Sunday, June 27, 2010

kereta dihempap pagar..

semalam, sehari selepas kes terhantuk kepala, perkara yang tidak disangka berlaku..kereta aku dihempap gate (pagar rumah) jiran sebelah aka yang menghantuk kepala aku..cermin belakang kereta aku memang tahap pecah yang sepatutnya berderai, tapi disebabkan ada tinted kereta, dia masih melekat..hampa tengok kereta sendiri...

lepas kejadian terus pergi kedai 'dr cermin' kat taman perling, dapat cermin kereta baru dan duit pon melayang lagi..

tak yah sibuk-sibuk nak tengok gambar kereta aku dihempap gate..punya la bengang sampai tak ingat nak ambil gambar..oh, bukan lupa nak ambil gambar, tapi handphone aku sekarang ni tak ada kemudahan untuk mengambil gambar (kan handphone dah kena curi hari tu)..

aku rasa gate tu marah sebab kepala aku terhantuk kat dia..so, dia pon hempap kereta aku..memang balas dendam terbaik yang aku pernah jumpa..

25 comments:

NUke_Rude said...

aku rasa la.. ko tehantuk kuat sgt.. sampai pagar tu pun senget dibuatnya.. tu yg x stabil n hempap kete tu..


so, puncanya adalah ko!! hahaha..

Judiene said...

wait wait
kalo pagar jiran u yg hempap kete u, nape x suh dia byr je?
maybe ade hikmanye cermin pecah
dapat cermin baru!

hahahahaha!
ok, kidding!
XP

Yorke Kun said...

sepak je gate tu balik..hahaha

Uncle Limau said...

ish dulu terhantuk skrg gate plak hmpap keta..

dh mcm final destination dh..haha

Ries Lee said...

sayang kete tu weyh...

AngahSayang2314 said...

hai baru kesempatan terjah blog iyl agak sibuk sikit..


sabar la iyllie mungkin ada hikmahnya.. kalau ikutkan memang la meradang kalau kena kat angah la....@ wawawawa....nangis

Qisha said...

sabar jelaa..ade hikmah disebaliknya..

ejans said...

hahahahhaha.. tak tersengaja nk gelak.. sptt nya entri ni sedey.. haha..

tengku_fir21 said...

ouwwhh....
sadis nyerr...mungkin jiran dh longgarkan skru sebaba ko hantukkan kepala ko dekat pagar umah dia...
hehehe

jgn marah yer lawak-lawak kering jer...

sabarlah..

iyllienaz said...

nuke..
fine nuke fine..now i realized, kepala aku yang kebal rupanya..haha

judiene..
dia tak ada kat rumah pon..huh..gelakkan ye..takpe..

yorke..
haha..kalau sepak balik, nanti lebam kat kaki plak and dia balas dendam balik..tak nak lah..

uncle limau..
erk..ok that was so not exactly like final destination..scary ooh..

ries lee..
mestilaa sayang..haih..tak pe..sebab sayang lah dapat cermin baru..hehe..

angah..
tu la..lama angah xjenguk sini..hmm..terpaksa terima hakikat angah..hehe

qisha..
harap-harap ada lah hikmah yang baik-baik..hehe

ejan..
fine ejan..gelak laa gelak..huh..

fir..
jiran tak ada kat rumah pun..hehe..takpe..banyak bersabar lah ni..

Yorke Kun said...

sepak la lagi..tgk last2 sape yg mnang..haha

Hasrol Nizam said...

sampai pecah cermin kereta? dugaan ni. Tuhan nak uji la tu.. Ada hikmah disbaliknya kot..

iyllienaz said...

yorke..
haha..saje bagi idea camtu..isy2..

serol..
hmm..mungkin juga la..hehe..=)

heart~ said...

hehe...

kesian kottt

embun d tengah malam said...

sudah jatuh ditimpa tangga..tapi chill ya

KABAKOGA said...

gate tu dah lama kot pendam perasaan..
tp klu hempap kereta fulus melayang,
klu hempap orang tak ke nyawa pun ikut skali terbang?
huhu bahaya2..

iyllienaz said...

heart..
huh..kan..kan..ape lagi silalah derma kilat..haha

embun..
yup2..still chill..haha..dun worry..

koga..
yup..betul la..luckily i was not there..

Lan Bingka said...

mungkin pagar tu nak bergurau..hehe

k.A said...

huhu.tumpang simpati atas nasib kereta tuh.hehe.sabar yek.lain kali jgn hantuk kepala kat pagar tu lagi.

Z.H said...

admire ur strong heart...
kalo saya mmg dah nanges. huhu.

AngahSayang2314 said...

ily jangan la mara angah sibuk sikit last week angah mc la.. lepas nie angah terjah celalu ye..





oooo bila nak kuar n3 baru?? lindu la nak gomen2 hehe

E.d.Y said...

pagar tu ada hati dan perasaan kot..huhu

iyllienaz said...

lan..
haha..gurau kasar nampak pagar ni..cubit kang..

k.a..
haha..tak mungkin akan sengaja nak hantukkan kepala..

ejay..
hmm..banyak yang dah jadi but still kena kuat kan..same goes to you..be strong..

angah..
haa..cuak angah..hehe..entri baru,angah tunggu je la..belum ada mood..hehe

edy..
erk..betul lah..tapi pagar benda bukan hidup kan??hehe

jejaka anggun said...

malang sungguh nasib tuan hamba

iyllienaz said...

JA..
malang kan??haih..redha je la ni..