Monday, June 21, 2010

ke utara tanah air..part 2..

JUMAAT, 11 JUN 2010.
Pagi-pagi lagi kami dah bergerak keluar dari rumah syaru'..sampai di bukit mertajam dalam pukul 1 petang..terus ke rumah athi untuk majlis akad nikah..

with athi selepas dia bergelar isteri..

menanti upacara membatal air sembahyang..

athi with her husband..

lepas makan, terus bergerak ke homestay di bandar perda..yang lain dah sampai dan bersantai-santai di situ..homestay yang kami duduk boleh tahan juga..apartment 3 bilik dan muat untuk kami sebelas orang..1 day for RM 150..

malam keluar mencari wedding gift unuk athi dan makan di restoran kapitan..

idadie and me..

lepak di kapitan..

SABTU, 12 JUN 2010.
Selepas makan tengah hari di rumah pengantin..kami berjalan-jalan di pulau..merentas laut dengan feri..tunggu agak lama untuk naik feri..perjalanan dalam 15 minit saja..tak sempat untuk bergambar banyak-banyak di atas feri..

bersama pengantin..

atas feri..

naik tangga pun sempat snap-snap..

jakun sebab semua tak pernah naik feri pergi penang..

mungkin kami saja yang pakai baju kurung naik feri tu..haha

Sampai di pulau, perkara pelik yang kami tak pernah jumpa..traffic light both side hijau..haha..memang kelakar..boleh accident kot..tapi orang-orang penang memang pening..asyik nak tekan hon je..tak pernah sabar..kereta kitorang la paling banyak kena hon rasanya..haha..ye la tak pernah tau jalan kat sana..nasib baik ada idadie and tiqott yang duduk penang..tapi dorang sendiri pun banyak confuse jalan..

petang tu pergi batu feringgi..dan malam pula night market..macam-macam yang dijual..pilih saja..harga pun murah lagi rasanya if nak compare kat tempat lain..
di tepi pantai..

dan lagi yang kelakar bila tengok billboard ni..

amaran tu yang buat kitorang gelak sungguh-sungguh..haha..perlu ke amaran??

malam pula makan di nasi kandar line clear..aku tau pasal tempat ni after Aswad masuk AF dengan tag line "line clear" ..lepas makan pulang semula ke homestay tapi guna jambatan pulau pinang pula..


AHAD, 13 JUN 2010.
Pagi itu lepak di Gurney Plaza untuk photoshoot dengan HP..dan inilah hasilnya..

eye bag semua hilang dah..haha

alas perut makan mcd..

promosi astro beyond..

dalam bas panasonic untuk tengok 3D dengan tv plasma..tv tu harga RM 15 000..

Keluar dari Gurney Plaza, mencari tempat makan..makan di Nasi Kandar Beratur..kenapa namanya nasi kandar beratur?? sebab asal nak beli je kena beratur panjang-panjang sebab ramai orang yang nak makan kat situ..punya lah jauh berjalan dari tempat parking kereta dengan kedai makan tu..bak kata idadie, nanti takde parking..padahal, berlambak je parking dekat dengan kedai tu..
berjalan di panas terik..

on the way to kedai beratur..

ni lah nasi kandar beratur..

beratur di tengah panas..

dapat juga makan setelah penat berjalan jauh..

Finally balik ke kuala lumpur setelah contact Feena untuk ke Grik gagal..kat kampungnya tak ada line, so tak dapat call feena langsung..masing-masing decide untuk balik terus ke kl sebab if gamble juga pergi Grik, takut sesat nyesat sebab sampai sana confirm tak ada line juga..sia-sia je la namanya..

tamat.

14 comments:

Lelaki Ini said...

huhu
besh2!

||| PöJìé PööH ||| said...

Wahh jauh dia bjalan² yerr.. Xpe sekali skala makan angin best gak kann..
Iyllienaz jaga diri OK :)

Love,
PojiePooh Abdullah

Mohd Fakhrurazi Jamaludin said...

eh eh cik adik nie pakai kebarung la.huhuhu.

AngahSayang2314 said...

wah iyllienaz best..best.. kalau dapat kuar ngan kwn kan???
hilang semua stress

yusuf mujahidin ™ said...

kebarung? mcm pnah dgr je..hahaha

ili sehat? dah amik seri pengantin? kehkehkeh

AJ Nismihan said...

sonok jalan nampak :)

dekat penang first aku jumpa bulatan ada trafik light. i mean, that was 10 years back; and i never mingle in KL town that time.
hua ha ha kuno seh.

dekat depan Queensbay mall tuh ada pantai kan? Pantai berahi seagate. hua ha ha. salah lepak mau kena ngap karang.

and nasik kandak beratur.
yang original nasik kandak beratur tuh malam jer. on 10malam. lepas tuh kedai tu tukar pada satu lagi kedai nasik kandar, apa ntah namanya (oh, terima kasih untuk info ini ya Majalah 3).

huhu
last skali
edkat gerik ada la jugak line tepon. 016 pun dah masuk. 013 awal lagi masuk. cuma mungkin mazis la sikit pelahan.
aku budak gerik gak :)

iyllienaz said...

lelaki..
haha..ko memang asyik komen best saja..

pojie..
tu laa..sekali sekala jalan..bukan nya selalu..pojie jaga diri juga..=)

razi..
adik mana wey??ko kalau xperli aku xsah kan..

angah..
betul..lagi-lagi dah lama tak jumpa mereka..

yusuf..
ni sorang lagi..komplot la dengan razi tu..hehe..
Alhamdulillah..sihat..amek seri pengantin??haha..mesti lah tak..lambat lagi kot nak tunggu yusuf masuk minang..haha

AJ..
haha..tu laa..kawan yg kat grik tu guna maxis..memang call tak dapat-dapat..hantar message pun tak delivered..bila kitorang dah sampai perak baru delivered message dia..hadoii..nasib baik tak tunggu..

Fyzal said...

wah.. berjalan sakan yer... hehehehe

Frodo Baggins said...

hahahhaha
iklan tu mmg xleh blah!!!


>>___<<


((tp model pompuan baring itu
x cukup seksi pada wa! hahaha))

iyllienaz said...

fyzal..
sekali sekala..tak salah kan..hehe..

frodo..
tu la..siap amaran lagi..isy..iklan dalam malaysia mana boleh seksi2..nanti macam2 isu yang timbul..haha

mazhad said...

i misz penang a whole lot. xpa... next year sy akan duduk penang blk. huhu... seem lyke u enjoy u'r self 2 da fullest. nice...

iyllienaz said...

mazhad..
aikk..nape duk penang balik??hehe..of course kalau bab berjalan dengan kawan2 akan enjoy..hehe

aThidEaN said...

thanks illi for the entry :)

iyllienaz said...

athi..
no problem dear..make cute babies cepat2 ye??semoga kekal ke akhir hayat..