Saturday, May 29, 2010

iklan yang super duper berlagak..

ok..hari ini first time tengok cerita Imam Muda di saluran Astro..tiba-tiba aku teringat satu iklan yang sangat menjengkelkan bila tengok iklan itu..ok maybe semua orang tak perasan pon, tapi aku yang lebih-lebih..tapi memang betul aku tak suka dengan iklan tu sebab sangat menunjukkan orang yang sangat berlagak..

ok fine..memang la orang cakap bukan senang nak buat iklan, dan ko pula illi sedap-sedap je nak kutuk-kutuk..tapi aku bukan saje-saje tak suka iklan itu..ok ada bagus dalam iklan tu, sebab tunjuk sikap tolong-menolong untuk tolak lori..yang aku tak berkenan cuma nampak sangat di situ yang orang tu menunjuk-nunjuk dan berlagak..cara dia bercakap tu memang betul-betul nak jelouskan orang lain..jom kita tengok iklan tu..



haa..kan..dah lah yang berlagak tu pula orang melayu..mungkin dia berbangga dengan anak yang begitu baik belikan tv, tapi xperlu mention "anak kamu berdua tak beli ke?"
kesian lagi jiran-jiran yang tetiba nak anak-anak belikan juga tv..

p/s : ini cuma pendapat aku saja..

20 comments:

embun d tengah malam said...

tu la kan..

tapi i suka la iklan ni..

satu malaysia

zxara said...

hehe.. biase la tu.. iklan.. ade bende tersirat nak disampaikan tuh kot..

Azree Ariffin said...

hahah. Saya memandang dari sudut positif, lantaran konsep iklan ni pun mmg komedi. Malah, dari raut wajah pelakon itu, tak nampak pun riak berlagak. Cuba tengok balik, dia bercakap sambil tersenyum.

Muka barlagak bukan begitu rasanya. Apa-pun, pandangan manusia berbeza kan. :)

iyllienaz said...

embun..
yup..satu malaysia..=)

xzara..
hee..tersirat??mungkin juga..

azree..
tu laa..nak juga try pikir positif, tapi xboleh laa..still nampak berlagak..haha

Fiero \^o^/ said...

ahaha

sokong!!
xsuke jugak iklan ni
sbb membuatkan bapak aku dengan secara tibe2 kata..

"bilelah anak aku nak belikan tv besar"

lol

NICK IRFAN said...

sokong! iklan ni x brapa best sgt... hehehe

Hasrol Nizam said...

tak boleh nk play..internet sgt2 slow..hehe..

ejans said...

haha betul gak..

ari tu tgk skali imbas mcm kelakar la jgk..

tp bile pikir2 plak.. aah mcm tak sesuai kan.. sentap mak cik2 yg anak keje xberapa nk bagus kan.. nk kena beli sbb nk show off plak.. haha..

tp iklan ni bgs gak la.. bg kesedaran kt anak2 yg keje kt kL asyik shopping je tu, suh beli lah something untuk mak n bapak kt kg.. alasan dulu kt kg xde kedai tv lcd xbole guna da la.. haha..

Jantan Keparat said...

biase lew iklan nieyh..
kdg2 over..

iyllienaz said...

fiero..
haha..ada rezeki lebih boleh la belikan ayah..pastu hantar sini 1..haha

nick..
haha..best la juga, cuma sebab berlagak jadi menyampah..hehe

serol..
hee..sian..xpe..nanti-nanti tengok..

ejans..
haa..apa yang kamu cakap tu semua saya sokong..

jantan keparat..
haha..over sangat jadi xbest walaupon kelakar..

Khairi said...

haha iklan ni. drp belikan tv baik kasi gi umrah.

oh ya, iklan lurve lagi bengong. yg cam dak duk romen dalam kete tu

ASaDa RyutaRo said...

hahahaha.. berlagak giler..

terus telepon anak suh belikan tivi jugak tu.. hihi :P

iyllienaz said...

khairi..
betul2..g umrah lagi baik..haha iklan lurve tu pon memang merepek..

asada..
haha..tu la..orang lain yang kena tempiasnya..

touyakaruma said...

Tak berapa suka sangat Iklan tu , nampak kelam kabut.

hans said...

hahaha
okay lagi iklan ni dari paper lama tu
hahah

jejaka anggun said...

okelah tuh....
anak skang belikan mak bapak dorg PSP ngan Wii. apa barang beli TV.

iyllienaz said...

touya..
haha..kelam kabut..tp memang aku tak suka pon..

hans..
haha..betul2..yang dia tanya, apa khabar tu kan??pastu jawab, surat khabar lama..hahaha..bengong iklan tu..

ja..
haha..iye ke??ada juga parents yang beli psp..bukan selalu nenek yang beilkan cucu psp ke??haha

mr.syazwan said...

iklan tetap berwawasan katanya walaupun..

hahaha..

maCy said...

um.. betul jugak.. tak perasan.. huhu

tapi takpe, kte niat baik2 je..huhu

iyllienaz said...

wan..
haha..wawasan la sangat..

macy..
hehe..iklan tu selalu sangat keluar..sebab tu da naik menyampah..