Sunday, February 13, 2011

Penipu memang dasar penipu!!

sebenarnya, aku nak sangat tau, apa antara faedah yang kita dapat apabila kita menipu??ok fine.fine. of course lah, semua orang yang menipu tu ada sebab tersendiri kenapa dia nak tipu. dan setiap orang yang menipu tu mesti nak orang lain anggap dia yang baik-baik je kan..eh ada ke orang menipu tapi dia nak dianggap buruk??

ok ni bukan kes tipu kecik2 yang macam ni:
bf : yang, u dah makan ke?
aku : dah..td lepas kerja
(padahal, tak de pun makan..cuma aku malas nak makan nasi malam2 sebab nanti confirm tak habis..cuma cakap dah je sebab tak nak dia bebel panjang2..)

kalau tipu kecik2 tu aku tau la sebabnya nak selamatkan diri sendiri (mungkin aku pernah buat, sebab tu aku tau haha)..

tapi kalau dah menipu saje2, asal semua nak nampak ko bagus, ko hebat dan semualah yang baik-baik, memang melampau sangat lah kan..ok kalau ko tipu tu tak kantoi, tak pe juga..kena pulak, ko tipu and a few days after that, kantoi..nahhh..baru ko tau langit tu biru ke hitam..lepas tu, ko tipu lagi and kantoi lagi..yang tu aku memang tak tau la nak kata camne kalau tak insaf-insaf lagi..mesti semua orang yang ko penah tipu, sah-sah rasa benci tengok muka ko kan..

p/s: dan sememangnya aku benci CELCOM kerana anda telah menipu pelanggan anda..apasal broadband aku asyik dc je??pastu colour hijau je..sah-sah lembap macam siput babi..dah 2 bulan camni..tapi aku tak puas hati sebab aku selalu bayar awal..tak sabar nak tunggu habis contract..memang aku terminate terus..selamat tinggal celcom broadband!

7 comments:

FaizalSulaiman said...

celcom bband faizal pun poblem haritu.call centernya terus ok

W. Hidney said...

org suka tipu patut lempar dalam lombong atau bagi makan dengan kak limah yang nak balik rumah

E.d.Y said...

bertukarlah kepada streamyx..hehe

AngahSayang2314 said...

hey eyli kenal ke???
assalammualaikum...lama sungguh angah tak kesini...mcm mana sihat ke??

apa pun bersabarlah ngan teknologi sekarang nie macam2 org bengan tak kira la... maxis la...digi la.. celcom la.. semua org complaint

Nizam said...

sabar-sabar...
call je terus celcom..
broadband kan memang suka sangat wat hal...

mazhad said...

yup2.stuju2...baru jer tadi terminate kt center kt alor star...puas hati...n i2 xtipu...huhu...da~

alongxp said...

alah...pkai berukband mane pon same gak,sy pkai maxis...mmg cam sedut.... da la lembab,tau2 bandwith da smp limit,klu lembab tu,kite report,amek ms br ok,tp klu bab soh byr tu,cpat je die mintak...