Monday, November 29, 2010

Cuti 1 week!!

Alhamdulillah..semalam dah selamat sampai ke KL..ye..aku cuti seminggu..untuk konvo Sabtu ni..jemputlah datang konvo aku nanti..thanx to loque sebab tolong ambilkan aku kat airport..dari Kulim lagi aku dah ngidam-ngidam nak makan sate kat Satay Station..ni sebab baca blog belle la..haha..memang betul la sate kat sana memang sedap dan gemuk-gemuk..lembut pula tu..tak liat pon..kitorang pergi satay station yang kat ampang..memang boleh datang sana makan lagi..

sebelum ke Ampang, singgah mid valley untuk ambil Dydo yang sibuk main laser tag kat sana..dah alang-alang g mid tu, ingat nak bayar bil celcom kat blue cube..malangnya, kat situ boleh bayar guna credit card je ok..aku mana ada credit card..now ni, orang bayar cash je kot, tak pun guna debit card..dan terpaksalah aku tangguhkan niat nak bayar bil tu.

dan sekarang, aku tersekat di Sg buluh rumah kakak aku sebab tak ada transport nak keluar..gila bosan..tapi sekali sekala duduk rumah diam-diam pun bagus juga..yang pasti, rabu akan menonton Natrah..ramai yang dah cakap tak menarik..tapi tak apa la..try tengok dulu..baru boleh komen..

Tuesday, November 16, 2010

indahnya Hari Raya Aidiladha

Selamat menyambut Hari Raya Aidiladha..mari sama-sama kita berdoa agar para jemah haji yang berada di tanah suci mendapat haji yang mabrur..

nenek bagi tau semalam if kita puasa hari ni, besar pahalanya..dan seperti biasa, setiap tahun, surau di sebelah rumah aku akan mengadakan korban..jadi hari ini aku boleh lihat dari tingkap bilik aku yang dorang sibuk bawa turun lembu dari lori dan tambat lembu-lembu tu kat pokok..dapat nampak kesusahan pakcik-pakcik tu nak handle sekor2 lembu tu..bukannya senang..baru tadi aku tengok lembu tu sangat kuat meronta2 nak lepaskan diri..

aroma bau di rumah aku pun dah serta-merta bertukar..dah macam kat kandang lembu..haha..tapi selalunya aku dapat tengok lembu-lembu disembelih, tapi esok, tak berpeluang..esok aku kerja..iye!! bekerja di hari raya..hmm..terima saja la..malam ni flight aku pulang ke sana pukul 2255..dijangka akan sampai di lapangan terbang Bayan Lepas pukul 12 tengah malam dan mungkin di Kulim pukul 1 pagi..harap-harapnya dapat tidur yang cukup sebelum memulakan kerja semula esok pagi..

p/s: esok pakai baju raya g kerja..

Thursday, November 11, 2010

jom balik Johor..

semua orang cuti hari rabu next week sebab hari raya haji..tapi aku kerja..tak ada orang yang nak cover..so, aku balik johor bahru untuk bercuti dari sabtu sampai selasa sahaja..malam selasa akan kembali semula ke kulim untuk bekerja..nasib baik naik flight..sejam dah boleh sampai..kalau naik bas, 10jam la gayanya..

p/s: siapa-siapa yang free, tolong datang jemput kat airport senai pagi sabtu ni ye..

Monday, November 8, 2010

Mega Oranges

kembali ke mood untuk bercuti..hari isnin semua orang kerja, tapi aku baru start cuti..now ni setiap hari akan dapat free fruits..company memang bagi kami makan buah hari-hari untuk melawaskan pembuangan air besar pekerja-pekerjanya..haha..lagi pula buah-buah yang kami dapat semua besar-besar dan imported dari luar negara..tak caya, tengok gambar bawah ni..

terkejut bila aku jumpa orange yang lebih BESAR daripada biasa..lebih besar dari mug ok..