Thursday, July 1, 2010

Poie pokan, naik basikal, Tongah haghi, tongah paneh..

Masa aku tulis pada entri dilanggar lori minggu lepas, aku ada beri tahu pasal aku ke seremban kan..and now is the right time untuk menceritakan apa yang jadi sepanjang aku berada di Negeri Sembilan..

Selepas bertolak dari Larkin, aku sampai di Terminal 2 Seremban lebih kurang pukul 10.30 malam..ingat lagi time-time sekolah dulu, Terminal 2 ni tak wujud lagi..masa itu aku selalu naik bas di Terminal 1..kalau time cuti panjang lagi seronok..dapat naik train free..haha..banyak kali juga aku dapat naik train..ada la lebih 10 kali sepanjang belajar kat seremban..dan yang seronok part jadi travel leader bila dah jadi senior..ok mengelamun kejap..haha..

back to the topic..bila aku turun bas, piko dah menanti depan Terminal 2 untuk ambil aku dan bawa balik ke rumahnya di kuala pilah..loque, apiq and cha-e dah sampai dulu and ada dalam kereta..kalau dulu, nak pergi rumah piko lalu bukit putus..scary ok lalu situ..jalan berbukit-bukit berbengkang-bengkok..but now, dalam masa setengah jam sahaja dah boleh sampai kuala pilah dari seremban dengan melalui highway lekas..maju sangat kan..

ok on next day nya hari sabtu, tujuan sebenar adalah untuk datang wedding jama di seri menanti..nak dekat 40 orang juga titans yang datang..both of them macam ada sort of kerabat-kerabat juga la..so, Tuanku Najihah pun ada sama..jom kita tengok gambar..

meriah kan..

yang ini without pengantin..

berempat..

area-area seri menanti..

after majlis Jama, dah janji ramai-ramai untuk pergi rumah seorang cikgu kami masa sekolah dulu..Cik Hafitah..masa beliau jadi warden kat sekolah sangat garang ok!! but now, katanya student semua dah tak takut sebab dah tak garang lagi..hmm..nasib la batch kitorang dapat warden semua garang-garang..haha

ooh ya sebelum bergerak ke rumah Cik Hafitah di Seremban, kami pergi beli cendol dan rojak dulu untuk makan sama-sama dengan yang lain..tapi on the way tu sempat lagi singgah sekolah lama..haha..bergambar kejap..

yaa..sekolah kami..

di rumah Cik Hafitah..beliau bertudung biru baju merah..

ok lepas solat maghrib di rumah cikgu, masing-masing bergerak balik..kitorang yang masih belum penat melangkah singgah di padang seri menanti untuk join gempak desa astro..haha..kata pon kat desa, baju kurung memang cantik je la kan tak bertukar..artis-artis yang datang pun tak berapa menarik membuatkan kami balik saja dan bergambar..

ada reza je yang best..

sempat berhenti tengah jalan..

lengang sungguh..

sampai boleh lompat..haha

dan lepas penat melompat-lompat pergi makan dan pulang dengan penatnya..Ahad pula terus balik jb..sekejap saja aku di seremban, tapi seronok sebab dapat jumpa ramai kawan-kawan yang lain..=)

p/s : happy birthday to loque..semoga apa yang diidamkan menjadi kenyataan..Amin..

24 comments:

Mohd Fakhrurazi Jamaludin said...

Korang la budak sekolah yang kerek dulu masa kitaorang ngorat.Hahaha

-ex SASER-

Ries Lee said...

bole lg lompat2 dgn baju kurung..

AngahSayang2314 said...

aduh tak bole tahan la iyli ngan baju kebaya pun bole melompat hehehe..
apa2 pun sempoiii

Z.H said...

gambar yg paling last tu scary la... mcm kak ponti terbang bergentayangan. seram! hehehhe

jejaka anggun said...

ghumah pakcik den kek blakang istano tuh...

heart~ said...

erkkk rock betol lompat pkai bj kurung..hehe~

W. Hidney said...

tak pernah sampai istana menanti lagi huhuhu

mr.syazwan said...

hahahahah

comelnyaa pic yg last sekali

loncat ngan baju kurung...

mujur xde apa2 kemalangan berlaku

haha

fndrocka said...

tak koyak ke kain korg lompat2

Perhitungan Si Kacak dan Wanita Gorjes

ejans said...

haha santek sgt kan pic last tu..

smua org nmpaknya terkesima ngn pic tu je... hahaha..

stju2.. mcm hakak ponti je..

KABAKOGA said...

lama tak pegi sremban smpai dah bertamboh tamboh terminal..,
konpem sesat klu pegi skrang..

Fyzal said...

hahaha.. asik berjalan jer ek?

iyllienaz said...

razi..
ye ke??tapi aku xpenah plak dengar nama ko masa sekolah dulu..haha..tak glamour..

ries lee..
hyper active..memang camtu...haha

angah..
haha..tu laa..bukan semua orang boleh buat tau..dengan heels siap..

ejay..
huh..scary ke??mana ada..kitorang ceria je..takde pon muka seram..hehe

JA..
laa..nape tak bagi tau den awal-awal..boleh singgah..hehe

nana..
haa..tu laa kan..rock tauu..

hidney..
hmm..that was my 1st time jugak pegi..hehe

wan..
haha..fuyoo kan??dah expert dah..sbb tu xde kemalangan..lagi pulak kereta takde yang lalu sangat..hehe

fnd..
isy..mana ada koyak..lompat pon sopan tau..haha

ejan..
alaa..sekali sekala tak pe kan??hehe

kabakoga..
haha..nanti maybe tambah lagi jadi terminal 3, lepastu terminal 4, lagi terminal 5..wah..ni dah macam bunyi kat airport je punya banyak terminal..

fyzal..
tu laa..saya kan budak sekolah..kata cuti sekolah..jalan je la keje..hehe

E.d.Y said...

wow..extkc rupenye...kem salam kat anak normala samsudin...haha

E.d.Y said...

wow...extkc rupenye...kem salam kat anak normala samsudin ok..hehe

iyllienaz said...

edy..
she is sooo super junior..tak kenal pon..haha

hans said...

hahahah
gambar last tu lucu

Hasrol Nizam said...

ape yg lucunya gambar lasst tu? adeh, slow lak. tak leh tgk..haish

Hasrol Nizam said...

slow lak tenet. tak dpt nk tgk gambar2 tu semua.. :D em. dah lama tak jumpa kawan2 n cikgu sekolah..

What you give, you get back (edisi worldcup 2010)

Khairi said...

gambar last tu walau kabur tapi best haha. riang ria aje semua. best kan dpt jalan2.

hans said...

den nak kongsi video yang mampu buat ekau muda 10 tahun dari usia sebenar selepas menontonnya

p/s : Lagu Waka Waka versi terbaru..Shakira Kalau Tengok Nih Confirm Nangis

iyllienaz said...

hans..
semua vote picture last nampaknya..haha

serol..
takpe, boleh tengok next time..hehe..hmm..sila lah melawat kembali sekolah lama..memori tu..

khairi..
tu laa..boleh plak kabur..ngan tukang tangkap gambar sekali melompat agaknya..haha

hans..
haha..kelakar wey video tu..ko mampu menyanyi mcm tu??

unloquacious lowqie said...

amin!!!!
thanks illi...
=P

iyllienaz said...

loque..
welcome dear!!miss u so much..