Saturday, August 7, 2010

saya pelajar sekolah lagi laa..

Ramai sangat dah suruh update blog..ok2..sebenarnya bukan la sibuk sangat tapi asal nak buat entry baru je, ada saja benda lain yang nak dibuat..so, terus tak jadi tulis blog..

hujung minggu lepas selepas hantar adik lelaki aku ke swimming pool, aku bergerak ke sekolah asrama adik aku yang perempuan..yang lelaki ni form 4 and yang perempuan tu form 5..

pendek cerita, aku ke sekolah adik aku yang perempuan ni sebab nak hantar kasut baru dia..dia ada ngadu kat mom kasut dia tapak dah bocor..kalau hujan, air masuk dalam kasut..sedih ok..hahaha..tapi biar dia rasa susah sikit..asyik nak senang je memanjang, sampai bila lah nak sedar yang diri tu perlu usaha sendiri untuk rasa senang di masa hadapan..

sampai sekolah dia, aku parking kereta dan berjalan menuju ke blok asrama..ada yang sibuk beriadah main badminton..

aku tegur seorang pelajar ni, "adik, tolong panggilkan farhana, form 5"

"jap ek kak," jawab budak tadi..

"Ana, kakak ko datang!" aku pun dengar la dorang jerit panggil adik aku..

tiba-tiba ada kawan dia yang menyampuk, "Eh, itu adik dia la bukan kakak dia"

hahaha..ok sila percaya..kawan-kawan dia ingat aku ni bukan kakak tapi adik..gila nampak muda muka aku..muka budak sekolah lagi rupanya..tersengih aku sampai malam..

14 comments:

FaizalSulaiman said...

hehehehehehe..ok la illie memang muda.
muda dari faizal la:P

NUke_Rude said...

hahaha.. adik??

wahaha.

Judiene said...

nampak muda ke, or nampak x matured??
opss
hahahaa

XP

Lelaki Ini said...

hahahah!!!
chumel sgt2!

hans said...

hahahaha
aku selalu mengalami pengalaman macam tu
kehkehkeh

P/S : Review Novel/Buku : Naskhah Natrah Karya Fatini Yaacob Wajib Dibeli Dan Dibaca!

Fyzal said...

ili.. finally.. a lil update from u.
nice to know u finally update something here. :)

wah... adik lagi ker ili? buleh la apply masuk asrama tu. hehehehe :D

p/s: any news about the job?

E.d.Y said...

akhirnya..update gak blog ni...

wah..muda ke??hehe

tengku_fir21 said...

huhu...senyum sampai sebulan klu aku..hahahaha

tahniah itu motivasi untuk anda...

iyllienaz said...

faizal..
haha..itu memang semestinya..sampai bila2 pon..hehe..

nuke..
ye laa..ko tak caye ke??hehe..

judiene..
amboi2..eley ko jelous kannn??

lelaki ini..
haha..aku comel?? *blushing*

hans..
kan2?? kita ni stok2 muka muda laa..

fyzal..
hehe..alaa..takkan nak masuk asrama lagi sekali??haha..

edy..
muda la tu..hehe

fir..
tau takpe..still sengih sampai now ni..hehe

nurayunni said...

adik??huhu..
mude lgi tue..

Mohd Fakhrurazi Jamaludin said...

geli aku dgr.hahaha.

Hasrol Nizam said...

wah, awet muda ke? siap org ingat adik, bukan kakak.. :D


7 ogos, 23 tahun lalu aku dilahirkan

jejaka anggun said...

wah!!!! hebatnya!!!!1


apa rahsia anda?

iyllienaz said...

nurayunni..
tu laa..muda lagi ni..patut la kalau tengok cerita 18tahun ke atas memang selalu kena sound..hehe

razi..
eley, ko jeles nape??ok la tu kalau orang kata muka ko macam bangla aku xde jeles pon..huhu

serol..
bukan selalu kan nak perasan muda..haha

shaz..
rahsia??guna la produk dr Romzey..hehe