Monday, May 17, 2010

puding yang telah menambat hati bakal ibu mertua..

yeay..hari ini dengan semangatnya telah berjaya merealisasikan impian semalam untuk membuat puding..dan sebenarnya aku baru saja menghabiskan suapan terakhir puding yang manis umpama tuan yang membuatnya..lalala~

mari kita lihat gambar semasa pemprosesan puding..

tepung custard sebagai bahan utama..

setelah siap dituangkan ke dalam bekas acuan..

kuah untuk puding pula..lebih banyak fruit cocktail lagi bertambah sedap..

setelah kedua-duanya siap, masukkan dalam fridge..makan puding yang sejuk lebih sedap..aku ingat lagi raya yang lepas..ada kawan aku datang rumah nak beraya..masa tu puding tak sempat masukkan lagi dalam fridge and tak sejuk..dan akhirnya mak aku letak ais dalam kuah puding tu..haha..

inilah puding yang lazat..

p/s : nak makan lagi satu..baru je lepas makan tapi dah nak makan lagi..ooh..lupa yang tajuk entri ini memang rekaan semata-mata..haha

26 comments:

Mohd Fakhrurazi Jamaludin said...

ini la puding yang aku makan mse dtg rumah kau kan?hahaha.boleh tahan gak

nadira raihan said...

razi yg xserumah pn da rs.aku ni da 3taun bersedudukan ngn ko.xpenah pn ko buat

afyrd best said...

Nk rase puding..
post ili jgn x post..
ihi

iyllienaz said...

razi..
betul..ko lah yang makan dengan ais tu kan??haha

nadira..
haha..duk rumah dulu xsempat nak buat puding2 ni..nanti ko datang sini lagi, aku buatkan utk ko ye..hehe

afyrd..
haha..nak post ke pidot??kalau ko teringin makan meh turun je jb..ajak sekali stan, ijat, huck..

zati said...

emm nampak cam sedap..pandai awk buat puding ^_^

embun d tengah malam said...

meniaga jer lah u ekk..hehhehe

NICK IRFAN said...

alamak! akak ni tetiba plak letak puding dh la sy lemah kt puding ni... hehehe fav sy! hehe esok nk pegi cari la... hehe

AngahSayang2314 said...

yum..yum..cedapnyer.. nak resepi leh tak??? cedapnyer dah la pose hari nie..yum..yum..

tengku_fir21 said...

hahaha..saya mahu tempah puding tapi tk nk susu blh tak..lalala

faiq said...

hehe..aku nak

Jantan Keparat said...

sdapnye!!!
mau2!!!!

Hasrol Nizam said...

wah..sedapnya nampak..nk kirim mintak sikit boleh..hehe

laila said...

sedapnyaaaaa
sgt suka cocktail!
hye ily :)

iyllienaz said...

zati..
hehe..memang sedap pun..xdela pandai sangat simple je tu..

embun..
haha..meniaga??hmm..entah ada orang yang nak beli ke x..

nick..
haha..saje je nak bagi kamu terliur..buat sendiri lah nick..

angah..
boleh2..nanti rajin illi bagi resepi..puasa ke??hehe..

fir..
haha..banyak lak demand..buat sendiri ek..

faiq..
jom turun sini..

jantan keparat..
hehe..bagi tengok je la ye..

serol..
boleh2..esok pos laju ok..

laila..
hai laila..i pon suke cocktail..hehe..kalau i makan mesti ambil cocktail lebih2..haha

Chaon Cornerz said...

macam sedap je.. tak dapat free ke..? hahha...

NICK IRFAN said...

ha! serius kak! sy tgh mkn puding ni! bru beli td sbb akak sy cari smpai jmpe? akhir ade jgk? bila mkn puding ni tetiba terbayang akak plak? lalala.....

jejaka anggun said...

bestnyer pudding.... nak!! nak!!

iyllienaz said...

chaon..
sedap2..untuk kawan2 boleh je dapat free..

nick..
hehe..nape xbuat sendiri je nick??

JA..
meh2..orang suapkan..=)

mie said...

fuh!!
bukan setakat ibu mertua je..
cucu cicit puntertambat..
ehheheee

Kesatria Baja Hitam said...

omg!sedap!hadoi mana la nak cari puding malam2 gini

embun d tengah malam said...

:)

iyllienaz said...

mie..
haha..cucu cicit sapa yg tertambat??

kesatria..
haha..cari esok je la yang..

embun..
rindu ke datang jenguk blog??hehe =)

Lan Bingka said...

memang terasa nak makan bila tengok.. nak!

hans said...

ili
ko dah jadi usahawanita puding yg berjaya ker skrg?
ikikikiki

iyllienaz said...

lan..
jemput2 makan...hee

iyllienaz said...

hans..
amboi2..gelak ye kau..aku buat puding utk makan2 biasa je..kalau ko nak rasa, nanti datang2 lah jb..