaskan..grab je semua..kalau kat pasaraya beli ubat gigi dapat pinggan free, walau kat rumah dah berlambak-lambak pinggan, tetap nak amek juga pinggan yang free tu, sebab nama pun free..xde rugi di situ..so, itu lah umpama free membaca pengalaman orang..tapi itu bukan bermaksud tamak cuma xnak rugi saja..dalam bab-bab baca, biar jadi tamak..bacalah banyak mana pun, xada orang yang kisah..

selagi boleh baca dan xsusahkan hidup orang, silalah membaca..susahkan hidup orang tu maksudnya khusyuk sangat contohnya mak pesan angkat kain kat ampaian, tapi xangkat sampai hujan lebat ribut petir pun xperasan..last-last basah lokos baju-baju tu..haa..kan dah menyusahkan orang nak kena basuh balik baju, jemur balik..

mungkin kami memang dah ditrained dari kecil untuk membaca..kalau dulu ayah balik kerja tiap minggu dari kl, mesti bawa pulang buku untuk kami..masa tu, buku doraemon ngan kawan memang dah sebati ngan hidup kitorang..lepas tu setiap kali birthday mesti dapat novel and share-share baca dengan adik-beradik..tapi now ni, birthday beli buku untuk diri sendiri sahaja..haha

by the way, thanks again sebab membaca semua bebelan-bebelan..

18 comments:

FaizalSulaiman said...

LOOL

Basah lokos!

true johorean!!!!hehehehehe

Lan Bingka said...

saya ada pandangan ni..
kalau 'x' ditukar kepada 'tak', lebih bagus kot..:)
(pendapat saya je tu, tak suka takpe)

AngahSayang2314 said...

angah suka gak baca blog iylli cuma perlu di tingkatkan lagi untuk update tue jer yee

kersani said...

:)

tak apa. setuju dengan pendapat kamu update hanya bila ada cerita.

bukan membebel tak tentu pasal.

Dakjaat said...

follower tak penting... malah ianya membebankan.. membebankan kerana kita sentiasa mahukan follower yg byk..

pembaca datang dan pergi.. tak setia macam si suami atau isteri. apa yang penting sekali, rasa dihati.. puas hati bila dah dapat posting satu hari satu kali.. hehehehe!

embun d tengah malam said...

tahniah...ramai peminat kamu..hehehehhe

touyakaruma said...

Yup sama arrr ! Suka sangat membaca . Sampai nak tunggu oder sampai masa makan kat restaurant habis semua label botol cili Touya hafal .

iyllienaz said...

faizal..
haha..tak perasan plak..itu memang orang johor je ek yang guna??

lan..
thanx atas pandangan..jangan risau..akan ditukar nanti..hehe

angah..
terima kasih la angah...rajin baca blog illi..cuma kadang-kadang illi memang xkan update kalau xada cerita yang nak diluahkan..

kersani..
hehe..tu laa..tak pandai la nak bebel-bebel ni..

dakjaat..
yup..betul..thanx singgah membaca..=)

embun..
mana ada yang berminat pun..bukan macam kamu..

touya..
lama kamu hilang..haha..semua label hafal konon..meh tanya sifir 13, hafal ke x?hahaha

Jantan Keparat said...

slmt mnambah followers!!!

Hasrol Nizam said...

jumlah followers kita sama la skrg..203..haha..

macam2 boleh kita dpt dari menulis blog ni..kdg2 seronok baca apa yg org tulis, tapi tak seronok pun ada..keep on blogging.. :)

iyllienaz said...

jantan keparat..
terima kasih..

serol..
haha..same ke??tiru ek??

Blithe Spirit said...

hehe.tahniah2.tu la.kdg2 nk luahkan semua benda kt blog pun rsa mcm xkena jugek

jejaka anggun said...

wow ramainyer yg folo.... bole bukak kelas nih...

hans said...

itula pasal kan ili
kalau semua yg follow tu baca n komen entry kita
baru rasa macam femes sikit
hahaha

iyllienaz said...

blithe spirit..
hehe..luahan hati perasaan..biasa la tu..

ja..
aha..nak buka kelas model boleh?

hans..
haha..ko xpela, memang dah famous pon..kat uitm semua kenal ko..

touyakaruma said...

sifir 13 ? ingat !

13...26...errr....errr...errr

mazhad said...

da 2o0...bnyk nyer.huhu...bc ja.aku xska bc novel, buku atau papa.facebook n frenster pun xda.so aku blog.n mcm ko kata.for free, ada web sniri...apa lagi kita nk kan.huhu...

p.s;tgk komen bnyk gk maka rmai la bc n aku pk bnyk yg silent reader. positif pemikiranku ini.

iyllienaz said...

touya..
haa..gagap..ulang..hafal sampai dapat..cepat!!haha

mazhad..
yup..semua free..xperlu bayar..so, grab je kan??erk, xde la banyak sangat komen..haa..bagus pikir positif..memang iye pon kot ramai yang baca tanpa komen..macam aku..