Friday, March 11, 2011

sunyi datang lagi..

memang aku dah lama tak buka blog ni..entah tak tau betul-betul busy atau buat-buat busy..walaupun aku cuti nak dekat 2minggu hari tu, tapi duduk di rumah tak sempat langsung nak buka laptop..sibuk dengan majlis perkahwinan kakak aku..

bila dah balik ke kulim, aku jadi bosan semula..nak start kerja, dengan tak ada kawan-kawan, jiwa macam kosong..bukan macam lagi..memang dah tahap negatif..tu yang aku tekad untuk apply TPM uitm untuk sambung belajar master..seriously aku betul-betul memerlukan kawan-kawan aku..buat masa sekarang ni, kalau aku sedih or kecewa, aku cuma boleh call and luahkan kat kawan-kawan je..tapi memang tak puas nak banding dengan hang out and bergelak and nangis bersama..

bila pikir betul-betul, memang tak masuk akal, aku dah umur 24 tahun ni, tapi still tak reti nak berdikari without friends and family..tapi ni semua memang realiti..kalau 3tahun yang lepas boleh lagi kalau tak ada boyfriend, tapi now ni terasa macam "bila aku nak kahwin ni kalau boyfriend pon takde??"

oh ye..tapi 1lagi benda yang buat aku rasa pening bila pikir..lelaki ni cam susah nak appreciate kan..tak tau la kalau aku asyik jumpa lelaki yang jenis macam ni..kalau ye, memang dah nasib laa..tapi aku surely confident yang tak semua macam tu..just i am not lucky to have person with full of 'appreciatism' principe..but the time will come kan??

esok parents aku akan datang sini sebab ada kenduri kahwin cousin..so, aku confirm akan tambah sunyi bila dorang balik jb nanti..waa..i really hate this kind of feeling..

p/s: jom cari kerja lain..

12 comments:

Nizam said...

sabar jer..
biasala tu rasa sunyi...tapi cubala cari sesuatu yang boleh hilangkan rasa sunyi dan buat kita happy..

mr.syazwan said...

insyALLAH akan ketemu yg secocok ngan kamu pasti!

hehe

FaizalSulaiman said...

saba bebanyak ye illie.kena cari penawar bosan ni.

nadira said...

ko apply tpm? gud for u :) rumah ni ade 1 lg kosong hehe

aThidEaN said...

alaaa sian baca entry ni..sian illi sorg2 kat sana.tp nak buat cmne kan, rezeki kat situ..
nnt athi balik berpantang kat bm,illi dtg tgk baby k :)

zixol said...

mai la dok kuching..baru tau the real lonely..haha

alongxp said...

nah...kasi kamu keje ckit... bg ilang sunyi... hehehehe...saya tag kamu kat cni... http://kakicandid.com/blog/2011/03/15/entri-kongsi-idea/

YobSumo said...

borak2 ler dengan jiran sana... tukar2 kuih, lauk ke.

jejaka anggun said...

trust me, at the end of the day, kita akan keseorangan jugak... so blaja berdikari dr sekarang.... b4 its too late.

Judiene said...

Hey there.
Lama menyepi nampak.
Please come back.

:P

Mr.Clive said...

susahlah kalau nak samakan semua laki sebagai "generic". setiap insan ni ada karekter masing2. itu cumalah prejudis kaum wanita. :)

just saying,just marah yerr...

naz said...

Hi, lompat2 blog, landed here. Anyway, I do understand if u feel lonely sometimes, lagi2 lonely when friends ada bf or ada yg dah kawin and ada anak, make you wonder why u r living all alone, and questions everything that is around you. What I am trying to say is "Life is a burden only if u treat it as one". Be happy, u have amazing family, cool friends, good health, and a career.
Just my two cents.. :p