Wednesday, September 29, 2010

handphone baru..

selama aku berada di kulim, memang susah nak connect internet luar dari tempat kerja..tapi sekarang dah ada celcom broadband..kuasa di tangan anda..tapi still lembap macam siput..tapi masih boleh online dari rumah..

ahad lepas, disebabkan cuti, telah berjalan-jalan ke Giant Kulim untuk mencari handphone baru..ni bukan menggantikan handphone E72 yang hilang dulu..tapi untuk gantikan handphone yang tak boleh bawa masuk production line sebab ada camera..ok tempat kerja aku tak boleh bawa masuk handphone yang ada camera..so, back to basic..guna handphone yang tak ada camera and harga pun RM80 je..
sebelum ni memang tak nak bawa handphone pun pergi kerja..tapi susah untuk orang nak contact..so, terpaksa juga beli handphone nokia 1202..dan yang pasti bos-bos kami pun pakai handphone yang lebih kurang sama je..yang penting tak ada camera..hehe

Wednesday, September 22, 2010

Live from Kulim..

salam all..
i cant believe..almost sebulan tak update blog ni..after ni aku akan update blog from kulim..now aku menyewa single storey house dengan seorang lagi housemate..dia dulu sama-sama belajar di uitm..dan now kami dapat kerja di tempat yang sama cuma position saja yang berbeza..

start dapat rumah ni, rumah sangat lah kotor dan tak menyelerakan..tapi bila dah bersihkan and dicat, memang macam rumah baru..yang banyak tolong mestilah my parents and adik-adik..sebab aku kena report duty before raya hari tu, so, ayah buat keputusan untuk raya di Baling..Baling kampung sebelah ayah..dalam 45minit je from kulim ni..2nd day raya pula kami dah balik johor bahru since aku dapat cuti raya yang lama..19 September baru aku start kerja semula..and setakat ni boleh dikatakan seronok juga bekerja di sini..


gambar raya ni macam 1st day raya pula..padahal ambil masa raya ke-empat..bila dah start kerja ni, duit raya yang dapat pun makin kurang tapi still dapat duit raya..haha..rasanya tak terlambat untuk aku wish Selamat Hari Raya pada semua pembaca blog ni yang beragama Islam..dan maaf zahir batin..

aku rasa cukup setakat ini untuk entri kali ini..setakat mengupdate apa yang aku buat sekarang ..mungkin akan kerap update selepas ni bila aku off day nanti..