Sunday, May 16, 2010

tiada kawan, hidup merana..

thanx semua sebab beri banyak kata-kata semangat masa kehilangan handphone..dah handphone tu bukan rezeki aku..xpelah..now dah dapat terima kehilangannya..

sekarang aku dah berada di johor bahru..semasa kesedihan melanda, terus bawa diri balik ke kampung..haha..dan hakikatnya, aku memang tiada langsung kawan di sini..kenapa??


sebab pertama, kawan-kawan masa sekolah rendah semua dah lost contact..baru start contact kat facebook this year, tapi bila nak jumpa kat shah alam hari tu dah xsempat..

sebab kedua, kawan sekolah menengah memang xada langsung orang johor bahru..dah nama pun sekolah di seremban, and mereka semua datang dari seluruh pelusuk malaysia..so, if ada orang johor pon dari pontian and batu pahat..

sebab ketiga, jiran-jiran tetangga yang aku kenal semua yang umur lebih kurang nenek aku yang anak-anak semua dah kahwin..rasanya xada yang lebih kurang baya-baya aku..dan lagi pula aku jarang duduk rumah, memang sah-sah la xbergaul langsung dengan orang sekeliling..esok nak buat puding la, bagi jiran-jiran..baru la namanya semangat kejiranan..

haha..sesiapa nak rasa puding yang aku buat, meh jadi jiran aku..

kepada kawan-kawan rapat, since i've lost all your numbers, please dont hesitate to message me your phone number..xpon drop in je your numbers in my facebook's message..sangat-sangat menghargai..=)

p/s : happy teacher's day to all teachers including both of my parents..they taught me a lot about life..

19 comments:

Hasrol Nizam said...

Bagus nya nk buat puding kat jiran2..hehe..
elok la tu, dapat kenal2..kan

Sky0ne said...

cepat2 lah angkat yang baru...hehe

hans said...

no aku pun ko hilang la ili?

NICK IRFAN said...

eh! akak xde kwn ke? msti akak pndiam dn x bergaul mcm sy gak la jiran sebelah umah pun kdg2 x knal? adoi...

NUke_Rude said...

huhu. smangat kejiranan sejak2 kblakangan ni agak kurang. hm, cambest gak jd jiran ko ni iyllie..

nak puding!

nananaDya said...

klu cmnie nk jd jiran awk la...
ley dpt puding...huhuhuhuu

Jantan Keparat said...

hukhuk..
mau jd jiran petville!!!
leh x??
hakhak....

tengku_fir21 said...

saya mahu puding jagung...

jejaka anggun said...

nak puting! eh silap. puding!

embun d tengah malam said...

wah..nk jadi jiran u..

ari2 kenyang makan puding..hehehe

Judiene said...

ala u ni, ssh2 plak nk kasi puding
puding jagung ek!
xnk puding bandung or sirap!
hahahaha
demand la plak!

hans said...

diam plak si ili nih

iyllienaz said...

serol..
hehe..untung-untung ada yang nak jadikan calon menantu..haha..

faizal..
laarr..kalau nak belanja, laju je angkat yang baru..hehe

hans..
number ko pon hilang juga..nanti message aku ek..hehe

nick..
haha..kawan ada tapi bukan di jb..semua kat area klang valley..

nuke..
tu la pasal..tapi area umh aku still ok lagi la..semua jenis caring..haha..memang la best jadi jiran aku, ada food, confirm aku bagi..xkedekut pon..hehe..

nadya..
hah..boleh2..sila pindah cepat..hehe

jantan keparat..
haha..petville??lama wey xbukak..dah lama ditinggalkan..

fir..
haha..puding jagung??hmm..nanti buat sendiri ye..hehe

JA..
haha..ada je lawaknya..jemput2 makan puding..

embun..
hari2 makan puding mesti muak nanti..hehe

judiene..
aik..xde sebut pon nak bagi u..siap demand lagi..cis..haha

hans..
sorry2..sibuk wat puding tadi..haha

faz_e said...

nak puding gak~

pal7 said...

illy..
singgah2 la ke bbu jengok pal ye..hehe

nadira said...

mn puding jagung ko?????

iyllienaz said...

faz..
err..nak puding jemput lah datang rumah..hehe

pal..
insyaAllah..pal pun sibuk keje kan..

ann..
haha..mana ada puding jagung..aku buat puding biasa je..tu entri baru khas utk ko..

AngahSayang2314 said...

tak pe pelan2 cari kenalan..ye.. tapi bukan awak ada kawan ke???

iyllienaz said...

angah..
kat jb xde kawan..=(