Thursday, May 20, 2010

Opening MSSM di Stadium Larkin Johor Bahru..

Sejak semalam lagi aku nak update blog tapi xdapat-dapat..streamyx rumah aku seakan-akan memijak kepala tuannya..kejap-kejap line ok..kejap2 xdapat langsung..entah apa lagi problemnya, aku pon xtau..memang menyampah..last-last aku terus tutup shut down dan tido..haha..

sebenarnya semalam aku menemani emak kesayangan ke stadium Johor Bahru..ada perasmian kejohanan MSSM yang ke 52 oleh Timbalan Perdana Menteri Malaysia, YAB Tan Sri Dato' Haji Muhyiddin B. Haji Mohd Yassin..siap dapat duduk di grand stand lagi..hehe..MSSM berlangsung from 18 mei until 21 mei 2010..

selepas ketibaan VVIP, nyanyian lagu Negeri Johor dan Negaraku..hah..gagap aku nyanyi lagu Negeri Johor..punya lama aku xnyanyi..dah 10 tahun..last nyanyi masa darjah 6..sengih je lah..kalau lagu Negeri Sembilan confirm aku yang paling semangat nyanyi..

kemudian perbarisan lintas hormat dari kontinjen2..jom kita tengok gambar-gambar..hehe..agak busuk sedikit kualiti gambar..maaf ya..handphone kan dah hilang..so, kena meminjam handphone emak saja lah..

bendera MSSM..

yang ini PBSM..

maskot-maskot yang berkeliaran..

yang ini maskot dari sarawak..

bendera negeri Johor dan bendera Malaysia..

video
Perbarisan kontinjen Negeri Sembilan..

Selepas perbarisan, seperti biasa mesti ada ucapan alu-aluan dari Ketua Pengarah Pelajaran Malaysia, Tan Sri Dato' Haji Alimuddin Bin Haji Mohd Dom dan ucapan perasmian dari Timbalan Perdana Menteri Malaysia, Tan Sri Dato' Haji Muhyiddin Bin Haji Mohd Yassin..di bawah ini video perasmian..robot ini telah dibuat oleh pelajar-pelajar sekolah teknik di Johor Bahru..

video

Selepas perasmian, upacara menaikkan bendera kejohanan MSSM dan lafaz ikrar kejohanan dari olahragawan negeri Johor..Seterusnya persembahan oleh pelajar-pelajar dari sekolah-sekolah di Johor..dan yang terakhir sekali persembahan bunga api yang berpuluh-puluh letupan..memang banyak..

himpunan 1000 orang pelajar yang membuat persembahan dari 24 buah sekolah di Johor Bahru..

p/s : video bunga api kalau rajin, aku upload esok lusa..

10 comments:

AngahSayang2314 said...

wah perasmian ye.. hehehe bestnyer... dapat tengok kan??? bila tengok nie teringat balik kan kisah alam sekolah

hans said...

macam comel2 jer maskot tu
hahahaha

Anonymous said...

comelnya harimau-harimau..;p

NUke_Rude said...

serius.
da lama aku x dgr word 'MSSM'.

embun d tengah malam said...

teringin nk alami benda mcm tu..

iyllienaz said...

angah..
betul..teringat masa zaman athlete dulu2..hehe

hans..
tu la..kalau ko yang jadi maskot tu mesti bertambah comel..haha

anon..
comel sangat..hehe

nuke..
tau xpe..aku last dengar masa zaman sekolah dulu la..

embun..
laa..nape xcakap awal2?kalau x boleh ajak tengok sekali..hehe..

Hasrol Nizam said...

dah lama tak tgk perasmian2 camni..mengimbau kenangan waktu sekolah dulu2..

iyllienaz said...

serol..
memang pun..zaman sekolah dulu best..

Anonymous said...

Asking a permission:
can i take the MSSM picture and one of the video for my collection?

iyllienaz said...

Anon..
sure..sorry for the low quality of the picture..but then how you want to save the video?i had try a few times to upload in you tube but fail..sorry..if you still want it, just drop a message in my email..iyllienaz@yahoo.com