Friday, March 11, 2011

sunyi datang lagi..

memang aku dah lama tak buka blog ni..entah tak tau betul-betul busy atau buat-buat busy..walaupun aku cuti nak dekat 2minggu hari tu, tapi duduk di rumah tak sempat langsung nak buka laptop..sibuk dengan majlis perkahwinan kakak aku..

bila dah balik ke kulim, aku jadi bosan semula..nak start kerja, dengan tak ada kawan-kawan, jiwa macam kosong..bukan macam lagi..memang dah tahap negatif..tu yang aku tekad untuk apply TPM uitm untuk sambung belajar master..seriously aku betul-betul memerlukan kawan-kawan aku..buat masa sekarang ni, kalau aku sedih or kecewa, aku cuma boleh call and luahkan kat kawan-kawan je..tapi memang tak puas nak banding dengan hang out and bergelak and nangis bersama..

bila pikir betul-betul, memang tak masuk akal, aku dah umur 24 tahun ni, tapi still tak reti nak berdikari without friends and family..tapi ni semua memang realiti..kalau 3tahun yang lepas boleh lagi kalau tak ada boyfriend, tapi now ni terasa macam "bila aku nak kahwin ni kalau boyfriend pon takde??"

oh ye..tapi 1lagi benda yang buat aku rasa pening bila pikir..lelaki ni cam susah nak appreciate kan..tak tau la kalau aku asyik jumpa lelaki yang jenis macam ni..kalau ye, memang dah nasib laa..tapi aku surely confident yang tak semua macam tu..just i am not lucky to have person with full of 'appreciatism' principe..but the time will come kan??

esok parents aku akan datang sini sebab ada kenduri kahwin cousin..so, aku confirm akan tambah sunyi bila dorang balik jb nanti..waa..i really hate this kind of feeling..

p/s: jom cari kerja lain..