Wednesday, June 16, 2010

ke utara tanah air..

RABU, 9 Jun 2010.
setelah lama aku tak naik bas, akhirnya aku naik bas untuk ke kuala lumpur..rasanya last naik bas masa kes beg tercicir dulu..haha..aku naik KL sebab akan naik kereta dengan didie, pyko, ayie and idadie ke teluk intan, perak for syaru' s engagement hari khamis..plus wedding athi kat bukit mertajam, penang on saturday..

sampai bukit jalil, kawan aku idadie, dah lama tunggu..kitorang kena tolong ambil kereta didie kat perodua pj..since esoknya nak jalan jauh, dia hantar kereta servis..and lepas settle bab kereta, pergi ambil didie plak kat damansara damai..haha..malang jalan sesak sebab time balik kerja..

kitorang dah janji ngan ayie, linlan and pyko untuk jumpa kat time square..tujuannya untuk beli hadiah wedding athi and engagement syaru'..tapi bila sampai time square, kedai semua dah nak tutup..sempat beli hadiah untuk syaru' je..nasib baik hadiah wedding athi boleh beli kat penang nanti, so tak ada lah serabut sangat..

yang kanan semua duduk..malas!! haha..

awal betul time square tutup..

erk..motif??

dan disebabkan baru pukul 10malam, kitorang pergi karaoke dulu..sempat la karaoke sampai pukul 12.30..oh ya..sebelum tu, pelancaran stiker kereta baru untuk my batch..haha..korang nak beli ke?? mestilah tak boleh..limited edition tu..khas untuk titans 0004 sahaja..

ini lah car sticker..

sempat candid sebelum masuk karaoke..

lepas sahaja habis karaoke, terus gerak balik rumah ayie..kena tido awal malam tu sebab esok pagi-pagi nak gerak pergi teluk intan dah..

KHAMIS, 10 Jun 2010.
kami gerak dari setiawangsa lebih kurang pukul 10 pagi..syaru' akan bertunang lepas zuhur..on the way ke teluk intan, singgah breakfast kat RnR jejantas sungai buluh..

dah siap-siap pakai baju kurung lagi..

ok yang ini memang lapar lah tu..

senyap bila dah dapat makan..

kami sampai teluk intan lebih kurang pukul 1 petang dan pihak lelaki sampai lebih kurang pukul 2 lebih..
saat menunggu upacara menyarung cincin sempat lagi bergambar..

ini lah syaru'..

dah macam pelamin dah ni..

syaru' with her fiance..

selesai makan, kami berjalan-jalan di bandar teluk intan..malamnya overnight di rumah syaru' sahaja..esok akan bergerak ke pulau pinang untuk majlis akad nikah athi pula..

di bandar teluk intan..

bersambung..

10 comments:

Jantan Keparat said...

alalala..
srnoknyew!
besh2!

Khairi said...

mak ai melantak haha.

erm terkejut tengok header. nice one.

AngahSayang2314 said...

wow bestnyer iylli dapat jalan2 ngan kawan2 kan???ye la pergi bukannya apa kerana 1 tujuan tul tak??

Hasrol Nizam said...

klu tak ckp bertung, leh igt berkahwin gambar kat atas pelamin tu.. :D

hans said...

syaru tu cun

wah,karok korang xingat dunia
hehehe

Mohd Fakhrurazi Jamaludin said...

jauhnya.sanggup kau turun.nanti aku kahwin jangan tak datang plak.hohoho.

Fyzal said...

warga perak mengucapkan welkam to perak untuk kamu :)

dah samapi teluk intan tu.. jumpa tak dengan menara condong teluk intan?

aThidEaN said...

thanks illi sbb datang jauh2

embun d tengah malam said...

bestnya jalan2..

terganga besar pic tu..betul tak sabar nk makan

iyllienaz said...

jantan keparat..
haa..memang la best..macam kitorang pula yang cuti sekolah..berjalan sakan..

khairi..
kalau berjalan memang asyik nak makan je..

angah..
betul..dah lama tak berjalan-jalan..

serol..
tu la kan..sekarang memang ramai orang buat camtu..

hans..
semua lah ko kata cun kan..haha

razi..
insyaAllah..if ko jemput, aku datang je makan free..

fyzal..
hehe..thanx..mesti lah jumpa..kat tengah-tengah bandar..kitorang jumpa masa sesat nak pergi rumah syaru'..

athi..
most welcome..xpe..nanti illi kahwin, datang ngan suami dan anak-anak ye..hehe

embun..
hehe..masa tu lapar sangat..