Friday, December 10, 2010

convocation on 4th dec 2010..

ok mari baca tentang tanggal 4 disember 2010..

pukul 4.30 pagi, nenek aku dah bangun and start kejut kami bangun..awal betul..tapi punya semangat nak konvo, aku lah orang pertama yang bangun dan mandi..lepas saja solat subuh, terus bergerak dari sungai buluh ke shah alam..pergi dengan 2 kereta..aku naik kereta dengan parents and nenek..adik-beradik aku yang lain semua naik kereta Qis sebab bersiap lambat..

belum pukul 7 pagi lagi kami dah sampai..ayah terus naik parking kat area parking bertingkat uitm..tak kuasa nak parking kat pusat inovasi and kena naik bas lagi kalau parking situ..masa sampai tu, terus emak dan ayah beratur untuk masuk DSB..ada la nombor 5 dari depan..semangat tak?? cuma 2 orang family sahaja yang boleh masuk hall..macam aku, emak dan ayah lah yang masuk, dan rezeki nenek aku, makcik yang beratur depan mom datang seorang saja dan dia ajak nenek aku masuk dengan dia..

oh, actually sebelum sampai tu, ayah ada singgah shell seksyen 7 untuk beli nasi lemak dan nasib baik aku sempat makan sebelum bersiap-siap pakai jubah..kalau tak, mesti aku dah pengsan dalam hall sebab pukul 12 tengah hari baru habis..

lepas saje habis makan, aku terus pergi join beratur kat HEP and bersiap-siap pakai jubah semua..masa tu kira dah terror la sebab semalam dah bergambar sakan..nombor giliran aku 9 ok..awal kan??dalam hall pula kena control sopan-sopan sebab duduk depan sekali.. camera pula selalu zoom baris depan..bertambah-tambah sopan aku yang sudah sedia sopan ni..

tengok lah, depan sekali..sopan kan??

tapi yang paling tak menarik, gambar aku masa ambil scroll dari pro canselor memang tak cantik..aku dah agak dah..sebab pro canselor pergi interview orang yang awal-awal ni and jadinya gambar aku mulut nganga sebab tengah bercakap dengan pro canselor tu..haih..sedih..kakak aku sempat ambil gambar aku kat screen luar..dan memang tepatlah gambar yang sama juga bila dah ambil dari uitm..

tengok lah mulut tengah bercakap..

sepanjang sesi konvo yang aku dah pernah attend time kakak-kakak aku konvo dulu, tak pernah aku jumpa Vice Chancellor tanya apa-apa pada graduan..ni first time la and kena pula pada diri sendiri..redha je lah gambar tu mulut nganga..haha

bila keluar hall pula memang teramat lah ramai manusia dan nasib baik senang nak cari family aku..dan yang best dapat bear paling besar..berat pula tu..dah lama-lama pegang memang lenguh tangan nak bawa bear tu..last-last gambar dengan bunga yang kawan-kawan bagi je..kecil sikit..

memang dah disangka, time tu bergambar sakan dengan family..dengan kawan-kawan tak sempat pun..bergambar dengan yang terjumpa je..mana tak nye dengan nak bergambar lagi, telefon berbunyi-bunyi sebab kawan-kawan ajak gambar lagi, memang agak kelam kabut..nasib baik hari sebelum tu dah puas bergambar dengan kawan-kawan..

my parents yang banyak memberi sokongan sehingga aku bergelar graduan..

yull dan qiss..time ni pun sibuk dengan telefon, sebab si dydo sesat..

dikelilingi lelaki..my classmates..tengok bunga saya paling besar..

titans yang sanggup datang mengorbankan hari sabtu..pyko, dydo dan aposh..

lepas je bergambar-gambar, ayah dah suruh gerak keluar uitm sebab nak pergi ambil gambar di studio pula since abang and family dah tunggu kat sana..lepas bergambar di studio dan makan, baru aku pulangkan jubah dan dapat transkrip serta sijil ijazah aku..time tu baru perasan yang aku tak bergambar dengan baju konvo pun..semua bergambar dengan jubah sahaja..yelah,sampai pergi studio pun, tak buka jubah terus pakai dari dalam uitm ke seksyen 7..haha

family yang datang..adik 2orang tak cukup..ana tengah SPM and wiq pula di pasir mas..

with my niece dania..

bear and bunga yang dapat on that day..siap angkut bawa naik flight balik ke kulim..

lepas dari pulangkan jubah, terus gerak balik ke rumah Qis sebab dah tak larat lagi nak berjalan dan hari panas..masing-masing dah penat dan nak mandi..malam tu pula keluar lagi melawat i-city..nanti cerita kat entri lain ye..

terima kasih tak terhingga pada mom, ayah, nenek dan family yang sentiasa beri sokongan dan berkat doa kalian, berjaya juga habiskan degree..big thanks to my family and friends yang sanggup datang during my convocation..

next week aku konvo lagi..tadi baru ambil jubah..beruntung aku, dalam masa 2minggu sahaja, konvo 2kali..nak tau kenapa, kena tunggu next week, akan update entry pasal tu pula..boleh guna jambak bear yang family aku bagi time konvo aritu untuk konvo next week..tak sia-sia bawa balik bear and bunga tu naik flight..siapa yang hebat boleh teka next week ni aku konvo apa..

10 comments:

ejans said...

sis congrats!!! sama ar kita... time diploma dlu smpai awal parking kt parking brtngkat then my parent antara yg terawal masuk.. haha.. xsampai hati nk suh dorg brator pnjng2 nnti kan..

iyllienaz said...

ejans..
alaa..tetap tak sama..gambar amek scroll tu tak cantik ok..mesti kamu punya lagi cantik..haha

E.d.Y said...

muka ceria je..bestkan dah convo...

♦♦orked♦♦ said...

omg,.... agak down gmbar mlut ternganga..

btw, aku mulut plak terlebey senyum..
nak wat cmane, dpt VC rajen, duk sebut congrats name sorg2...

btw, sorry x dpt dtg and congrats again!!!!

next week konvo kt company ke??

EIPUL said...

wow, congrats!!!
Ramai gila family ko datang! =D

yoe said...

illiiiiiiii!!!!! tahniahhhhh :)

mr.syazwan said...

TAHNIAH ILLY

THN DEPAN WAN LAK CONVO

eee x sbr

=_=

iyllienaz said...

edy..
of course la kena ceria..hehe..best2..

loq..
tu la pasal..mulut nganga..haha..ok lah tu..yup2..pandai ko teka..thanx for bunga tu..=)

yoe..
thanx..=)

wan..
thanx..and congrats in advance ye..hehe

░♥si lampu neon♥░ said...

TAHNIAH WEHHH

CHECK ENTRI MANTAP NI :
# ANALITIK NUFFNANG & ALEXA SILAMPUNEON MENCANAK#
# CARA HACK HTML KOD BLOG ORANG#
# KENNY ROGERS ROASTERS JAYA JUSCO MAHKOTA CHERAS#
# CARA BUAT AUTO HIDE MENU#
# QQ RINGS DONUT !#

iyllienaz said...

neon..
thank you sangat..=)